Animale de companieTop 8 locuri unde le place pisicilor să se ascundă

Top 8 locuri unde le place pisicilor să se ascundă

Probabil ai observat că pisicilor le place să se ascundă, iar de obicei sunt atrase ca un magnet de cutiile de carton. Cercetătorii au descoperit o explicație pentru asta, ei cred că animalul de companie își păstrează de fapt instinctul de vânătoare. Află în acest articol top 8 locuri unde le place pisicilor să se ascundă.

Navigare rapidă în articol:

 1. De ce pisicile adoră să se ascundă în cutii de carton
 2. Pisica doarme în litieră
 3. Pisica stă pe rafturile bibliotecii
 4. Pisica se ascunde în dulap sau în sertar
 5. Pisica se ascunde în mașina de spălat
 6. Pisica adoră să se ascundă în pungi
 7. Pisica stă după perdea
 8. Pisica se ascunde sub pătură

1. De ce pisicile adoră să se ascundă în cutii de carton

Pisicile adoră cutiile de carton. Nu contează dimensiunea cutiei, pisica va încerca să facă aproape imposibilul ca să încapă și într-o cutie de carton, chiar dacă este prea mică. Ea va sta în cutie cum poate, chiar dacă are lăbuțele afară.

Pisicile consideră cutiile de carton grozave pentru că:

 • Sunt o ascunzătoare perfectă pentru ele, din care ele pândesc ce se întâmplă în jur și sunt pregătite chiar pentru a ataca dacă sunt deranjate; acest comportament amintește de cel al pisicilor sălbatice
 • Au senzația că sunt protejate de pereții cutiei și astfel dorm în siguranță
 • Au o plăcere deosebită să zgârâie pereții cutiei pentru că le place textura de carton a acesteia
 • Sunt pentru ele o noutate și ele adoră să exploreze lucruri noi; se spune că asta este bine pentru sănătatea lor mentală
 • Uneori sunt prea stresate de prezența altui animal de companie și de aceea își schimbă comportamentul și aleg să doarmă într-o cutie; sunt multe cauze de stres care fac pisicile să aleagă un loc sigur pentru a se odihni.

Sfaturi utile pentru pisica stresată, cum să distingeți simptomele.

2. Pisica doarme în litieră

Acest comportament întâlnit la unele pisici se explică prin faptul că animalul merge la baie mai des decât în mod normal și de aceea decide să stea mai aproape de litieră sau chiar să doarmă în interiorul ei.

Medicii veterinari spun că pisica poate avea anumite probleme de sănătate: urinează mai des decât în mod normal, are dificultăți de urinare și altele. Schimbarea de comportament a pisicii poate semnala anumite boli în faza inițială: diabet, boli renale. Află aici simptomele diabetului la pisici, semnele că pisica suferă de o boală gravă.

Dacă stăpânul observă anumite probleme de acest fel, trebuie să ducă pisica la un medic veterinar pentru a fi examinată și diagnosticată.

Uneori pisica face asta pentru a-și apăra teritoriul și face asta și cu litiera, pe care o consideră tot a ei.

3. Pisica stă pe rafturile bibliotecii

Pisica adoră să se ascundă și face asta și pe rafturile bibliotecii, care au suficiente cărți. Ele se pot așeza cu grijă pe după obiecte, fără a le răsturna, pentru a avea o vedere perfectă asupra întregii camere.

Citește și:  Bartoneloza felină sau boala zgârâieturilor de pisică, vezi care sunt simptomele

De multe ori, pisica preferă să sară sus, pe un dulap sau pe șifonier, pentru că se simte mai în siguranță și vede mai bine tot ce se întâmplă în cameră, de la înălțime.

4. Pisica se ascunde în dulap sau în sertar

Dacă lași dulapul deschis, nu va trece mult timp și pisica se va instala acolo, chiar dacă sunt și haine. Ea va găsi un loc grozav, pașnic și moale, unde va dormi liniștită, fără a fi deranjată de cei din casă. Dulapul reprezintă pentru pisică un loc perfect unde să se ascundă.

5. Pisica se ascunde în mașina de spălat

Uneori pisica intră în mașina de spălat rufe, dacă ușa este deschisă. Ea poate alege și alte locuri ciudate din casă, în care să stea ascunsă, cum este mașina de spălat vase sau cuptorul. Dacă are la îndemână o oală încăpătoare, este în stare să stea chiar și în interiorul acesteia, dacă nu este educată de stăpân să nu se urce pe masă.

6. Pisica adoră să se ascundă în pungi

Unele pungi sunt locuri perfecte pentru pisică în care să se ascundă, mai ales dacă acestea sunt mari și realizate din hârtie. Uneori poate fi destul de periculos pentru o pisică, dacă decide să stea într-o pungă din plastic, pentru că s-ar putea sufoca.

7. Pisica stă după perdea

Perdeaua este foarte interesantă pentru o pisică, de aceea ea se va agăța frecvent de ea, sau se va ascunde după perdea, pentru a sta liniștită sau pentru a privi mai bine pe fereastră. Orice stăpân care își iubește pisica îi va face mofturile, dar nu-i va conveni să aibă perdelele agățate.

Pentru a preveni asta, va sta cu perdelele trase într-o parte, pentru a lăsa geamul liber, sau va renunța complet la ele. În general motanii sunt mai agresivi decât pisicile și le place să se joace cu perdeaua. Aceste animale sunt mai active noaptea și deci seara începe distracția.

8. Pisica se ascunde sub pătură

Pisica adoră să se ascundă în locuri întunecate și călduroase, iar o pătură este perfectă pentru ea. Fiecare proprietar probabil a observat la pisica lui asta, cum stă întinsă sub pătură și nu se mai satură să doarmă. Ea se scoală doar pentru necesitățile zilnice, cum este foamea.

Există mulți factori pentru care pisica preferă să se ascundă, uneori ea face asta și pentru a atrage atenția proprietarului. Alteori este prea plictisită de rutina zilnică și vrea să facă și altceva. De multe ori se bagă sub pat sau în spatele mobilierului, chiar dacă riscă să se umple pe blăniță de praf.

Există și alte locuri confortabile în locuință în care ea va prefera să se ascundă, chiar dacă uneori acestea par ciudate și nu sunt pe placul stăpânului. Deseori se bagă sub covoare sau carpete, sau alege ca loc de dormit pământul florilor, chiar dacă se întâmplă și accidente și răstoarnă ghivecele.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.