Timp liber6 activități în aer liber pentru copii, preferate în anotimpul de iarnă

6 activități în aer liber pentru copii, preferate în anotimpul de iarnă

Închide ochii și gândește-te la cea mai bună experiență din copilăria ta, în anotimpul de iarnă. Probabil au fost foarte multe activități și nu știi pe care să o alegi. Deseori adulții își amintesc de experiențele pe care le-au trăit în natură, iarna, în copilăria lor, când ningea mult și peisajul era alb, ca desprins din povești. Și în ziua de azi copiii trebuie să experimenteze natura, ca parte a copilăriei lor, împreună cu familia sau cu prietenii. Află în acest articol câteva idei de activități în natură, în aer curat, iarna, pe care le pot face copiii alături de părinții, în timpul liber sau în vacanță.

Navigare rapidă în articol:

  1. Plimbare în Grădina Botanică iarna
  2. Fotografii in aer liber
  3. Plimbări la parcul de joacă pentru copii
  4. Creați o mandala din conuri de pin
  5. Patinaj pe gheață în aer liber
  6. Bulgări de nea și om de zăpadă

1. Plimbare în Grădina Botanică iarna

Iarna este un anotimp minunat pentru a vizita grădinile botanice locale. În aceste luni ale sezonului de iarnă, ai putea face plimbări la Grădina Botanică, care probabil se extinde pe o suprafață mare, de câțiva km, în natură. Cu siguranță traseele în aer liber sunt bine întreținute, fapt pentru care acest loc va fi minunat pentru a petrece câteva ore la plimbare.

Dacă a nins, peisajul va fi deosebit de frumos, specific, de iarnă. Acum ai o mare oportunitate împreună cu familia, de a admira copacii bătrâni plini de zăpadă și de a descoperi speciile de conifere care au frunzele veșnic verzi. Mulți copaci diferiți formează umbre fine pe stratul de zăpadă, într-o zi de iarnă în care vremea este puțin însorită, deci mult mai frumoasă.

Majoritatea copacilor au ramurile goale, însă există și specii de brad și de molid care păstrează încă multe conuri uriașe pe ramuri. Poți observa cum scoarța copacilor bătrâni formează umbre interesante pe pământul acoperit cu pătura de zăpadă, modele grafice foarte frumoase. Un pic de verde există în anumite locuri, la acele plante care încă au frunze pe rămurele, dar sunt acoperite și ele de straturi mici de nea.

Veverițe și păsări

În Grădina Botanică poți vedea deseori veverițe prin anumiți copaci, pe care le poți ademeni cu nuci și alune aruncate în jurul copacilor. Vei vedea că sunt interesate de hrană, ele fiind animale care cutreieră zona, fiind în căutarea nucilor de pe jos, care au căzut pe pământul acoperit sau nu de zăpadă.

Păsările sunt o temă deosebit de bună pentru înțelegerea naturii și pot fi observate pe parcursul plimbării pe jos. Ele sunt în Grădina Botanică tot timpul anului, cu excepția celor migratoare, care au plecat deja în țările calde. O idee bună este de a le hrăni cu semințe, sau de ale urmări activitatea iarna.

După o plimbare în aer liber, poți merge să vizitezi și serele din Grădina Botanică, pentru a scăpa puțin de frigul de afară și a te bucura de diversitatea de soiuri de plante de aici.

2. Fotografii in aer liber

Aceasta este una dintre marile pasiuni ale multor oameni. Copiii adoră fotografiile și iarna este un anotimp minunat pentru ca ei să se bucure de această activitate distractivă. Există multe locuri pe care copiii le pot explora împreună cu părinții, unde pot face fotografii frumoase de iarnă. Această activitate te obligă cumva să cauți în mod activ diferite lucruri și peisaje frumoase, în lunile reci de iarnă. Poți fotografia fulgii de zăpadă, copacii plini de nea, umbrele de iarnă, frunzele înghețate, lichenii sau scoarța de pe diferiți copaci, etc.

Majoritatea părinților își doresc să aibă fotografii de familie cu copiii lor făcute iarna, pentru a-și aminti peste ani de aceste momente minunate petrecute în natură. Prin urmare, ei fac fotografii creative de familie, cât mai distractive, în plimbările lor în natură, iarna.

3. Plimbări la parcul de joacă pentru copii

Majoritatea parcurilor din oraș au echipamente de joacă în aer liber, de care copiii se pot bucura chiar și în anotimpul rece. Parcul este locul de joacă perfect pentru copii, pentru mișcare și distracție. Copiii adoră să se dea în leagăne sau să alunece pe tobogane.

4. Creați o mandala din conuri de pin

Mandala poate fi un simplu cerc, un simbol, sau poate cuprinde mai multe cercuri ori puncte. Orice mandala poate avea un design interior fascinant, unic și interesant. Copiii pot face mandala pe pământ sau pe zăpadă, din diferite lucruri culese din natură, cum sunt pietricelele sau conurile de brad. Mandala oferă copiilor posibilitatea de a se bucura de mișcare în aer curat, de a-și dezvolta creativitatea, de a găsi echilibrul perfect între natură și jocul liber.

Căutarea unor materiale în natură (conuri de pin, fructe de pădure, bucățele de lemn, ghinde, ace de pin, frunze în diferite culori) poate fi cu siguranță o activitate creativă, educativă și distractivă pentru copii, dar și pentru adulți. Pentru a crea ușor o mandala se face întâi cercul exterior, iar apoi interiorul se umple după cum dorește fiecare, cât mai interesant.

Și în acest caz, copiii ar putea face fotografii, pentru a împărtăși această activitate frumoasă cu rudele și prietenii dragi.

5. Patinaj pe gheață în aer liber

În anotimpul de iarnă, copiii pot merge la un patinoar amenajat în aer liber. Acest mod de distracție este cu adevărat foarte plăcut, în anotimpul de iarnă. Unii ar spune că este ceva magic în ceea ce privește patinajul afară, chiar dacă este frig și ninge cu fulgi mari.

6. Bulgări de nea și om de zăpadă

O altă activitate wow este bătaia cu bulgări de zăpadă, considerată foarte distractivă, în fiecare iarnă. Important este să fie suficientă zăpadă, pentru ca cei mici să se bucure cu adevărat de sezonul de iarnă.

Fără îndoială, iarna este un anotimp minunat pentru a face și un om de zăpadă. Aceasta este cea mai grozavă activitate pentru copii; ei se bucură să facă singuri, cu mâinile lor omul de zăpadă. Dacă stăm să ne gândim un pic și noi ca adulți ne amintim cu plăcere de aceste momente atât de importante din copilărie, când realizam câte un om de zăpadă.

Când sunt în natură, copiii au diferite oportunități de a simți, de a se juca și de a învăța. Experiențele în natură trebuie să fie parte integrantă a copilăriei lor, ele sunt și o condiție prealabilă pentru ca cei mici să aibă o relație personală și de-a lungul vieții cu natura, cu mediul înconjurător atât de frumos.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.