Oamenii au numeroase reguli pe care le aplică în relație, uneori chiar fără să vrea. Acestea sunt de fapt idei și convingeri deprinse în timp de la părinți sau din societate, de la alte persoane. Pentru a-și îmbunătăți relația, ei trebuie să renunțe la aceste reguli, aplicate adesea inconștient. Multe reguli pe care oamenii le trăiesc în relațiile lor, îi împiedică să-și manifeste cu adevărat pasiunea și dragostea. Aflați în acest articol principalele 5 reguli de relație, pe care le puteți încălca.
Navigare rapidă în articol:
- Uneori este bine să fii total sincer și vulnerabil
- Romantismul nu este plictisitor
- Lasă pasiunea și intimitatea să se întâmple spontan
- Respectul reciproc contează în relație
- Mulți oameni nu-și manifestă afecțiunea în public
1. Uneori este bine să fii total sincer și vulnerabil
Oameni care evită să fie vulnerabili în relație (deoarece au suferit în trecut) nu se pot bucura de iubire și pasiune. Când sinceritatea nu este totală și intervin factori, precum controlul și reținerea, atunci intimitatea se strică. Oamenii care simt asta, au senzația că nu sunt iubiți.
A fi sincer în relație, nu înseamnă că servești partenerului o serie de acuzații și critici, pentru că asta poate duce la destrămarea dragostei. Când ne referim la sinceritate și vulnerabilitate, ne gândim la a nu avea reținere în comunicare și în manifestarea iubirii.
Începeți să fiți sinceri cu privire la cine sunteți, să vă deschideți inima pentru mai multă dragoste și astfel pasiunea și armonia în relație vor crește. Aceste lucruri contează într-o relație și se aplică pentru majoritatea oamenilor.
S-a constatat că oamenilor le vine foarte ușor să-și manifeste propriile sentimente de furie, critică, respingere, dar nu îndrăznesc să-și arate ceea ce simt în interior, cu privire la dragoste, pentru a nu fi considerați vulnerabili ori slabi. Practic, le este frică să nu fie abandonați sau judecați că nu sunt suficient de buni și încrezători.
2. Romantismul nu este plictisitor
Cei care cred că romantismul este plictisitor, trebuie să-și schimbe ideea. Romantismul este important, poate crește pasiunea în relație. Pentru asta, iată câteva sfaturi:
- Încă de dimineață puteți să vă spuneți cuvinte de apreciere și iubire
- Un simplu sărut și un zâmbet sunt indicii non-verbale care arată afecțiunea în relație
- Micile surprize poate face viața de zi cu zi mai specială și relația mai armonioasă
- O relație devine mai frumoasă dacă înlăturați tensiunea și anxietatea prin momente romantice
- Pentru a avea o relație frumoasă trebuie să vă faceți timp pentru persoana iubită, altfel relația se va ofili
- Planificarea unei escapade de vis, într-un loc deosebit, vă poate salva relația
- Rutinele sunt plictisitoare; făcând lucruri noi se eliberează oxitocină în creier și asta va îmbunătăți sentimentele și relația.
3. Lasă pasiunea și intimitatea să se întâmple spontan
Planificarea pasiunii sau a intimității în relație poate deveni plictisitoare. În plus, orice plan se poate nărui, nu întotdeauna se va întâmpla exact, iar atunci apare dezamăgirea și frustrarea. Oamenii care nu-și planifică astfel de momente de intimitate, au o viață mai interesantă și pasiunea în relația lor va crește.
Mulți se întreabă de ce s-a pierdut pasiunea în relația lor, deși erau așa de iubitori. Se spune că pasiunea în orice relație se pierde după o perioadă de timp, în orice cuplu. Și totuși, oamenii pot depăși astfel de perioade, când simt că nu mai există atracție iar relația pare a fi oarecum plictisitoare.
Starea de rău se datorează în mare parte obișnuinței și neajunsurilor din relație. Pentru a depăși astfel de momente trebuie să înțelegeți că este nevoie de cooperare reciprocă. Dacă vreți să rezolvați unilateral pentru că vă considerați singurul vinovat, este posibil doar să simțiți că sunteți copleșit de situație, iar discuția să agraveze problemele din relație.
Prin aprofundarea conexiunii și pasiunii dintre voi, puteți să vă salvați relația.
Deși vă vine greu să credeți, dacă dedicați mai mult timp pasiunii, acest lucru vă poate îmbunătăți sănătatea și echilibrul relației cu persoana iubită. Este vorba despre a te bucura, de a simți și a te conecta cu persoana respectivă, de a face ca viața sexuală să devină mai confortabilă pentru voi.
4. Respectul reciproc contează în relație
De multe ori, în relațiile de lungă durată, apare o regulă care nu este deloc bună, aceea prin care oamenii cred că nu trebuie să se supere dacă sunt tratați de partener cu lipsă de respect, pentru că au fost mulți ani împreună și a intervenit obișnuința.
Când apar dificultăți în viață, oamenii nu mai au răbdare, nu se mai controlează și adesea spun cuvinte negative (precum „Sunt obosit, lasă-mă-n pace”, „Este prea greu, nu-mi pasă”) ori închid telefonul la nervi, etc. Toate astea sunt interpretate ca o lipsă de respect, iar cuvintele jignitoare chiar arată clar că respectul în relație s-a pierdut.
Creierul oamenilor reacționează la aceste cuvinte urâte, astfel sunt produse emoții și gânduri negative, care pot afecta cu siguranță viața de cuplu, sau o relație de dragoste. Oamenii care vor o relație durabilă și armonioasă, trebuie să înțeleagă că asta nu se poate realiza fără respect. Cuvintele pozitive produc sentimente, gânduri și acțiuni pozitive și toate acestea au consecințe benefice. Prin urmare, dacă vreți ca pasiunea să crească în relația cu persoana iubită, trebuie să vă respectați reciproc.
5. Mulți oameni nu-și manifestă afecțiunea în public
Foarte mulți oamenii nu-și manifestă afecțiunea în public, nu se țin de mână pe stradă chiar dacă spun că se iubesc. Această regulă ar putea fi încălcată, pentru a vedea ce se întâmplă.
Unii oameni adulți cred că dacă se țin de mână pe stradă, au un comportament ca la adolescenți. Alții consideră că este doar o chestiunea de valori, sau le este rușine cu dragostea lor. Cei care nu sunt interesați cu adevărat de cealaltă persoană, au tendința de a ține mâna în buzunarul hainei pe stradă. S-a constatat că un bărbat nu va ține niciodată de mână o femeie de care nu este interesat deocamdată.
Oamenii care se iubesc cu adevărat nu au nicio problemă să-și manifeste afecțiunea în public, sau să interacționeze cu persoana iubită astfel (ținându-se de mână, oferindu-i brațul pentru a merge alături, stând mai aproape).