Casă și grădinăTop 10 sfaturi de care să țineți cont la construirea unei case

Top 10 sfaturi de care să țineți cont la construirea unei case

Construirea unei case nu este deloc un lucru simplu, ba din contra, este un pas foarte important si atunci cand doriti sa faceti acest pas trebuie sa fiti constienti de faptul ca in spatele acestei activitati trebuie sa se afle un plan foarte bine pus la punct si o echipa perfect organizata.

Daca va aflati pe punctul de a va construi o casa, trebuie sa stiti ca exista foarte multe secrete pe care treptat le veti descoperi. In randurile care urmeaza va vom prezenta un top 10 sfaturi de care trebuie sa tineti cont la construirea unei case pentru a avea locuinta mult visata si ce ati spune daca acest lucru ar fi posibil chiar si in schimbul unor sume mult mai mici?

1. Primul pas de care trebuie sa tineti cont este alegerea corecta a terenului. Daca va aflati in situatia de achizitiona inainte de toate terenul, lucrurile vor fi mult mai simple pentru ca, in acest fel, veti alege terenul cel mai potrivit. In cazul in care detineti deja terenul si doriti sa construiti casa pe acesta, trebuie sa va luati masurile potrivite pentru ca acesta sa va ofere toate conditiile care sa sa va ajute sa va duceti planul la bun sfarsit. Si, pentru a clarifica lucrurile, prin teren potrivit se intelege un teren caracterizat prin prezenta utilitatilor: apa, gaze, energie electrica si canalizare. Daca acestea nu exista, pretul pentru conectarea la retelele principale va fi unul foarte mare.

2. Atunci cand incepeti sa va faceti planuri referitoare la viitoarea constructie, este posibil sa va lasati dusi de val si din cauza entuziasmului sa nu luati tocmai cele mai potrivite alegeri. Trebuie sa tineti cont de faptul ca a construi o casa este un pas mai mult decat important care trebuie sa fie tratat cu seriozitate maxima. Puneti-va in ordine toate ideile si planurile referitoare la modul in care ati dori sa arate locuinta dumneavoastra, dar si gradina, pentru ca aceasta parte importanta a naturii reprezinta un aspect estential al oricarei case.

Incercati sa realizati un mic plan chiar dumneavoastra inainte de a contacta arhitectul, in asa fel incat sa va decideti asupra locului potrivit, asupra modului in care casa va fi compartimentata, dar si asupra dimensiunilor acesteia. Nu uitati nici de arhitectura aleasa pentru ca aceasta influenteaza foarte mult construirea locuintei. De asemenea, trebuie sa va hotarati si asupra bugetului pe care il detineti in asa fel incat sa alegeti materialele potrivite pentru construirea viitoarei dumneavoastre locuinte.

3. Descoperiti-va propriul stil. Casa nu este o constructie pe care sa o schimbati de la un an la altul. Nicidecum! Este indicat ca aceasta sa fie construita in functie de personalitatea si stilul dumneavoastra. Nu va lasati influentati de ceea ce se poarta si este la moda in materie de arhitectura si design interior, ci lasati-va purtati de ceea ce va face placere.

4. Dupa ce dumneavoastra v-ati facut acest mic plan, puteti contacta si persoana de specialitate care va va ajuta sa luati cele mai bune decizii. Este posibil ca ideile pe care dumneavoastra le-ati trecut pe hartie sa nu corespunda in totalitate cu sfaturile pe care arhitectul vi le va oferi, insa este important sa incercati sa le combinati pentru ca rezultatul sa fie unul cu adevarat reusit.

5. Fiti flexibili si deschisi la propuneri! Acesta este un sfat pe care veti fi nevoiti sa il urmati pentru ca, dupa cum am mentionat si in paragraful anterior, atat in timpul proiectarii, cat si dupa inceperea constructiilor, veti intampina numeroase schimbari carora va trebui sa le faceti fata. Este de la sine inteles ca oricine isi doreste sa aiba o casa perfecta si toata perioada de constructie sa fie lipsita de probleme, insa trebuie sa fiti pregatiti si pentru intampinarea unor greutati carora va trebui sa le tineti piept cu succes.

6. Chiar daca a fi flexibil inseamna a accepta noi idei sau propuneri, trebuie sa va asigurati ca acestea sunt in beneficiul dumneavoastra. Incercati sa va incadrati pe cat posibil in buget chiar daca, pe parcursul procesului de constructie, sunteti atrasi sa realizati si alte investitii. Aceasta este cauza pentru care numeroase persoane nu au mai avut suficienti bani pentru a duce constructia la bun sfarist, dupa cum probabil ati observat si dumneavoastra trecand pe langa numeroasele case nefinalizate.

7. Alegeti cele mai serioase firme de proiectare si constructie. Acest pas este mai mult decat important pentru ca, dupa cum am mai mentionat si anterior, proiectarea si bineinteles ridicarea unei constructii se vor trata cu cea mai mare seriozitate. Este important ca planul casei sa fie foarte bine realizat pentru ca viitorul constructor sa nu intampine probleme atunci cand va reda proiectul. Tineti cont de faptul ca arhitectura aleasa va influenta si viitoarele costuri. O arhitectura moderna este mult mai eco si mai putin costisitoare fata de o arhitectura bogata in elemente si sofisticata. Insa, aici totul depinde de gusturile si preferintele dumneavoastra, dar si de nevoi.

8. Puneti totul la cale inainte de inceperea constructiei. Nu lasati nicio problema neclarificata si discutati toate aspectele cu cel care se ocupa de constructia casei dumneavoastra, dar mai ales cu echipa.

9. Chiar daca timpul poate nu va permite, incercati pe cat posibil sa fiti prezent la fata locului pentru a observa cum decurge constructia locuintei de la o zi la alta. Nu ezitati sa notati totul si sa pastrati toate bonurile de la materialele cumparate pentru construirea locuintei.

10. Acordati o mare atentie si interiorului! Este indicat ca interiorul sa se afle in deplina concordanta cu exteriorul casei.

Pe langa aceste sfaturi pe care este indicat sa le urmati, pentru a fi in permanenta la curent cu intregul proces de constructie, este bine sa puneti si sa va puneti cateva intrebari, cum ar fi:
– care este designul cel mai potrivit pentru nevoile mele si ale familiei mele?
– care este marimea ideala a camerelor si cum este bine ca acestea sa fie impartite?
– care sunt principalele lucruri pe care vreau sa le evit?
– in cat timp va fi constructia finalizata?
– care sunt cele mai potrivite materiale?
– care este culoarea cea mai potrivita pentru exteriorul casei mele?

Doar in acest fel construirea casei nu va va da prea mari batai de cap si nu in foarte mult timp va veti putea bucura cu adevarat de locuinta mult visata.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.