Rețete culinare10 reșete culinare pe bază de paste pe care trebuie să le...

10 reșete culinare pe bază de paste pe care trebuie să le gătești

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare cu paste.

1. Reteta de paste inabusite cu cascaval poate fi servita ca fel principal la pranz, daca va doriti o masa usoara, dar mai ales seara la cina. Pastele sunt specifice pentru Italia insa ele au capatat in timp un renume international fiind servite in restaurantele din intreaga lume. Va prezentam mai jos aceasta reteta pentru a o putea prepara la dumneavoastra acasa de fiecare data cand aveti pofta de paste fainoase.

Ingrediente pentru reteta de paste inabusite cu cascaval:

  • 200 grame paste;
  • o ceapa rosie;
  • 1 catel de usturoi;
  • 50 grame cascaval;
  • 150 grame smantana;
  • 25 ml lapte;
  • jumatate de piept de pui;
  • unt;
  • ulei;
  • busuioc, sare si piper.

Iata cum se prepara pastele inabusite cu cascaval:

  1. Puneti apa la fiert intr-o oala cu un praf de sare si doua linguri de ulei;
  2. Cand apa a dat in clocot adaugati pastele si fierbeti-le pana cand se inmoaie, iar la sectionarea cu furculita nu mai prezinta urme de aluat nefiert;
  3. Scoateti pastele intr-o strecuratoare si lasati-le la scurs;
  4. Curatati ceapa, spalati-o, apoi tocati-o marunt sau dati-o prin razatoarea mare;
  5. Curatati usturoiul si pisati-l marunt cu un praf de sare;
  6. Spalati bine pieptul de pui, uscati-l bine cu o hartie absorbanta apoi taiati-l in bucatele;
  7. Dati cascavalul pe razatoare;
  8. Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei, iar cand acesta incepe sa sfaraie adaugati ceapa si usturoiul pisat. Caliti-le bine avand grija sa nu se arda. Cand atat usturoiul, cat si ceapa si-au schimbat atat textura, cat si culoarea, adaugati bucatelele de pui si caliti-le impreuna uniform pe toate partile;
  9. Amestecati jumatate din cantitatea de smantana cu intreaga cantitate de lapte;
  10. Luati tigaia de pe foc si lasati-o pentru cinci minute la racit. Cand amestecul din tigaie a devenit caldut, adaugati smantana cu laptele amestecand energic;
  11. Puneti din nou tigaia pe foc si lasati compozitia sa scada timp de cinci minute, apoi opriti focul;
  12. Puneti pastele fierte anterior intr-un vas, turnati peste ele compozitia de mai sus, amestecati bine presarand intreaga cantitate de cascaval peste preparat. Mixati pana ce pastele au intrat in totalitate in contact cu sosul;
  13. Adaugati la final restul de smantana si serviti preparatul cat inca este cald.

Pastele inabusite cu cascaval nu sunt recomandate in curele de slabire, ele fiind un preparat extrem de bogat in calorii. Persoanele ce nu tin o dieta de slabire insa se pot bucura de acest preparat din plin.

2. Tonul este un peste extrem de rar gasit in forma proaspata pe piata din Romania. Pentru reteta de sufleu de ton cu paste si spanac puteti folosi ton conservat.

Ingrediente pentru reteta de sufleu de ton cu paste si spanac (2 portii):

  • 75 g spanac;
  • 1 conserva de ton;
  • 250 g paste spirale;
  • 200 ml smantana;
  • 1 catel de usturoi;
  • 300 g rosii decojite din conserva;
  • 1 ou;
  • 50 g parmezan ras;
  • ulei, sare, piper si oregano.

Mod de preparare sufleu de ton cu paste si spanac:

  1. Se fierbe spanacul si se toaca marunt;
  2. Se desface conserva de ton si se marunteste cu ajutorul unei furculite;
  3. Se pun pastele la fiert cu putina sare si o lingura de ulei. Dupa ce s-au fiert se lasa la scurs;
  4. Se scot rosiile din conserva si se piseaza cu o furculita;
  5. Se pune o tigaie la incins cu putin ulei. Se curata usturoiul si se toaca marunt. Puneti usturoiul in uleiul incins si caliti-l;
  6. Adaugati rosiile cand usturoiul este calit si condimentati cu sare, piper si o lingurita de oregano. Lasati sa fiarba sosul timp de 15 minute;
  7. Incingeti cuptorul la 200 de grade Celsius si tapetati o tava cu unt sau margarina;
  8. Amestecati tonul cu pastele si sosul si puneti preparatul in tava pe care ati pregatit-o. Amestecati smantana cu spanacul si turnati sosul format peste compozitia de ton;
  9. Presarati parmezanul ras inainte de a introduce preparatul la cuptor;
  10. Lasati sufleul sa se coaca timp de 25 de minute.

Sufletul de ton cu paste si spanac se serveste ca fel principal fiind potrivit atat pentru masa de seara, cat si pentru cea de pranz.

Chiftele cu spaghete, Foto: mirceateorean.wordpress.com
Chiftele cu spaghete, Foto: mirceateorean.wordpress.com

3. Reteta de chiftelute cu paste este delicioasa, iar aspectul sau este unul ce ii atrage si pe cei mai pretentiosi gurmanzi. Aveti mai jos prezentarea pas cu pas a modului de pregatire pentru acest preparat.

Timp de pregatire: trei sferturi de ora.

Timp de coacere: cinci minute.

Ingrediente pentru chiftelute cu paste (patru portii):

  • patru felii de paine;
  • sase linguri de smantana;
  • 600 grame carne tocata amestec de porc si vita sau doar carne de porc;
  • doua oua;
  • doua lamai;
  • sare;
  • piper;
  • doi catei de usturoi;
  • opt linguri de ulei;
  • doua linguri bulion;
  • doua conserve de rosii a cate 850 ml;
  • o lingurita de zahar;
  • 800 grame de paste;
  • sase linguri ulei de masline;
  • 100 grame cascaval;
  • doua cepe.

Iata cum se prepara reteta de chiftelute cu paste:

  1. Taiati feliile de paine in cubulete, puneti-le pe un platou, adaugati smantana si lasati painea sa se inmoaie;
  2. Bateti ouale cu un praf de sare pana se omogenizeaza;
  3. Radeti coaja lamailor pe razatoarea mica, apoi adaugati-o peste ouale batute. Mixati pana cand compozitia se omogenizeaza;
  4. Asezati carnea intr-un vas incapator, adaugati painea inmuiata impreuna cu smantana si oul amestecat cu coaja de lamaie. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi amestecati bine pana cand intregul preparat se omogenizeaza;
  5. Puneti pe foc o tigaie cu cele opt linguri de ulei la incins. Cand uleiul a inceput sa sfaraie formati chiftelute din amestecul preparat anterior si prajiti-le bine si uniform pe toate partile. Scoateti chiftelele pe o hartie absorbanta de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei;
  6. Puneti la fiert o cantitate suficienta de apa cu putin ulei. Cand apa a inceput sa dea in clocot, adaugati pastele. Fierbeti pastele bine pana cand la sectionarea lor nu se observa urma de aluat in centru. Dupa ce pastele sunt gata, lasati-le la scurs intr-o strecuratoare;
  7. Curatati ceapa, spalati-o bine, apoi dati-o pe razatoarea mare sau tocati-o marunt;
  8. Curatati usturoiul, pisati-l marunt cu un praf de sare;
  9. Puneti pe foc o tigaie cu uleiul de masline. Lasati uleiul sa se incinga, apoi adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt asa cum am descris anterior. Caliti bine, insa aveti grija sa nu ardeti ingredientele. Ceapa, dar si usturoiul ars va strica atat textura, cat si gustul sosului. Daca observati aceasta tendinta, va recomandam sa reduceti focul la minim daca este nevoie. Cand ceapa si usturoiul au capatat o nuanta aurie si au devenit sticloase, adaugati bulionul, amestecati bine pana la omogenizare si lasati sa fiarba inca cinci minute. Dupa ce amestecul s-a omogenizat, desfaceti conservele de rosii si varsati intregul lor continut peste compozitia de ceapa, usturoi si bulion pe care ati pregatit-o. Pasati bine rosiile in timp ce se fierb si lasati-le timp de douazeci de minute pe foc sau pana ce sosul a capatat textura potrivita;
  10. Distribuiti cantitati egale de paste pe platouri, adaugati un numar egal de chiftelute, apoi turnati sosul cald;
  11. Radeti cascavalul pe razatoarea mica, presarati-l peste preparat, cat sosul este cald pentru a-i favoriza topirea;
  12. Serviti preparatul imediat ce este gata.

Chiftelutele cu paste sunt delicioase si va recomandam sa le serviti la masa de pranz. Din cauza continutului suficient de bogat in carne tocata acest preparat nu este recomandat pentru masa de seara.

4. Reteta de spaghete cu creveti ​reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de pregatire: ​patruzeci de minute.

​Ingredinetele necesare pentru doua portii de spaghete cu creveti sunt urmatoarele:

  • 100 grame spaghete;
  • un ardei capia;
  • o legatura de ceapa verde;
  • 100 grame ciuperci;
  • un catel de usturoi;
  • 100 grame creveti decorticati;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pentru reteta de spaghete cu creveti va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti spaghetele;
  2. Caliti ceapa alaturi de usturoi, adaugati ciupercile, ardeiul si la final crevetii;
  3. Amestecati spaghetele cu compozitia pregatita anterior pana la omogenizare;
  4. Serviti preparatul cald.

    Paste cu carne de vita, Foto: aromedinbucatarie.wordpress.com
    Paste cu carne de vita, Foto: aromedinbucatarie.wordpress.com

5. Reteta de paste cu carne de vita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare pentru pastele cu carne de vita sunt urmatoarele:

  • 100 grame paste fainoase;
  • un ardei capia;
  • 150 grame carne tocata de vita;
  • jumatate de litru de bulion;
  • 100 ml vin alb;
  • patrunjel, cimbru, busuioc;
  • sare.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de paste cu carne de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti pastele separat, lasati-le sa se scurga;
  2. Caliti carnea alaturi de ardeiul capia, adaugati vinul, bulion si condimentati cu patrunjel, cimbru, busuioc si sare. Lasati preparatul pe foc pentru douazeci de minute, amestecati pastele cu intreaga compozitie pana la omogenizare;
  3. Serviti pastele calde.

6. Reteta de paste cu sos de lamaie reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: jumatate de ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii de paste cu sos de lamaie sunt urmatoarele:

  • 250 grame paste fainoase;
  • trei fire de ceapa verde;
  • 25 grame parmezan;
  • doua lamai;
  • doi catei de usturoi;
  • 50 grame masline negre fara samburi;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru retetade paste cu sos de lamaie va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti pe foc o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare si putin ulei. Nu ignorati adaugarea uleiului pentru ca datorita lui pastele nu se vor lipi pe timpul fierberii. Cand apa a dat in clocot adaugati pastele. Lasati pastele sa fiarba la foc potrivit pana cand isi schimba textura si la sectionare nu prezinta urme de aluat in interior. Cand sunt gata lasati pastele sa se scurga intr-o strecuratoare, in cazul in care ati uitat sa adaugati ulei in timpul fierberii, treceti pastele prin jet de apa rece imediat dupa ce s-au fiert pentru a evita lipirea lor;
  2. Curatati ceapa verde, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi tocati-o marunt incluzand partial partea verde pentru un plus de gust si de culoare;
  3. Dati parmezanul prin razatoarea cu ochiuri mici;
  4. Spalati lamaile, lasati-le sa se scurga, apoi sectionati-le pe jumatate si  stoarceti-le bine. Treceti sucul rezultat printr-o sita pentru a evita prezenta samburilor in preparatul final, samburi ce vor da un gust amarui;
  5. Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare pana cand obtineti o pasta omogena;
  6. Taiati maslinele in rondele de grosime egala;
  7. Puneti pe foc un vas, lasati-l sa se incinga, apoi adaugati o canitate suficienta de ulei. Lasati uleiul sa se incalzeasca, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa verde tocata marunt anterior. Caliti ceapa la foc potrivit spre mic, amestecand din cand in cand pentru a evita arderea ei. Ceapa arsa va strica atat gustul, cat si textura preparatului final, asadar va recomandam sa acordati atentie preparatului la acest pas. Daca observati ca ceapa are tendinta de a capata o culoare maronie, reduceti focul la minim, amestecati in continuu, iar daca este cazul indepartati vasul de pe foc, pentru a-i permite uleiului sa isi reduca temperatura. Cand ceapa a capatat o culoarea aurie si a devenit sticloasa, adaugati usturoiul, zeama de lamaie si maslinele. Condimentati sosul cu sare si piper dupa gust. Lasati sosul pe foc pana cand capata o textura mai groasa, apoi adaugati pastele si amestecati pana cand intregul preparat se omogenizeaza;
  8. Serviti pastele de indata ce sunt gata, distribuindu-le in portii egale pe farfurii intinse. Presarati deasupra fiecarei portii parmezanul dat prin razatoarea cu ochiuri mici anterior.

Pastele cu sos de lamaie au un gust deosebit si se preparat usor. Va recomandam sa incercati preparatul si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.

Budinca din paste fainoase, Foto: bucatarulsef.ro
Budinca din paste fainoase, Foto: bucatarulsef.ro

7. Reteta de budinca din paste fainoase reprezinta un preparat deosebit de gustos pe care merita sa il incercati atunci cand aveti ocazia. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de preparare: ​trei sferturi de ora.

​Ingredientele necesare pentru doua portii de budinca din paste fainoase sunt urmatoarele:

  • 200 grame paste fainoase;
  • doua mere;
  • 50 grame branza de vaci grasa;
  • un ou;
  • doua linguri de zahar brun;
  • o esenta de vanilie;
  • sare.

​Modul de pregatire pentru reteta de budinca din paste fainoase va este prezentat pas cu pas in cele ce urmeaza:

  1. Puneti pe foc o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare si putin ulei. Nu ignorati adaugarea uleiului pentru ca datorita lui pastele nu se vor lipi pe timpul fierberii. Cand apa a dat in clocot adaugati pastele. Lasati pastele sa fiarba la foc potrivit pana cand isi schimba textura si la sectionare nu prezinta urme de aluat in interior. Cand sunt gata lasati pastele sa se scurga intr-o strecuratoare, in cazul in care ati uitat sa adaugati ulei in timpul fierberii, treceti pastele prin jet de apa rece imediat dupa ce s-au fiert pentru a evita lipirea lor;
  2. Spalati merele, curatati-le de coaja, apoi dati-le pulpa prin razatoarea cu ochiuri mari. Stropiti merele cu zeama de lamaie pentru a evita oxidarea lor;
  3. Lasati branza de vaci sa se scurga bine intr-o strecuratoare timp de jumatate de ora. Acest pas este foarte important, de cele mai multe ori branza de vaci contine extrem de multa apa. Daca nu lasati branza la scurs preparatul final va fi mult prea apos;
  4. Bateti oul cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi maresc volumul, adaugati merele, zaharul brun si esenta de vanilie. Amestecati pana la omogenizare;
  5. Cand branza s-a scurs suficient, adaugati compozitia de ou, mere, zahar brun si esenta de vanilie pregatita asa cum v-am descris anterior. Amestecati pana la omogenizare, apoi adaugati pastele fierte si scurse anterior;
  6. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  7. Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu unt. Adaugati in vas compozitia pregatita mai sus, nivelati compozitia in asa fel incat sa acopere in intregime intr-un strat de grosime medie intreaga suprafata a vasului;
  8. Cand cuptorul s-a incins suficient, introduceti vasul, coaceti budinca timp de jumatate de ora la foc potrivit de 160 de grade Celsius sau pana cand se rumeneste frumos la suprafata;
  9. Lasati budinca sa se raceasca timp de zece minute, apoi sectionati-o in portii egale si serviti-o ca atare sau cu topping de fructe de padure sau vanilie.

Budinca din paste fainoase se pregateste usor si nu necesita extrem de multe ingrediente, va recomandam sa o incercati si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca urmand sa o pregatiti de fiecare data cand aveti pofta de un desert pregatit in casa, desert care de cele mai multe ori este mult mai gustos si mai sanatos, decat orice alt preparat de acest gen pe care il putem achizitiona cu usurinta din supermarket-uri sau cofetariile clasice.

8. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru ​reteta de placinta cu ciuperci si paste. ​Va recomandam sa incercati acest preparat si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare.

​Timp de preparare: ​o ora.

​Ingredientele necesare pentru doua portii de placinta cu ciuperci si paste sunt urmatoarele:

  • 250 grame aluat de foietaj;
  • 400 grame ciuperci proaspete;
  • 200 grame paste fainoase melcisori;
  • doi catei de usturoi;
  • doua fire de ceapa verde;
  • 200 ml bulion;
  • doua oua;
  • ulei;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de placinta cu ciuperci si paste va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti pastele pana cand se inmoaie bine, apoi lasati-le la scurs;
  2. Caliti ciupercile sectionate in cubulete, alaturi de ceapa tocata marunt si usturoiul pisat cu un praf de sare. Amestecati pana la omogenizare si lasati preparatul pe foc pana cand cantitatea de lichid rezultata prin deshidratarea ciupercilor se reduce la minim. La final adaugati intreaga cantitate de bulion, amestecati pana la omogenizare;
  3. Amestecati pastele fierte cu compozitia de ceapa, usturoi, ciuperci si bulion pregatita asa cum v-am descris anterior;
  4. Incalziti cuptorul;
  5. Pregatiti un vas de lut pe care il ungeti cu ulei;
  6. Intindeti aluatul intr-o foaie de grosime medie. Tapetati vasul pregatit anterior cu foaia de placinta, in asa fel incat sa lasati o cantitate suficienta de aluat in exteriorul tavii;
  7. Adaugati peste aluat compozitie pregatita mai sus, nivelati compozitia, apoi acoperiti-o cu restul de aluat;
  8. Bateti ouale bine cu un praf de sare, apoi ungeti la suprafata aluatul cu ajutorul unei maturici;
  9. Introduceti placinta in cuptor si lasati-o sa se coaca pana cand testul scobitorii iese pozitiv.

Placinta cu ciuperci si paste se prepara extrem de usor si va recomandam sa o incercati, ea poate fi servita atat la masa de seara, cat si la cea de pranz. Acest preparat nu este insa recomandam in curele de slabire.

Spaghete cu ciuperci si oua, Foto: retete.acasa.ro
Spaghete cu ciuperci si oua, Foto: retete.acasa.ro

9. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de spaghete cu ciuperci si oua.

Timp de preparare: o ora si jumatate.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • 200 grame spaghete;
  • 100 grame pesmet alb;
  • doua oua;
  • 200 ml lapte;
  • o ceapa;
  • 250 grame ciuperci;
  • ulei;
  • parmezan ras;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de spaghete cu ciuperci si oua va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti spaghetele la fiert in apa fierbinte cu putin ulei si un praf de sare, apoi cand sunt gata lasati-le sa se scurga intr-o strecuratoare;
  2. Bateti ouale cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, apoi adaugati laptele si treptat pesmetul. Amestecati cu fermitate pentru a evita formarea de cocoloase pana cand pesmetul este perfect integrat in compozitie;
  3. Caliti ceapa data prin razatoarea cu ochiuri mari pana cand devine sticloasa, apoi adaugati ciupercile taiate in cubulete. Continuati sa caliti amestecul pana cand cantitatea de lichid rezultata din deshidratarea ciupercilor se reduce la minim. Amestecati spaghetele cu legumele calite. Condimentati cu sare si piper;
  4. Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu unt. Adaugati amestecul de legume si spaghete in vas, apoi continuati cu compozitia de oua, lapte si pesmet pregatita anterior. Presarati deasupra parmezanul ras;
  5. Introduceti vasul in cuptorul incins si coaceti preparatul la foc mediu timp de jumatate de ora sau pana cand se incheaga bine si parmezanul se topeste in totalitate;
  6. Serviti preparatul de indata ce este gata.

10. Reteta de budinca de vinete si paste reprezinta un preparat delicios ce se pregateste extrem de usor si pe care il puteti servi in orice moment al zilei. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: cincizeci de minute.

Timp de coacere: patruzeci de minute.

Ingredientele necesare pentru patru portii de budinca de vinete si paste sunt urmatoarele:

  • doua vinete;
  • 100 grame carne de porc mai grasa sau mai slaba in functie de preferinte;
  • 100 grame carne de vita;
  • cinci rosii;
  • 100 grame de paste de forma dorita;
  • trei oua;
  • 100 grame telemea de oaie;
  • doua fire de ceapa verde;
  • doi catei de usturoi;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de budinca de vinete si paste va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Spalati vinetele, indepartati-le extremitati-le, decojiti-le, apoi sectionati-le in fasiute subtiri. Presarati fasiile de vinete cu un praf de sare si piper si lasati-le sa se odihneasca;
  2. Spalati carnea de porc si de vita, curatati carnea de pielite si resturi de tendoane, apoi lasati carnea sa se scurga sau stergeti-o bine cu o hartie absorbanta achizitionata din comert. Taiati carnea in cubulete de dimensiuni egale. Montati masina de tocat, apoi treceti carnea prin ea, la final veti obtine un amestec omogen din doua tipuri de carne. Pastrati carnea la rece pana cand o veti folosi in preparat;
  3. Spalati rosiile, indepartati-le coditele daca este cazul, apoi crestati-le usor in partea inferioara. Puneti pe foc o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Lasati apa sa dea in clocot, apoi adaugati rosiile. Opariti rosiile pana cand pielita ce le inconjoara are tendinta de a se desprinde de la sine. Scoateti rosiile din apa fierbinte cu ajutorul unei supiere, apoi lasati-le sa se scurga si sa se raceasca intr-o strecuratoare. Decojiti rosiile, indepartati-le cotorul, apoi tocati pulpa marunt sau dati-o prin razatoarea cu ochiuri mari;
  4. Puneti pe foc un nou vas cu o cantitate suficienta de apa, un praf de sare si putin ulei. Lasati apa sa dea in doua – trei clocote, apoi adaugati pastele. Fierbeti pastele pana cand se inmoaie bine si la sectionare nu prezinta urme de aluat in interior, uleiul are rolul de a nu permite pastelor sa se lipeasca, iar daca uitati sa il adaugati va recomandam sa treceti pastele printr-un jet de apa rece imediat ce sunt gata si sa le lasati la scurs;
  5. Bateti ouale cu un praf de sare pana cand isi maresc compozitia si capata o culoare albicioasa;
  6. Dati telemeaua de oaie prin razatoarea cu ochiuri mici sau sfaramati-o cu ajutorul unei furculite;
  7. Amestecati telemeaua cu ouale batute cu un praf de sare anterior;
  8. Curatati ceapa verde, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi tocati-o marunt, incluzand partea verde pentru un plus de gust si de culoare;
  9. Curatati usturoiul, apoi taiati-l in fasiute subtiri;
  10. Puneti pe foc un vas incapator cu o cantitate suficienta de ulei, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ceapa si usturoiul. Caliti legumele la foc potrivit amestecand din cand in cand pentru a evita arderea lor, ceapa arsa, dar si usturoiul strica atat textura, cat si gustul preparatului final, asadar va recomandam sa ii acordati o atentie deosebita acestuia la acest pas. Daca observati ca legumele au tendinta de a capata o culoare maronie si de a deveni crocante va recomandam sa reduceti focul la minim, sa amestecati energic si eventual sa indepartati vasul de pe foc pentru a permite uleiul sa isi reduca temperatura. Cand legumele au capatat o culoare frumoasa, aurie si au devenit sticloase, scoateti carnea din frigider si adaugati-o in vas. Acoperiti vasul in totalitate cu un capac si lasati carnea sa se inabuse timp de un sfert de ora. Indepartati apoi capacul si lasati cantitatea de apa prezenta in preparat sa se reduca la minim, apoi condimentati cu sare si piper dupa gust si adaugati rosiile impreuna cu fasiutele de vinete. Continuati sa caliti compozitia pentru inca un sfert de ora, apoi indepartati vasul de pe foc si lasati preparatul sa se raceasca;
  11. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  12. Cand compozitia de carne pregatita asa cum v-am descris anterior s-a racit, adaugati pastele fierte si scurse. Amestecati pana la omogenizare, iar la final inglobati compozitia de oua si telemea pregatita asa cum v-am descris anterior. Mixati pana la omogenizare, gustati preparatul, iar in cazul in care mai este nevoie, condimentati-l cu sare si piper dupa gust;
  13. Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti din abundenta cu unt si il tapetati cu gris sau pesmet. Adaugati compozitia pregatita la pasul anterior si nivelati cu ajutorul unui cutit pana cand aceasta acopera intregul vas intr-un strat uniform si de grosime egala;
  14. Cand cuptorul s-a incins bine introduceti vasul si lasati compozitia sa se coaca la foc potrivit de circa 180 de grade Celsius timp de patruzeci de minute. Inainte de a opri focul introduceti o tepusa din lemn in interiorul budincii, extrageti tepusa si inspectati-i suprafata, daca aceasta este perfect uscata inseamna ca budinca este gata, in cazul in care tepusa prezinta o suprafata umeda, continuati coacerea acesteia, insa reduceti focul la minim pentru a evita arderea sa;
  15. Cand este gata lasati budinca sa se raceasca in cuptorul stins cu usa deschisa pentru un sfert de ora, extrageti budinca din cuptor si sectionati-o in portii egale;
  16. Serviti budinca calda de indata ce este gata pentru ca este mult mai gustoasa calda decat rece, in cazul in care doriti sa o degustati ulterior, va recomandam sa o incalziti.

Budinca de vinete si paste se pregateste extrem de usor, iar la final veti obtine un preparat delicios si foarte aspectuos ce imbina nenumarate gusturi, pana si cei mai pretentiosi gurmanzi vor considera acest preparat un deliciu culinar. Va recomandam sa incercati acest tip de budinca, in mod sigur gustul sau o sa va cucereasca si o veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.