Pentru multe persoane, trucurile magice reprezinta doar o copilarie, insa pentru altii aceste scamatorii reprezinta un adevarat stil de viata sau chiar o profesie.
Magia (iluzionismul) este considerata o arta in adevaratul sens al cuvantului si pentru a intelege pe deplin acest concept oamenii nu trebuie sa mai compare eronat magia cu fenomenele paranormale. Cele doua domenii nu au nimic in comun. Iluzionismul reprezinta o veritabila metoda de divertisment, prin care un magician sau iluzionist amuza si fascineaza publicul prin trucuri magice care mai de care mai deosebite si care par de-a dreptul ireale sau supranaturale.
Scurta istorie a trucurilor magice
Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au cautat moduri care mai de care mai interesante pentru a se distra si pentru a-si petrece timpul liber. Din punct de vedere etimologic, cuvantul “magie’ provine din grecescul “magika” si a fost asimilat in antichitate de catre mai multe culturi pentru a caracteriza orice ritual neobisnuit. Trucurile magice sau iluzionismul erau metode pe care profesorii le foloseau in Antichitate pentru a-i intimada pe cei needucati in asa fel incat sa ii determine sa adere la credintele lor.
Magia a reprezentat la sfaristul secolului al XVI-lea, mai precis in anul 1584, o metoda interesanta prin care Reginald Scot a demonstrat ca vrajitoria (magia neagra) nu exista si ca presupusii vrajitori nu detin forte supraomenesti si nu realizeaza nimic suprapamantesc, ci doar se joaca intr-un mod spectaculos cu mintile celor care cred. Intre anii 1756-1781, fizicianul Jacob Philadelphia a inceput sa practice iluzionismul in scop stiintific, spectacolele sale fiind renumite in intreaga Europa.
O mare contributie asupra iluzionismului modern o are Jean Eugene Robert-Houdin, un simplu ceasornicar, care a deschis la Paris in anul 1840 un teatru destinat iluzionismului si practicarii magiei. Cu toate acestea, meseria de iluzionist a fost recunoscuta pentru intaia oara abia in secolul al XVIII-lea si inca de atunci a fost privita cu scepticism.
Cu totii stim cum arata un magician veritabil. El poarta un frac si un joben. Cel care a aparut pentru intia oara cu o asemenea vestimentatie in cadrul unui numar de iluzionsim a fost Alexander Hermann, cunoscut si ca Hermann cel Mare. Alexander Hermann a fost un veritabil magician si se presupune ca a facut parte din prima si cea mai importanta familie de iluzionisti, familia Hermann.
Harry Houdini este un alt magician cunoscut, remarcat initial pentru cascadoriile pe care le-a realizat. Houdini a devenit cunoscut pentru ca trucurile sale erau de-a dreptul impresionante prin simplul fapt ca el reusea sa evadeze din orice loc in care era inchis.
Daca la inceputurile sale magia reprezenta o forma teatrala de divertisment, iar trucurile magice erau realizate doar de catre adevaratii maestrii, treptat, popularitatea acestei activitati a crescut atat de mult incat a devenit o activitate comuna, invatata si practicata de catre orice persoana pasionata de magie.
Magia nu reprezinta deloc un hobby foarte simplu ci poate fi considerata o adevarat arta. Pasionatii de magie trebuie sa invete tehnciile si sa le aplice pentru a putea realiza corect trucurile magice si pentru a se putea juca fara probleme cu mintile celor care le urmaresc activitatea.
De ce sa invatam magia?
Dupa cum am afirmat si in primele randuri ale acestui articol, foarte multe persoane considera ca magia reprezinta o activitate puerila, insa se poate spune ca invatarea si aplicarea trucurilor magice reprezinta activitati cat se poate de complexe si dificile. Magia este o activitate cu foarte multe beneficii pentru pasionati. Inainte de toate, magia reprezinta o metoda deosebita de a va dezvolta creativitatea si imaginatia. Daca in trecut magia era predata si invatata in secret, in ziua de azi oricine poate deprinde tainele iluzionismului.
Magia este un hobby foarte interesant si educativ, insa cere mult exercitiu si perseverenta din partea practicantului. Pe lnaga faptul ca este un hobby cat se poate de amuzant, atat pentru iluzionist cat si pentu cei care il privesc, practicarea acestui tip de magie reprezinta o metoda inedita de a socializa si de a lega noi prietenii. Exista numeroase cluburi dedicate pasiunii pentru trucurile magice, iar iluzionistii amatori se pot inscrie pentru a afla lucruri interesante despre pasiunea lor si pentru a schimba idei cu cei care impartasesc aceeasi pasiune.
Daca sunteti un magician aflat la inceput, alegeti trucurile magice mai simple, pentru ca in timp sa puteti evolua. Lectiile de magie pe care le puteti invata sunt foarte utile si cu siguranta va vor ajuta sa pasiti cu incredere pe fagasul acestei pasiuni deosebite, si in acelasi timp va va ajut sa va impresionati prietenii intr-un mod cat se poate de inedit.
Nu ezitati sa va achizitionati un kit dedicat acestui hobby si mai ales sa va puneti imaginatia si creativitatea la incercare pentru ca trucurile pe care le realizati sa fie cele mai reusite. Iar de originalitate magicianului depinde foarte mult modul in care trucul magic pe care acesta il realizeaza este perceput.