Părinți și copiiSoluții de învățare online în România – Elevii pot continua învățarea acasa!

Soluții de învățare online în România – Elevii pot continua învățarea acasa!

Învățarea online oferă multe beneficii pentru elevi, ea poate fi o alternativă bună la studiile de la școli. În condițiile măsurilor de criză, care au fost provocate de pandemia COVID-19, există companii care oferă soluții de învățare online puse la dispoziția elevilor și profesorilor. Pe perioada închiderii școlilor, elevii au posibilitatea de a aprofunda materia și de a-și completa cunoștințele prin lecțiile online.

Iată care sunt platformele avizate de Ministerul Educației, ce oferă pregătire gratuită pentru elevi și care respectă și programa școlară în procent de 100%.

Navigare rapidă în articol:

  1. Învățarea online – Avantaje
  2. Platforme de învățare online pentru elevi
  3. Soluții de învățare online la Școala Internațională București (ISB)
  4. Aplicații online care facilitează comunicarea între elevi

1. Învățarea online – Avantaje

Unii părinți și profesori ar spune că învățarea online necesită mai multă motivație de sine. Acest lucru este cunoscut de companiile care oferă soluții de învățare online. Ele oferă sprijin pentru educație și înțeleg că este necesar și feedback-ul profesorilor. În această perioadă a închiderii școlilor învățarea online poate fi utilă și opțiunea perfectă de studiu pentru elevi.

Majoritatea profesorilor sunt de acord cu această metodă, iar elevii o consideră la fel de bună sau chiar mai interesantă decât experiența clasică, la școli.

Iată ce spun specialiștii despre platformele de învățare online:

  • Studiul în sine, lecțiile și exercițiile ar trebui realizate în interacțiune cu profesorul, într-un mediu electronic.
  • Trebuie să existe profesori care să poată lucra de la distanță cu elevii.
  • Astfel de platforme ar trebui să ajute profesorii să încarce conținut (lecții, exerciții) în mod constant pentru elevi, iar aceștia să poată avea acces la informații.
  • Exercițiile trimise de profesor ar trebui rezolvate de elevi; iar apoi aceștia au nevoie de un feedback din partea profesorului.

Avantajele oferite de învățarea online

Siguranță pentru copii, în contextul epidemiei

În această perioadă, când oamenii vorbesc doar despre coronavirus, este important ca elevii să stea acasă și să aibă la dispoziție soluții de învățare online.

Eficiență pentru elevi

Aceștia nu mai pierd timp la școală și în plus sunt și mai relaxați, în confortul casei. Asta este un avantaj mai ales pentru elevii care erau mai agitați și nu aveau răbdare să fie prezenți în clasă.

Elevii primesc un feedback din partea profesorilor

Elevii învață, fac exerciții și primesc răspuns și evaluări din partea profesorilor. În plus, astfel de platforme de învățare electronică pot pune la dispoziție noi tehnologii multimedia, pot oferi acces la informații prin diferite abordări metodologice. Cu ajutorul lor se continuă educația școlară a copiilor, în mediul online.

Oricum un lucru anunțat deja (la Ediția Specială Antena 3) pentru părinți este că: Nu se va îngheța Anul Școlar 2019-2020.

2. Platforme de învățare online pentru elevi

Pentru elevii din școlile primare și gimnaziu, există două platforme de învățare online:

Compania Intuitext a creat platforma online pentru elevii din clasele primare. Asta este pentru pregătirea la disciplinele – Matematică și Limba Română.

Platforma examenultau.ro este pentru pregătirea elevilor de clasa a VIII-a, pentru examenul de Evaluare Națională, la Matematică și Limba Română. Lecțiile online, testele, exercițiile rezolvate și simulările de examen ajută elevii să învețe și să aibă șanse mai mari de a lua acest examen și de a intra la liceul dorit.

3. Soluții de învățare online la Școala Internațională București (ISB)

Elevii trebuie să dobândească noi cunoștințe, chiar și de la distanță și în această perioadă de închidere a școlilor. Asta este și părerea profesorilor, dar și a celor de la Școala Internațională București (ISB) care oferă soluții de învățare online pentru elevi.  

În perioada de stat acasă (pentru că toate școlile s-au închis din cauza pandemiei de COVID-19) școala ISB a creat soluții de învățare pentru a veni în sprijinul elevilor (până la anul 13) care vor să studieze acasă. Lecțiile electronice sunt pentru toate materiile principale, dar și pentru Muzică, Artă, Educație Fizică și PSHE.

ISB folosește tehnologie avansată, care face posibilă învățarea interactivă. Asta presupune folosirea de chat, video, screen share, file share, screen recording, annotation. Elevii vor primi feedback din partea profesorii și evaluările necesare.

Elevii trebuie să fie activi, se va ține cont și de prezența lor online.

4. Aplicații online care facilitează comunicarea între elevi

Skype

Prin Skype elevii pot comunica între ei printr-o videoconferință. De asemenea, prin acest program, ei pot comunica și cu profesorul.

YouTube

Pe YouTube, profesorul poate înregistra și încărca lecții pentru elevi.

Pe YouTube se pot incorpora videoclipuri de înaltă calitate, despre diferite subiecte, care pot fi foarte interesante și utile pentru elevi.

Alte aplicații online sunt:

  • Google Forms este un instrument prin care se pot aduna răspunsuri la sondaje în formulare de la elevi, cu diferite informații și diagrame.
  • Microsoft Teams pentru comunicarea online dintre elevi, studenți, profesori.
  • Google Classroom este un serviciu gratuit pentru distribuirea unor materiale de studiu.
  • Zoom pentru discuții video chiar și între 100 de persoane. Această platformă este folosită de colegiile și universitările din China.
  • Getty Images permite utilizarea de imagini vizuale de înaltă calitate, pe diferite subiecte, în interacțiunea online.
  • Flipgrid este o platformă de învățare pentru elevi, educatori, profesori, cursanți, familii. Platforma este 100% gratuită, pe care se pot înregistra și prezenta videoclipuri scurte, miniprezentări de către utlizatori. Fipgrid este o platformă excelentă de învățare socială, în care utilizatorii discută despre cărți, diferite subiecte și socializează.
  • Google Hangouts Meet este o aplicație pentru videoconferințe și discuții între elevi și profesori. Această aplicație este utilă și pentru oameni de afaceri. Utilizatorii se pot conecta prin apeluri video, prin intermediul aplicației, de pe laptop, sau de pe smartphone.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.