Animale de companieSimptome comune ale boilor de inimă la câini

Simptome comune ale boilor de inimă la câini

In functie de gravitatea lor, bolile cardiace care apar la caini pot afecta mai mult sau mai putin din punct de vedere fizic si psihic animalul. Daca sunt diagnosticate din timp de catre un medic veterinar, aceste boli pot fi tratate cu ajutorul unor medicamente adecvate si dupa o anumita perioada de timp, desi in majoritatea cazurilor mai lunga, cainele poate fi iar sanatos.

Este foarte important ca stapanul patrupedului sa observe anumite simptome care sunt specifice acestor boli de inima la cani. Unele dintre acestea se pot confunda cu cele caracteristice bolilor respiratorii, de aceea trebuie intotdeuna consultat un medic veterinar. De asemenea, este foarte important de observat cat de des se repeta aceste simptome, cat dureaza, daca au mai aparut in trecut la caine, daca difera intre ele si cat de grave sunt.

Simptome comune la boli de inima la caini:

Cainele isi pierde pofta de mancare si incepe sa slabeasca.

De asemenea, cainele devine letargic, este mereu obosit, anemic si nu mai poate sa faca miscare.

Cand patrupedul are probleme respiratorii, poate fi vroba despre anumite boli respiratorii, de un edem pulmonar, o tuberculoza sau pneumonie. De asemenea, aceste simptome pot indica o insuficienta cardiaca grava, un traumatism toracic (ruptura de aorta, ruptura traheobronsica, ruptura miocardica, ruptura de diafragma, contuzie pulmonara, perforatie esofagiana), sau un trombolembolism pulmonar.

catelus cu probleme la inima

Daca se observa ca animalul are o problema respiratorie grava care trece pe moment este obligatoriu ca el sa fie dus la o clinica veterinara, pentru o examinare medicala.

Uneori cainele tuseste destul de tare si mai ales dimineata. Daca tuseste doar de cateva ori, probabil ca situatia nu este foarte grava, insa daca situatia se repeta si in cursul zilei, trebuie apelat la ajutorul unui medic de specialitate. De aceea este indicat sa se observe in ce momente ale zilei tuseste, cat de des, cat de tare si frecventa, pentru a putea informa si ajuta medicul veterinar in stabilirea diagnosticului.

Administrarea de medicamente cu efecte cardiovasculare se face intotdeauna de catre medic, dupa ce in prealabil a fost stabilit un diagnostic tot de catre acesta, in urma evaluarii rezultatelor unor teste specifice de diagnostic, ca de exemplu: electrocardiograma (masoara impulsurile electrice ale inimii), radiografia toracica (consta in expunerea toracelui la raze X si permite vizualizarea formei inimii, camerelor si vaselor sale), ecocardiografie (se vizualizeaza anatomia inimii, fluxul sangelui in majoritatea vaselor de sange ale inimii, se masoara dimensiunile cavitatilor inimii si a vaselor mari).

Cardiomiopatia dilatativa este o boala cronica care apare destul de des la cani si care consta in slabirea muschiului cardiac, astfel incat inima nu mai are putere sa pompeze sangele in intreg organismul si are loc o dialatare a inimii in sine. In acest caz, observarea simptomelor si depistarea timpurie a bolii nu implica avantaje extraordinare, insa tratamentul medicamentos poate incetini progresia bolii.

Aceasta boala apare mai ales la cainii de varsta mijlocie si la cei de talie mare. Datorita faptului ca boala apare frecvent la anumite rase de caini, s-a ajuns la concluzia ca are o baza genetica.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.