DiverseTe simți afectat de oameni negativi? Detașează-te de ei și nu mai...

Te simți afectat de oameni negativi? Detașează-te de ei și nu mai lua lucrurile personal!

Unii oameni sunt atât de negativi și dăunători încât ne fac să ne simțim împovărați, din primul moment când avem tangență cu ei. Efectele negative ale comunicării cu ei nu apar toate imediat, însă au o influență rea, cu siguranță; din cauza negativității, creierul și întregul corp parcă nu mai funcționează la nivel maxim. Mulți dintre ei au un impact atât de mare asupra vieții noastre, încât ne spulberă succesul sau fericirea pe care o creăm.

La polul opus, se află oamenii pozitivi, care ne dau energie și ne fac să ne simțim bine, ne dau curaj să mergem mai departe și să ne bucurăm de viața noastră.

Află în acest articol de ce este dăunător să-ți petreci timpul cu oameni negativi.

Navigare rapidă în articol:

 1. Oameni negativi – piedici în drumul spre succes
 2. Cum ne afectează oamenii negativi

1. Oameni negativi – piedici în drumul spre succes

Foto 2

De ce stăm în compania oamenilor negativi, care nu ne plac sau care nu ne fac să ne simțim bine? Probabil că îi cunoaștem de mult timp și ne vine greu să renunțăm la ei. Oamenii negativi au un mare impact asupra minții, comportamentului și vieții noastre. Ei poartă în sufletul și mintea lor emoții negative (de anxietate, ură, disperare, regret, invidie, aroganță, lăcomie, tristețe, minciună, ego, mândrie falsă, inferioritate, lipsă de încredere în sine) încât ne uimesc cu faptul să pot trăi în acest mod, zi de zi, an de an.

Ei au o mentalitate de victimă și se plâng foarte mult, în plus se lamentează și nu fac nimic pentr a-și rezolva problemele. Acesta este stilul lor de viață. Victimizarea este un mijloc de a manipula sentimentele altor oameni, de a înșela și de a profita de ei.

Ce au în comun oamenii negativi?

În primul rând, ei au un comportament foarte toxic. Își exprimă mereu nemulțumirea și încearcă să controleze oamenii din jurul lor (indiferent dacă sunt rude, prieteni, cunoștințe). Ei se îngrijorează foarte mult, de tot ceea ce îi înconjoară, își imaginează lucruri rele, chiar dacă acestea nu sunt așa.

Sunt foarte pesimiști și se victimizează. Au tendința de a nu vedea oportunitățile din jurul lor, ci doar dificultățile, pe care le caută în mod special.

Se hrănesc cu neferirea altor oameni, se simt bine când aud că și altora le merge rău. Atenția lor este îndreptată spre veștile negative, nu suportă să audă de reușitele oamenilor din jur. Din păcate, avalanșa de știri negative este foarte dăunătoare pentru oameni, pentru că le reduce capacitatea de a mai avea o imagine frumoasă despre viață. Asta duce la creșterea tulburărilor de stres, a depresiei și anxietății.

Sunt lipsiți de empatie și onestitate

Oamenilor negativi le place să se certe, să se plângă peste tot că sunt agresați verbal sau tratați într-un mod nedrept. Ei nu sunt niciodată mulțumiți de nimic, nici măcar de vremea de afară.

În general, ei nu experimentează noi posibilități, au un stil de viață anost (plin de eșecuri și neîmpliniri) dar pe care nu vor să-l schimbe. Sunt blocați în zona lor tristă de confort și nu fac nimic să schimbe ceva.

Au o mentalitate negativă care îi face să fie oameni incapabili de a realiza ceea ce își doresc cu adevărat în viață. Deși spun că vor să-și schimbe stilul de trai, nu fac nimic în acest sens și astfel ratează tot ceea ce este bun în viață.

Oamenilor negativi le plac situațiile dramatice, să învinuiască pe alții de nereușitele lor, să spună că nu au noroc și că tot ce este rău din viața lor se datorează altor persoane (din familie, alături de care trăiesc). Ei au tendința de a crea drame inutile, care sunt ca o otravă pentru persoanele alături de care trăiesc.

Oamenii de acest fel se consideră victive ale persoanelor din jur, sau ale unei lumi nedrepte și au obiceiul de a face doar ceea ce le place, de a manipula și de a înșela fără scrupule persoanele din jur. Ei doar joacă teatru, mimează că ar fi oameni buni, când de fapt au gânduri întunecate, de ură, invidie, etc.

2. Cum ne afectează oamenii negativi

Iată care sunt consecințele faptului că ne petrecem timpul cu oameni negativi:

 • Ne fac să ne îndoim de abilitățile noastre de a realiza lucruri
 • Ne induc o stare rea, simțim că lumea nu mai are nimic de oferit (pentru că negativitatea ucide speranțele, visele, perspectivele și oportunitățile care vin spre noi)
 • Ne fac să ne fie milă de ei și apoi ne încarcă negativ cu problemele lor, pe care le percepem ca fiind ale noastre; în acest fel ne iau energia asemenea unui vampir energetic
 • Ne prezintă mereu iluzia eșecului, spulberându-ne visele
 • Încearcă să ne arate întotdeauna partea negativă (că ceva ar putea merge prost, deși asta este o iluzie) mai ales când ne văd fericiți
 • Ne fac să credem că toți oamenii sunt nefericiți și că cei care au parte de succes sunt doar norocoși
 • Ne distrug visele și speranțele, ne manipulează și sunt prieteni falși
 • Au o influență rea asupra sentimentelor noastre, asupra familiei și chiar asupra muncii pe care o realizăm
 • Răspândesc în jur ură și resentimente, care ne fac să ne simțim rău, împovărați, triști, lipsiți de energie
 • Ne fac să devenim în timp, la fel de negativi ca ei, să vedem partea întunecată a lucrurilor.

Alte probleme

Oamenii negativi ne afectează starea emoțională și asta poate duce la numeroase probleme, ca de exemplu:

 • Dezechilibru emoțional, depresie, anxietate
 • Probleme de concentrare, gânduri negative
 • Scăderea sistemului imunitar și a încrederii în sine
 • Atitudine anxioasă și înfricoșată
 • Scăderea capacității de gândire, de a crede în abilitățile proprii de a realiza lucruri
 • Amplificarea gândurilor negative, că totul merge prost
 • Imposibilitatea de a găsi soluții la probleme și altele.

Când suntem în preajma oamenilor negativi, viața noastră începe să se deterioreaze deoarece mentalitatea noastră se schimbă în rău. Ajungem să petrecem prea mult timp cu oameni care nu ne oferă bucurie și pozitivitate, iar asta ne induce un sentiment de tristețe și de depresie.

Oamenii negativi ne crează mult stres, ne distrug chiar și starea de sănătate, nu doar visele.

Oamenii care practică negativitatea trebuie întotdeauna evitați!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.