Rețete culinareVrei să pregătești o prăjitură delicioasă și nu știi ce rețetă să...

Vrei să pregătești o prăjitură delicioasă și nu știi ce rețetă să folosești, vezi recomandările noastre

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare pentru prajituri.

1. Prajiturile preparate in casa au farmecul lor si sunt adesea mult mai gustoase decat cele pe care le servim la cofetarie. Va prezentam reteta pentru prajitura desteapta, una dintre deserturile cele mai gustoase ce se pot prepara de orice gospodina dispusa sa petreaca maxim o ora in bucatarie.

Ingrediente pentru prajitura desteapta:

  • 250 g zahar;
  • 8 oua;
  • 1 litru de lapte;
  • 1 pachet de margarina;
  • 4 -5 plicuri vanilie;
  • 9 linguri faina;
  • sare.

Iata cum se prepara reteta de prajitura desteapta:

  1. Se sparg ouale si se despart albusurile de galbenusuri;
  2. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, apoi se adauga treptat 250 de grame de zahar, pana obtineti o bezea de consistenta ferma;
  3. Separat se bat galbenusurile cu un pachet de margarina, topita si racita in prealabil. Treptat se adauga faina, laptele caldut si albusurile batute spuma;
  4. Se incinge cuptorul la 150 de grade Celsius;
  5. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina sau margarina si faina;
  6. Se toarna compozitia in tava, nu va impacientati daca consistenta sa este mai curand lichida decat solida, pentru ca veti fi surprinsi cum odata coapta prajitura se va separa in doua straturi, unul de albus si unul de galbenus;
  7. Coaceti prajitura in cuptorul incins timp de o ora. Cand s-a copt lasati-o la cuptor cu usa deschisa pana cand temperatura din interiorul cuptorul se egalizeaza cu cea din exterior;
  8. Scoateti prajitura si taiati-o in forma dorita;
  9. Prajitura desteapta se serveste pur si simplu.

Denumirea acestei prajituri de casa vine tocmai din extraordinare diferenta intre consistenta sa in momentul in care o punem in tava si rezultatul final. Cele doua straturi se separa de la sine si cei mai sceptici cititori vor ramane muti de uimire in momentul in care vor vedea prajitura in forma finala.

2. Prajitura cu branza sau cheese cake a aparut de curand in tara noastra si i-a cucerit pe cei mai multi dintre noi. Va prezentam reteta pentru prajitura cu branza pentru a o prepara la dumneavoastra acasa.

Ingrediente pentru reteta de prajitura cu branza:

  • 2 oua;
  • 400 grame crema de branza;
  • 300 grame biscuiti simpli;
  • 150 grame zahar pudra;
  • 125 grame unt;
  • 2 lingurite esenta de vanilie;
  • 400 ml smantana grasa;
  • gem sau sos de ciocolata.

Modul de preparare al prajiturii cu branza:

  1. Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius si pregatiti o tava din timp, pe care o tapetati cu unt sau margarina;
  2. Maruntiti biscuitii dandu-i prin blender sau cu ajutorul unei rasnite;
  3. Topiti untul la flacara mica si adaugati-l peste biscuitii pisati. Amestecati bine, pana cand nu mai exista zone ce nu sunt amestecate cu untul;
  4. Turnati biscuitii cu unt in tava pregatita anterior, niveland cu o lingura sau pur si simplu cu mana. Trebuie ca stratul de baza constituit din biscuiti sa fie de dimensiune egale pe toata suprafata tavii;
  5. Dupa ce ati nivelat blatul de biscuiti il puteti introduce in congelator pentru a-i grabi racirea si in acelasi timp pentru a permite untului pe care l-ati topit anterior sa se intareasca;
  6. In timp ce biscuitii se racesc puteti prepara primul strat astfel: Amestecati crema de branza cu 100 grame de zahar pudra. Amestecati in continuu pana obtineti un amestec omogen. Adauga in continuare o lingurita de vanilie si cele doua oua. Amestecati si nu lasati ca zaharul sa se pastreze distinct in compozitie;
  7. Blatul de biscuiti s-a racit asadar puteti adauga primul strat pe care tocmai l-ati pregatit. Nivelati stratul si introduceti prajitura la cuptor timp de 20 de minute, mentinand temperatura de 200 grade Celsius. Aveti mare grija ca stratul sa nu se rumeneasca, in cazul in care are tendinta sa o faca, reduceti temperatura de coacere. Puteti in functie de preferinte sa adaugati peste acest strat, inainte de a-l introduce la cuptor sos de ciocolata sau gem;
  8. Dupa trecerea celor 20 de minute, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca;
  9. Intre timp puteti prepara cel de-al doilea strat astfel: Amestecati faina cu 50 de grame de zahar pudra si o lingurita de vanilie. Mixati amestecul pana ce devine omogenizeaza;
  10. Cand prajitura s-a racit puteti adauga cel de-al doilea strat. Este foarte important ca stratul de biscuiti si primul strat sa fie reci, pentru a evita branzirea smantanei pe care urmeaza sa o adaugati;
  11. Dupa ce ati pus si cel de-al doilea strat introduceti prajitura la cuptor si lasati-o sa se coaca pentru inca 10 minute;
  12. Dupa ce cele 10 minute au trecut prajitura se scoate din cuptor si se lasa la racit, urmand ca atunci cand este rece sa o introduceti in frigider si sa o lasati sa se raceasca pana a doua zi, cand poate fi servita;
  13. Prajitura cu branza se poate servi cu diferite toping-uri, pudrata cu zahar sau simpla.

3. Prajiturile pe care le preparam in casa sunt adesea superioare celor pe care le servim la cofetarie. Va prezentam reteta pentru prajitura cu crema de lamaie pentru a o adauga la retetele pe care le cunoasteti deja.

Ingrediente pentru reteta de prajutura cu crema de lamaie (12 bucati):

1. Pentru blat:

  • 100 g zahar;
  • 100 g faina;
  • 3 oua;
  • 1 lingurita lapte;
  • jumatate de plic de praf de copt;
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie.

2. Pentru crema:

  • 125 ml lapte;
  • 20 g gris;
  • 100 g unt;
  • 50 g zahar praf;
  • 1 lamaie

Optional puteti folosi 3 biscuiti simpli, vanilati fara crema.

Mod de preparare prajitura cu crema de lamaie:

  1. Inainte de a incepe prepararea aluatului incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius;
  2. Incepeti prepararea blatului astfel: spargeti ouale si separati albusul de galbenus. Bateti albusul spuma cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul. Cand amestecul a devenit omogen adaugati galbenusurile si amestecati in coninuare;
  3. Stingeti praful de copt intr-o lingurita de lapte si adaugati-l peste compozitia pentru blat impreuna cu coaja de lamaie;
  4. Amestecati bine si incepeti sa adaugati treptat faina. Dupa ce toata cantitatea de faina a fost incorporata in aluat mai amestecati inca 2 minute;
  5. Tapetati o tava cu unt sau ulei si faina;
  6. Turnati aluatul in tava si introduceti-l la cutor;
  7. Lasati-l sa se coaca la foc potrivit timp de 30 de minute;
  8. Puteti trece la prepararea cremei;
  9. Puneti la fiert laptele si inainte de a da in clocot, adaugati grisul. Amestecati in continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Cand crema s-a ingrosat luati-o de pe foc;
  10. Radeti pe razatoarea mica coaja celor doua lamai, apoi stoarceti-le si puneti sucul separat;
  11. Frecati untul cu zaharul pana ati obtinut o spuma, apoi adaugati grisul racit. Amestecati bine pana ce obtineti o crema omogena. La final adaugati zeama de la cele doua lamai si coaja rasa;
  12. Cand aluatul s-a copt, lasati-l la racit, apoi taiati-l in trei parti egale;
  13. Una din partile blatului sfaramitati-o si adaugati-o la crema. In cazul in care blatul nu a crescut suficient si nu il puteti taia in trei parti egale, puteti folosi 3 biscuiti simpli pentru a fi incorporati in crema;
  14. Turnati crema peste blatul de baza si puneti deasupra cealalta parte din blat;
  15. Lasati prajitura la rece, apoi sectionati-o in parti egale.

    Alba ca zapada, Foto: searchpic.net
    Alba ca zapada, Foto: searchpic.net

4. Gospodinele sunt cele care nascocesc cele mai delicioase prajituri de casa. Va prezentam reteta pentru prajitura Alba – ca – zapada, un desert preparat in casa care este atat aspectos, cat si extrem de gustos.

Ingrediente pentru reteta de prajitura Alba – ca – zapada:

1. Pentru aluat:

  • 2 oua;
  • 6 linguri de ulei;
  • 6 linguri de zahar;
  • 1 lingurita rasa de amoniac stins in putin otet sau zeama de lamaie;
  • faina cat cuprinde.

2. Pentru crema:

  • 700 ml de lapte;
  • 250 g de zahar;
  • 4 linguri cu varf de faina;
  • 1 pachet de unt;
  • dupa preferinta: esenta de vanilie, lamaie sau cacao.

Iata cum se prepara prajitura de Alba – ca – zapada:

  1. Incepeti cu prepararea blaturilor: Se bat cele doua oua cu sase linguri de zahar, pana se obtine o consistenta omogena, apoi se adauga sase linguri de ulei si lingura rasa de amoniac stins in putin otet sau zeama de lamaie. Incepeti framantarea aluatului prin adaugarea treptata a fainei. Veti obtine un aluat elastic pe care il impartiti in trei parti egale. Fiecare dintre cele trei parti de aluat se intind cu facaletul si se coc separat pe fundul tavii tapetat in prealabil cu faina si ulei sau margarina si ulei;
  2. Nu uitati sa incingeti cuptorul la 150 de grade Celsius inainte de a introduce foile de blat;
  3. Lasati foile de blat sa se raceasca si incepeti prepararea cremei;
  4. Amestecati jumatate din cantitatea de lapte cu faina. Cealalta jumatate se fierbe impreuna cu cele 250 de grame de zahar. Dupa ce zaharul s-a topit se poate adauga laptele combinat cu faina, amestecand in continuu pana obtinem o crema omogena. Se lasa la racit;
  5. Se bate untul spuma si se adauga la crema obtinuta anterior impreuna cu esenta de vanilie, lamaia sau cacaua;
  6. Se pregateste o tava sau un platou pe care se aseaza primul strat de aluat. Se intinde o jumatate din crema pe toata suprafata aluatului, se adauga a doua foaie de blat peste care se pune cantitatea ramasa de crema, intinzand-o uniform pe toata suprafata blatului. Se pune ultimul strat si se lasa sa se odihneasca la frigider timp de jumatate de ora;
  7. Dupa jumatate de ora puteti scoate prajitura din frigider si o puteti taia in formele dorite;
  8. Prajitura Alba – ca – zapada se poate servi simpla sau pudrata cu zahar pudra.

5. Prajiturile de casa sunt savurate de toti membrii familiei, dar mai ales de copii. Reteta pentru prajitura zbarlita este usor de preparat si foarte putin pretentioasa in ceea ce privesc ingredientele. Puteti incerca aceasta reteta si va garantam succesul ei.

Ingrediente pentru prajitura zbarlita:

  • 3 oua;
  • 1 pahar de zahar;
  • 1 pahar ulei;
  • 1 pachet praf de copt;
  • faina cat cuprinde;
  • nuci sau nuca de cocos;
  • un borcan de gem.

Mod de preparare pentru reteta de prajitura zbarlita:

  1. Preparati un aluat incepand cu mixarea celor trei oua cu paharul de zahar pe care il adaugati treptat. Adaugati uleiul si praful de copt, apoi incepeti sa introduceti in amestec faina. Avand in vedere ca veti prepara un aluat va trebui sa opriti mixer-ul si sa incepeti framantarea cu mainile proprii. Veti obtine un aluat sfaramicios din care veti pastra un sfert;
  2. Incingeti cuptorul la 150 de grade Celsius si pregatiti o tava pentru prajitura ce va urma sa se coaca tapetand-o cu ulei si faina sau margarina si faina;
  3. Puneti cele trei sferturi de aluat in tava, in asa fel incat el sa se intinda in toata tava uniform, pentru a realiza acest lucru puteti sa presati aluatul usor cu degetele in tava, pana il aduceti la o forma ideala;
  4. Dupa ce ati intins aluatul ungeti-l cu gem pe toata suprafata sa;
  5. Dupa ce ati uns cu gem intregul aluat presarati nuca de cocos sau nuci macinate;
  6. Aluatul pe care l-ati pus pastrat, va trebui sa fie din nou framantat, adaugandu-i-se faina pana capata o consistenta mai tare decat cea pe care o are aluatul din tava;
  7. Dupa ce l-ati preparat, dati-l prin razatoare si presarati bucatelele de aluat pe toata suprafata prajiturii ce asteapta sa fie introdusa la cuptor. Aveti grija sa distribuiti bucatelele de aluat uniform;
  8. Datorita aluatului ras prajitura dumneavoastra va capata un aspect zbarlit de unde ii vine si denumirea;
  9. Introduceti tava la cuptor si asteptatit sa se coaca timp de maxim jumatate de ora. Prajitura dumneavoastra este gata atunci cand bucatelele de aluat de deasupra s-au copt si au tendinta de a se rumeni;
  10. Opriti focul si lasati tava in cuptor, cu usa deschisa pana cand temperatura din interiorul cuptorului ajunge aproape la aceleasi valori cu temperatura din bucatarie;
  11. Puteti scoate tava fara a va asuma riscul ca prajitura sa se lase sau sa se incruzeasca si o puteti taia in formele dorite;
  12. Serviti prajiturile pe un platou simple sau pudrate cu zahar;
  13. Ele merg de minune cu un pahar de lapte.

6. Bezeaua este un desert plin de savoare care ii atrage pe multi dintre noi, va prezentam reteta pentru prajitura cu bezea care reprezinta o combinatie perfecta intre blatul de cacao si bezeaua ce ne incanta de fiecare data.

Ingrediente pentru prajitura cu bezea:

1. Pentru bezea:

  • 7 albusuri;
  • 500 g zahar;
  • sare.

2. Pentru blat:

  • 7 galbenusuri;
  • 100 g zahar;
  • 1 cescuta de lapte;
  • 1 pachet de margarina;
  • 1 praf de copt;
  • 300 g de faina;
  • 2 linguri cacao.

Deasemenea va mai trebuie un borcan de gem de capsuni sau zmeura.

Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu bezea:

  1. Se prepara intai blatul: Se sparg ouale, se despart galbenusurile de albusuri si se pun in boluri separate. Pentru blat aveti nevoie de galbenusuri. Bateti galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati treptat faina. Margarina este bine sa o taiati in bucati inainte de a o adauga in compozitie pentru a evita eventualele neplaceri cauzate de soliditatea acesteia. Asadar dupa ce faina s-a inglobat in amestec adaugati margarina, praful de copt, cescuta de lapte si la final cele doua linguri de cacao;
  2. Incingeti cuptorul la 150 de grade Celsius;
  3. Pregatiti o tava pe care o tapetati cu faina si ulei sau cu unt si faina;
  4. Turnati blatul in tava si introduceti-l in cuptor. Lasati blatul sa coaca si verificati daca este facut cu ajutorul unei scobitori. Daca ati introduc scobitoarea in blat si nu aveti nici o urma de preparat pe ea, inseamna ca blatul este copt;
  5. Cand s-a copt blatul scoteti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca timp de 10 minute, apoi incepeti sa il ungeti in intregime cu gemul pe care l-ati ales;
  6. Puteti trece la prepararea bezelei. Bateti albusurile spuma, pana cand au capatat o consistenta ferma, apoi adaugati 500 g de zahar treptat;
  7. Turnati bezeaua peste blatul uns cu gem si introduceti prajitura din nou la cuptor. Lasati-o in cuptor pana cand bezeaua s-a copt;
  8. Lasati tava in cuptor cu usa deschisa, dupa ce ati oprit focul, pentru ca trecerea de la o temperatura la alta sa se faca treptat si sa nu evitati neplacerea de a fi pregatit o prajitura al carei blat s-a incruzit;
  9. Dupa ce prajitura s-a racit o puteti taia in forma dorita si o puteti servi ca atare.

    Lapte de pasare, Foto: defolos.ro
    Lapte de pasare, Foto: defolos.ro

7. Reteta de prajitura lapte de pasare reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru prajitura lapte de pasare sunt urmatoarele:

  • 200 grame zahar brun;
  • doua oua;
  • o esenta de vanilie;
  • 200 ml lapte;
  • sare.

Modul de pregatire pentru reteta de prajitura lapte de pasare va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, bateti galbenusurile cu zahar si vanilie pana la omogenizare;
  2. Fierbeti galusti de albus in intreaga cantitate de lapte;
  3. Adaugati crema de galbenus in lapte si fierbeti timp de jumatate de ora;
  4. Serviti laptele cu galbenus si cate doua – trei galusti de albus.

8. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de chec cu crema de sirop de artar. Va recomandam sa incercati acest preparat de fiecare data cand simtiti nevoia unui desert deosebit pregatit in casa.

Timp de preparare: doua ore.

Ingredientele necesare pentru trei portii de chec cu crema de sirop de artar sunt urmatoarele:

Pentru blat:

  • 250 grame de faina alba;
  • 50 grame ciocolata cu lapte;
  • un plic cu praf de copt;
  • putina scortisoara;
  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • 200 grame zahar brun;
  • un ou;
  • 100 ml lapte 3.5% grasime;
  • sare.

Pentru crema:

  • 200 ml sirop de artar;
  • 50 ml iaurt proaspat;
  • 100 grame alune de padure;
  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • o esenta de vanilie.

Pentru glazura:

  • 50 grame ciocolata alba de menaj;
  • o lingura de lapte.

Pentru decor:

  • stelute de martipan.

Modul de pregatire pentru reteta de chec cu crema de sirop de artar va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:

  1. Cerneti faina de doua – trei ori intr-un vas incapator, adaugati praful de copt si scortisoara dupa gust, amestecati pana la omogenizare;
  2. Spalati oul, lasati-l sa se scurga sau stergeti-l bine cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Separati albusul de galbenus. Bateti albusul bine cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma ferma ce nu coboara din vasul in care a fost preparata. Bateti galbenusul pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul. Adaugati peste compozitia de galbenus zaharul brun, margarina sectionata in cubulete si lapte. Amestecati bine pana cand obtineti o crema omogena in care nu se mai simt cristalele de zahar, inglobati apoi treptat spuma de albus pregatita mai sus. Amestecati usor de sus in jos prin rasturanare pentru a nu distruge in totalitate textura aerata a spumei, textura ce va conferi volum checului la final;
  3. Cand ati obtinui o compozitie omogena incepeti sa adaugati ingredientele uscate amestecate anterior (faina, praful de copt si scortisoara). Mixati cu fermitate pentru a nu permite formarea de cocoloase pana cand toate ingredientele sunt complet integrate in compozitie;
  4. Dati ciocolata cu lapte prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi adaugati fulgii de ciocolata in crema pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati pana la uniformizare si pana cand checul a capatat o culoare uniforma maroniu deschisa;
  5. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  6. Pregatiti o forma de chec pe care o ungeti cu ulei sau unt si o tapetati cu faina sau hartie de copt. Adaugati compozitia de chec pregatita asa cum v-am descris anterior in tava, nivelati compozitia in asa fel incat ea sa acopere intr-un strat uniform de grosime egala intreaga suprafata a tavii;
  7. Introduceti forma de chec in cuptor de indata ce acesta s-a incins suficient. Lasati checul sa se coaca la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de un sfert de ora, reduceti apoi focul la mediu (160 de grade Celsius) si continuati coacerea pentru inca o jumatate de ora. Variatia temperaturii este extrem de importanta, ea ii permite checului sa creasca (sub influenta prafului de copt) si sa se coaca uniform in acelasi timp, asadar va recomandam sa nu ignorati acest pas;
  8. Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn in interiorul checului, extrageti tepusa si inspectati-i suprafata. Daca aceasta prezinta urme de aluat, inseamna ca blatul nu este gata si trebuie sa mai stea la copt, iar focul trebuie redus la minim pentru a evita arderea sa. Opriti focul numai in momentul in care odata extrasa din preparat tepusa din lemn prezinta o suprafata uscata, fara nici cea mai mica urma de aluat;
  9. Cand este gata lasati checul sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa, in acest fel trecerea de la temperatura inalta necesara coacerii la cea din exterior se face in mod treptat si checul nu are nici un motiv sa se lase sau sa se incruzeasca;
  10. Scoateti checul din tava indepartandu-i intai marginile, lasati-l sa se raceasca in totalitate, apoi sectionati-l pe orizontala in doua parti egale;
  11. Pentru crema bateti margarina pentru prajituri cu mixer-ul la viteza mare pana cand obtineti o crema omogena, adaugati apoi treptat iaurtul, siropul de artar si esenta de vanilie. Amestecati pana la omogenizare;
  12. Folositi pentru acest preparat alune de padure decojite, prajite, nesarate si nearomatizate. Dati alunele de padure prin blender pana cand obtineti un praf omogen pe care il adaugati treptat peste crema pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase pana cand praful de alune de padure este complet integrat in compozitie;
  13. Asezati pe un platou jumatatea inferioara a checului pregatit anterior, distribuiti deasupra acestuia intreaga cantitate de crema, nivelati crema cu ajutorul unui cutit in asa fel incat sa acoperiti in intregime blatul intr-un strat uniform de grosime egala. Deasupra stratului de crema adaugati partea superioara a checului, presati usor pentru a-i permite checului sa adere cat mai bine de stratul de crema, nu exagerati insa pentru ca veti determina iesirea cremei in laterale. Lasati checul sa se odihneasca in timp ce pregatiti glazura;
  14. Sectionati ciocolata in cubulete, apoi puneti-o la topit pe baie de aburi, cand s-a topit in totalitate, lasati-o sa se raceasca, apoi adaugati intreaga cantitate de lapte. Amestecati pana la omogenizare;
  15. Decorati checul in intregime cu glazura pregatita asa cum v-am descris anterior, distribuiti glazura intr-un strat de grosime egala. Cat glazura este inca moale decorati intregul chec cu stelutele de martipan folosindu-va propria imaginatie;
  16. Lasati checul sa se raceasca in frigider timp de o ora inainte de a-l sectiona in felii de grosimi egale;
  17. Serviti checul cu o cana de ceai, o ceasca de cafea sau o cana de lapte indulcit in functie de preferinte.

9. Reteta de desert cu crema de ciocolata reprezinta un dulce extrem de gustos pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: o ora si patruzeci de minute.

Ingredientele necesare pentru patru portii de desert cu crema de ciocolata sunt urmatoarele:

Pentru crema de ciocolata:

  • 300 grame de ciocolata cu lapte;
  • 150 ml smantana dulce;
  • 20 ml visinata;
  • 50 grame zahar pudra;
  • o felie de cozonac;
  • 100 grame fructe deshidratate.

Pentru aluat:

  • 150 grame faina;
  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • o lingurita de bors;
  • o lingura de zahar;
  • doua linguri de apa rece;
  • sare.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert cu crema de ciocolata va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti aluatul astfel: Amestecati faina cu margarina lasata peste noapte la temperatura camerei. Framantati pana cand grasimea se amesteca bine cu faina si obtineti o compozitie nisipoasa. Adaugati apoi zaharul, borsul si apa rece. Amestecati bine, adaugati putina sare. La final veti obtine un aluat omogen, pe care il veti intinde intr-o tava de tarta. Introduceti tava in frigider timp de jumatate de ora;
  2. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  3. Cand aluatul s-a racit suficient, introduceti tava in cuptorul incins si coaceti blatul la 180 de grade Celsius timp de douazeci de minute;
  4. Taiati ciocolata in bucatele, apoi topiti-o la bain marie sau la foc mic. Cand ciocolata s-a topit in totalitate, lasati-o la racit timp de zece minute;
  5. Amestecati smantana dulce cu zaharul pudra pana cand obtineti o consistenta ferma, amestecati crema obtinuta cu ciocolata topita si racita pana la uniformizare, continuati sa adaugati visinata. Mixati pana la omogenizare, apoi adaugati crema in forma de tarta, nivelati-o cu ajutorul unui cutit, apoi presarati deasupra sa bucatelele de cozonac si fructele deshidratate;
  6. Introduceti din nou prajitura in frigider si lasati-o la rece timp de doua ore inainte de servire;
  7. Sectionati prajitura in feliute triunghiulare exact asa cum ati proceda in cazul unui tort sau a unei tarte. Reintroduceti prajitura in frigider in cazul in care nu este consumata in totalitate.

10. Reteta de crema de capsuni cu smantana dulce reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Ingredientele necesare pentru crema de capsuni cu smantana dulce sunt urmatoarele:

  • 250 grame capsuni;
  • 250 grame smantana dulce;
  • o lingura amidon alimentar;
  • 100 grame zahar brun.

​Modul de pregatire pentru reteta de crema de capsuni cu smantana dulce va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Amestecati ingredientele cu ajutorul mixerului la viteza mare pana cand obtineti o compozitie omogena;
  2. Pastrati crema in frigider timp de o ora inainte de servire;
  3. Distribuiti crema in cupe de inghetata, decorati-o cu frunze de menta.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.