Animale de companie7 motive pentru ca ar trebui să adopți un câine, în pandemie

7 motive pentru ca ar trebui să adopți un câine, în pandemie

Mulți oameni care au adoptat un câine cel puțin o dată în viața lor, au spus că iubesc animalele și au o afecțiune specială mai ales pentru cele fără stăpân. Află în acest articol care sunt principalele motive pentru care ar trebui să adopți un câine, în pandemie.

Navigare rapidă în articol:

  1. De ce oamenii au adoptat animale în pandemie
  2. Principalele 7 motive pentru care ar trebui să adopți un câine

1. De ce oamenii au adoptat animale în pandemie

Statisticile arată că a crescut numărul persoanelor care au adoptat un animal de companie – câine sau pisică – anul acesta, în pandemie. Principalul motiv a fost singurătatea, aceasta fiind o problemă comună a majorității oamenilor. De asemenea, oamenii au adoptat câini fără stăpân pentru a le salva viața și pentru a-și face și lor un bine – acela de a a-și reduce depresia și anxietatea.

Pe rețelele de socializare apar zilnic anunțuri despre câini și pisici, pentru care se caută stăpâni. În acest an s-a observat o tendință de creștere a numărului de anunțuri de adopții de animale de companie pe Internet, din cauza pandemiei.

2. Principalele 7 motive pentru care ar trebui să adopți un câine

Adoptarea unui câine ca animal de companie în pandemie a crescut. Există un mare interes pentru câini, dar și pentru pisici. Probabil că oamenii au mai mult timp sau mai bine spus au nevoie de dragostea necondiționată a unui animal de companie. Prin urmare nu ne mirăm că a crescut numărul oamenilor care doresc să adopte animale.

Iată care sunt principalele 7 motive pentru care ar trebui să adopți un câine, ca animal de companie:

Un câine te va iubi necondiționat

Dacă decizi să adopți un câine ca animal de companie, cu siguranță nu vei regreta niciodată. Acesta te va copleși cu recunoștința sa, îți va oferi prietenie și iubire necondiționată și cu siguranță vei constata că acesta este cel mai minunat lucru pe care l-ai făcut pentru un cățel, care poate a fost abandonat.

Vei salva o viață

Oamenii care adoptă un câine de pe stradă, salvează o viață. Ei dezvoltă compasiune pentru acest suflet, chiar dacă este un animal. În acest an, pandemia a stârnit acest sentiment la unii oameni care sunt mai sensibili; de asta, ei au decis să adopte un animal, care să le fie prieten și să le țină companie.

Te vei simți mai bine

Adoptă un câine și vei vedea că te vei simți mai bine! Câinele va fi un prieten devotat; prin comportamentul său îți va arăta că te iubește necondiționat. Desigur îți va demonstra asta prin felul său de a se manifesta, prin semne sau modalități specifice lui de a-și demonstra iubirea și recunoștința. El nu poate exprima „Te iubesc” în cuvinte, dar va ști cum să te facă să înțelegi asta, trebuie doar să citești semnele afecțiunii lui pentru tine:

  • Un câine își arată afecțiunea când te privește adânc în ochi. Studiile cercetătorilor au demonstrat faptul că la oameni, în acel moment când câinele se uită astfel, se declanșează un hormon sau o senzație de atașament intens. Nivelul de oxitocină crește când câinele te privește cu blândețe atât de intens.
  • Un câine are instinctul foarte dezvoltat și va ști când stăpânul său este supărat sau bucuros. Dacă te vede supărat va face ceva pentru a te înveseli, va sta lângă tine, nu se va îndepărta.
  • Un câine care este supărat dacă pleci de acasă, de fapt te iubește foarte mult și se teme să nu te piardă. Când te vei întoarce, el va fi foarte fericit să te revadă și se va exprima prin comportamentul său (îți sare în brațe, latră de bucurie).
  • Un câine care te iubește adoră să stea mereu în preajma ta. El se simte fericit lângă tine și te urmează oriunde, deci nu vei mai avea niciodată momente de singurătate.
  • Un câine care dă din coadă când te vede, își arată bucuria intensă și face astfel pentru a te întâmpina. El este fericit că te vede pentru că te iubește și este entuziasmat că ești cu el, nimic altceva nu mai contează.
  • Un alt semn de afecțiune este linsul pe mână sau pe față, care este semn clar de afecțiune.
  • Un câine care te iubește, se culcă lângă tine și chiar vrea să doarmă aproape de tine. Asta este semn de încredere și un indiciu al iubirii mari pentru tine. Experții spun că rolul câinelui este să te păzească.

Vei face mai puține vizite la medic

Numeroase studii ale oamenilor de știință arată rolul animalelor de companie pentru sănătatea mintală a oamenilor; ele au demonstrat efectul animalelor în declanșarea bunăstării emoționale și a sănătății.

Interacțiunea cu un cățel este plăcută și reduce tensiunea arterială a oamenilor care suferă de această afecțiune. Compania unui câine ajută și în creșterea imunității la oameni.

Vei fi mai puțin stresat

Pandemia afectează întreaga lume. Știrile negative ce apar zilnic perturbă multe dintre aspecte vieții oamenilor și de aceea ei sunt stresați mai mult ca niciodată.

Prezența unui câine reduce stresul și oferă o stare de bine. Psihologii recomandă oamenilor să adopte un animal de companie, pentru a scăpa de stres și a reveni astfel la sentimente mai bune, mai pozitive.

Un câine îți ocupă timpul și îți distrage atenția de la știrile negative, care te fac să fii stresat și nervos.

Animalele de companie reduc stresul și anxietatea la copii și adulți.

Vei scăpa de anxietate și depresie

Depresia se manifestă prin:

  • Lipsă de apetit alimentar, tulburări de somn
  • Stări de iritabilitate, nervozitate, neatenție, lipsă de concentrare
  • Incapacitate de a te mai bucura de lucruri care îți plăceau înainte și oboseală.

Persoanele care au un câine ca animal de companie au mai puține stări de anxietate și depresie. Cu ajutorul unui câine, ele se pot bucura iar de noi experiențe, pot face lucruri care le va ridica starea de spirit și stima de sine.

Câinele este o companie grozavă și pentru copil

Câinii îi ajută pe copii să fie mai veseli și mai fericiți. Există studii care au demonstrat faptul că acei copii care cresc alături de un câine învață de mici ce este blândețea, loialitatea, răbdarea, compasiunea, dragostea și responsabilitatea.

S-ar putea să te intereseze și articolul: Sfaturi pentru a-ți face câinele celebru pe Instagram.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.