Timp liberCum se pescuiește carasul și ce trebuie să știi despre această specie...

Cum se pescuiește carasul și ce trebuie să știi despre această specie de pești

Specia de peste caras (Carassius auratus gibelio) traieste in Romania peste tot pe unde gaseste apa, spre neplacerea crescatorilor de crap. Acest lucru este datorat faptului ca specia cu pricina consuma hrana destinata crapului si se inmulteste foarte usor. Acesta se gaseste in apele statatoare, in baltile Prutului, Siretului si Dunarii, in Delta Dunarii, in Bega, Timis, Olt, Somes, Mures, prin helestee si iazuri.

Exemplarele speciei pot atinge lungimi de 15-20 cm, ajungand exceptional la 40 cm. Greutatea acestora poate atinge intre 200-300 g, cu cazuri exceptionale de pana la 2,5 Kg.

Ca forma, caracuda seamana foarte bine cu caras, doar ca acesta are un corp putin mai alungit, acoperit de solzi mari si grosi. Are o gura terminala cu buze subtiri si nu prezinta mustati. Coloratia exemplarelor se afla in concordanta cu mediul in care isi face veacul carasul, acesta putand varia de la negru-cenusiu, verde masliniu, verde auriu si maroniu auriu. Peritoneul este mai deschis la culoare si bate spre argintiu.

Exemplarele acestei specii se hranesc cu larve de insecte, pureci de balta, organisme vegetale si animale, icre de peste, viermi, seminte, plante si altele. Acesta poate trai perioade lungi fara a manca, ascunzandu-se in ape scazute si namol, si se poate imperechea cu alte specii ale familiei ciprinidelor, rezultand mereu caras.

Se pare ca specia destabilizeaza mediul in care se gaseste si distruge intr-un timp relativ scurt populatia de salmonide, careia ii vaneaza icrele pe timp de iarna. Carasul este un peste care se adapteaza la conditii aprige de viata, isi petrece timpul la fundul apei, in care se afla cormonind namolul, insa iubeste si apele cu curenti mici.

Cum pescuiesc caras

Aceasta specie este foarte raspandita in tara noastra, asa ca pescarii sportivi vor avea frecvent sansa de a exersa in astfel de crescatorii. Specia poate fi pescuita in orice metoda: la lanseta, sheffield, varga, cu momeala de porumb in lapte, boabe de mamaliga, rama rosie sau vierme.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.