Beneficiile ceaiului verde asupra organismului

0
12

Nu știu dacă v-am mai spus, dar eu nu sunt mare băutor de cafea, prefer ceaiul. Tocmai din acest motiv, m-am gândit să mă documentez mai mult despre beneficiile ceaiului verde.

Ceaiul verde, cea mai consumată băutură este  extrem de cultivată mai ales în India, China, Argentina şi Extremul Orient. Această băutură este obţinută din frunzele unui arbust numit Camellia Sinensis şi folosită de chinezi cu aproximativ 2000 de ani în urmă pentru beneficiile sale. Cele mai cunoscute beneficii ale acestui ceai sunt: efectul său antioxidant, întărirea organismului, ameliorarea durerilor de cap, încetinirea procesului de îmbătrânire şi un aport ridicat de energie zilnică. Doar de bine, așa-i?

Beneficiile ceaiului verde

Indicaţiile terapeutice ale ceaiului verde

Acest ceai este de mare ajutor mai ales în stările depresive. Are un important efect în scăderea colesterolului şi combate efectele stresului. Este recomandat mai ales în probleme respiratorii şi în igiena orală. Conţinutul ridicat de flour suprimă apariţia cariilor şi este un puternic imbatant al bacteriilor şi plăgilor bacteriene, cauzatoare a unei respiraţii urât mirositoare.

În urma numeroaselor studii medicale s-au descoperit beneficiile acestui ceai împotriva cancerului. Datorită compuşilor activi conţinuţi de ceaiul verde, acesta previne şi încetineşte apariţia tumorilor în următoarele tipuri de cancer: pancreatic,  stomacal, al colonului, ovarian, de piele şi mamar. Prin introducerea lui în alimentaţia zilnică oferim organismului nostru o imunitate crescută. Îi dăm ajutorul de a trata anumite afecţiuni şi mai ales o sănătate optimă pentru o perioadă de timp îndelungată.

Efectele ceaiului verde în cosmetică

Într-un interval de timp foarte scurt ceaiul verde poate face adevărate minuni pentru pielea şi părul nostru.  Pentru un păr mai puternic şi mult mai strălucitor este recomandată spălarea acestuia cu infuzie de ceai verde la temperatura corpului. Cosmeticienii ne propun chiar şi eliminarea celor mai urâte cearcăne şi pungi apărute sub ochi. De aceea este recomandat să nu aruncaţi niciodată pliculeţele de ceai folosite. Aplicarea acestora pe suprafaţa ochilor timp de câteva minute zilnic poate face adevărate minuni.

Citește și:  Istoria mașinii Dacia - tot ce voiai (sau nu) să știi

 Introducerea ceaiului verde în dieta zilnică

Ceaiul verde este considerat un adevărat duşman al celulitei datorită compuşilor care ajută la reglarea metabolismului. Principalul motiv pentru care acesta este considerat o foarte importantă componentă a unei diete se datorează compuşilor activi care ajută la suprimarea poftei de mâncare.  Cu ajutorul unui consum regulat de ceai verde , sau introducerea lui în dieta zilnică, într-un număr de 2-3 căni, ajutăm organismul în procesul de ardere al grăsimilor şi caloriilor, proces care se va realiza cu o mai mare uşurinţă.

Contraindicaţiile ceaiului verde

Ceaiul verde este contraindicat persoanelor care suferă de tulburări ale somnului datorită conţinutului său ridicat de cofeină. Este recomandat în asemenea situaţii consumul ceaiului până în jurul orei 17 al zilei, sau consumul  în amestec al acestuia cu alte plante, cum ar fi cel de iasomie. Persoanelor care suferă de probleme cardiace foarte grave, ceaiul va fi administrat doar cu acordul medicului.

Acum că am vorbit despre beneficiile ceaiului verde, hai să vedem cum îl preparăm corect.

Prepararea ceaiului verde

Pentru prepararea unei infuzii corecte de ceai este recomandat ca apa să atingă o temperatura de 85-90 grade celsius. Cantitatea necesară pentru o cană de ceai este de 2 grame de frunze pentru 200 ml apă. Timpul de infuzare este de 2-3 minute după care frunzele vor fi trecute printr-o sită. Un timp mai lung de infuzare va putea duce la apariţia unui gust foarte amar datorită căruia, savurarea acestei licori magice va fi foarte neplăcută. Adevăratul gust al frunzelor de ceai verde se vor simţi în timpul consumului acestuia neîndulcit, zahărul, mierea şi lămâia pot schimba foarte mult gustul.

Câți dintre voi știau despre beneficiile ceaiului verde și îl consumă regulat? Pe vremea asta, parcă ar fi bună o cană. Nu-i așa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.