Nunți și mireseRegulile ritualului de întâmpinare a invitaților la nuntă - ce trebuie să...

Regulile ritualului de întâmpinare a invitaților la nuntă – ce trebuie să știi

Intampinarea invitatilor la o nunta trebuie sa fie intotdeauna plina de fast si de bucurie, iar atunci cand incep sa soseasca invitatii o serie de ritualuri trebuie urmate. Inainte de toate, la local trebuie sa fie prezenti nasii impreuna cu mirii pentru a intampina cu alai restul nuntasilor, deci acestia trebuie sa soseasca mai devreme si sa se asigure ca toate sunt la locul lor si ca muzica este pregatita.

In cazul in care optati pentru formatie muzicala, atunci trebuie ca ei sa stie de momentul intampinarii invitatilor si sa stabiliti de comun acord melodia pe care o vor canta in momentul sosirii oaspetilor, iar daca optati pentru dj, atunci nu uitati sa ii spuneti si lui de melodia cu pricina.

Intampinarea invitatilor la o nunta este un intreg ritual, esential pentru buna desfasurare a intregului eveniment. Ei trebuie sa se simta bine inca din prima clipa a sosirii la restaurant, avand in vedere ca fara invitati nunta nu are farmec si fara ei nici castigul nu este tocmai mare, pentru ca in fond, desi multi neaga, o nunta este la urma urmei o afacere.

Nuntasii trebuie sa se simta bine si sa nu fie ignorati nici o clipa, desi in multe cazuri, atunci cand numarul lor este coplesitor, mirele si mireasa nu reusesc sa tina companie la fiecare, dar nu trebuie uitat ca inainte de masa se poarta traditionala vizita cu paharul in mana la fiecare invitat in parte, pentru a ura pofta buna. Sa ne intoarcem insa la intampinarea invitatilor la o nunta, intampinarea care este esentiala de altfel, facand parte din intregul ritual al nuntii.

La usa trebuie sa fie prezenti nasii alaturi de miri, de obicei cu un pahar de sampanie in mana pentru a ciocni cu oaspetii. De regula, in momentul in care intra invitatii in local sau restaurant, la usa sunt multe baloane, flori sau alte ornamente si desigur, un ospatar care trebuie sa ii serveasca pe acestia. Unii miri, in momentul in care sosesc invitatii opteaza si pentru o melodie pe masura mai neobisnuita de intampinare, iar muzica trebuie sa se opreasca indiferent de cata lume danseaza pe ring, alti miri opteaza pentru melodiile clasice care se pun de obicei in momentele respective.

intampinarea invitatilor la nunta

Nasii si mirii saluta invitatii, le ureaza bun venit si ii poftesc pe fiecare la locurile care li s-au stabilit in prealabil. Nu inainte de a ciocni insa cu ei un pahar de sampanie si de a servi o prajitura, aceasta fiind de asemenea o parte din ritual. Dupa ce are loc intampinarea invitatilor la nunta, iar acestia ciocnesc in cinstea mirilor, domnisoara de onoare trebuie sa fie prezenta alaturi de cavalerul sau, ca sa puna cocardele sau florile de nunta in piept.

In cazul in care exista mai multe domnisoare de onoare si mai multi cavaleri, acestia pot fi prezenti toti la intrarea in salon pentru a saluta, dar o singura pereche se va ocupa de punerea cocardelor in pieptul nuntasilor. Foarte elegant este atunci cand toate florile, indiferent ca sunt artificiale, indiferent ca sunt naturale, sunt asezate intr-un cosulet, pe care-l tine cavalerul de onoare, iar domnisoara de onoare ia cate una si o asaza acolo unde-i e locul.

La intampinarea invitatilor la o nunta mai pot participa si parintii mirilor, deci atat socrii mici cat si socrii mari, insa prezenta lor nu este tocmai esentiala, ei putand saluta onorabil si dupa ce are loc ritualul cu pricina. In plus, socrii nu cunosc intotdeauna pe toata lumea, desi in cadrul unei nunti acest aspect chiar nu mai conteaza, deoarece acolo toata lumea se imprieteneste si cinsteste unirea celor doi tineri.

Intampinarea oaspetilor la o nunta este tot timpul un element cheie si in cazul in care mirii sau nasii nu sunt atenti cand vine o pereche noua, atunci nu-i nimic, momentul poate sa fie si putin intarziat. Pasii sunt tot aceeasi, iar oaspetii nu trebuie sa se supere, daca in agitatia in care se afla mirii si nasii, nu ii vor observa din prima clipa. Este de inteles ca la o nunta cu atata lume pe cap, atata agitatie si atatea conversatii, sa nu fii intotdeauna prezent cu gandul in momentele propice. Conteaza in principiu ca nuntasilor sa li se ureze clasicul „bun venit” si „distractie placuta”.

In momentul in care acestia se hotarasc sa plece, dupa terminarea nuntii si dupa consumarea momentelor esentiale, atunci mirii si nasii sunt datori sa le multumeasca pentru participare si sa conduca invitatii catre iesirea din restaurant. Pentru acest salut, nu mai este necesara o muzica anume, ci doar petrecutul oaspetilor si o scurta conversatie cu ei, pentru a afla daca s-au simtit bine si daca a fost totul in regula. Este un element cheie in acordarea respectului si multumirilor de rigoare pentru participare, pentru ca in fond, oaspetii sunt cei care au facut o favoare mirilor de a veni la marea sarbatoare a unirii destinelor lor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.