Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune retete pentru snitele.
1. Reteta de snitel de porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru snitelul de porc sunt urmatoarele:
- 400 grame pulpa de porc;
- 200 grame faina;
- doua oua;
- 100 grame pesmet;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de snitel de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Feliati pulpa, condimentati-o;
- Treceti fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ouale batute bine cu sare si la final prin pesmet;
- Prajiti snitelele in ulei incins pana cand se rumenesc frumos si uniform;
- Serviti snitelele calde alaturi de garnitura dorita.
2. Reteta de snitel de curcan reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru snitelul de curcan sunt urmatoarele:
- 200 grame file din piept de curcan;
- trei oua;
- 100 grame pesmet;
- ulei de floarea soarelui;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de snitel de curcan va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Condimentati carnea cu sare si piper dupa gust;
- Amestecati ouale cu pesmetul pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Incingeti uleiul;
- Scufundati fileurile de curcan in amestecul de ou si pesmet, apoi adaugati-le in uleiul incins;
- Prajiti snitelele pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti;
- Serviti preparatul alaturi de garnitura dorita.
3. Reteta de snitel de vitel umplut cu mere si garnisit cu morcovi caramelizati este in mod sigur deosebita. Complexitatea acestui preparat este de apreciat si in mod sigur veti fi incantati sa degustati aceasta specialitate. Va prezentam mai jos modalitatea de pregatire pas cu pas pentru a va ajuta sa serviti un deliciu culinar la dumneavoastra acasa.
Timp de preparare: 20 de minute.
Timp de coacere: 18 minute.
Ingrediente pentru snitelul de vitel umplut cu mere si garnisit cu morcovi caramelizati (6 portii):
- sase felii de muschi de vitel sau piept de curcat (ele trebuie sa cantareasca circa 50 grame);
- piper;
- trei mere;
- trei linguri suc de lamaie;
- sase morcovi;
- patru linguri unt;
- trei linguri ulei;
- sare;
- doua lingurite zahar pudra;
- doua lingurite patrunjel tocat.
Iata cum se prepara reteta de snitel de vitel umplut cu mere si garnisit cu morcovi caramelizati:
- Feliile de carne (vitel sau curcan) se spala bine cu apa calduta, apoi se lasa la scurs sau se usuca cu ajutorul unei hartii absorbante de bucatarie achizitionata din comert. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi lasati-le sa se odihneasca;
- Spalati bine merele, indepartati-le cotorul fara a sectiona merele. Taiati merele in feliute cat mai subtiri si stropiti-le cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida;
- Curatati morcovii, spalati-i, apoi dati-i prin razatoarea mare sau taiati-i fasiute;
- Puneti carnea pe un platou, asezati feliutele de mar doar pe jumatate din fiecare felie de carne, apoi pliati carnea si fixati-o cu scobitori;
- Puneti o tigaie pe foc, iar cand aceasta s-a incins puneti untul si lasati-l la topit, amestecand in continuu pentru a evita prajirea untului;
- Cand untul s-a topit asezati feliile de carne montate asa cum am descris mai sus si prajiti-le pe fiecare parte timp de patru minute;
- Scoateti snitelele pe o hartie absorbanta de bucatarie pentru a indeparta excesul de grasime, apoi pastrati-le la cald;
- Puneti o tigaie pe foc cu trei linguri de ulei;
- Cand uleiul s-a incins adaugati morcovii dati prin razatoarea mare si caliti-i la foc potrivit, pana cand isi schimba culoarea si textura. Condimentati cu sare si piper. La final adaugati zaharul pudra si lasati morcovii sa se caramelizeze la foc mic. Cand zaharul s-a topit, iar morcovii au devenit sticlosi, luati tigaia de pe foc si lasati-o sa se raceasca pentru unu sau doua minute;
- Asezati carnea pe un platou, apoi turnati uniform deasupra ei morcovii caramelizati asa cum v-am descris anterior;
- Presarati patrunjelul deasupra preparatului;
- Serviti-l cat este cald.
Snitelul de vitel umplut cu mere si garnisit cu morcovi caramelizati este un preparat sanatos. Puterea calorica a unei portii este de 370 de calorii.
4. Reteta de snitel ca in Rusia reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: cincizeci de minute.
Timp de coacere: un sfert de ora.
Cost estimativ pentru o portie: cinci lei.
Ingredientele necesare pentru doua portii de snitel ca in Rusia sunt urmatoarele:
- 500 grame carne de porc;
- 250 grame rosii;
- o lingurita faina;
- putin zahar;
- usturoi, cimbru;
- sare si piper;
- unt;
- ulei.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de snitel ca in Rusia va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Feliati carnea, bateti-o bine pana se aplatizeaza, condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi rumeniti-o in putin unt;
- Pregatiti un sos din celelalte ingrediente;
- Serviti carnea stropita cu sos din abundenta alaturi de o garnitura de cartofi.
5. Reteta de snitel din orez va prezinta un preparat delicios ce se poate servi in orice moment al zilei. Va prezentam mai jos atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru patru portii de snitel din orez sunt urmatoarele:
- 150 grame orez cu bobul rotund;
- 50 grame naut conservat;
- un ardei capia;
- 50 grame parmezan;
- un ou;
- o lingura de pesmet alb preparat in casa;
- doua linguri cu faina;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de snitel cu orez va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti pesmetul in casa astfel: Lasati peste noapte in bucatarie doua felii de paine alba la uscat. A doua zi incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora. Cand cuptorul s-a incins suficient, asezati feliile de paine intr-o tava pentru cuptor, coaceti painea timp de cinci – zece minute la foc potrivit de circa 160 de grade Celsius sau pana cand se rumeneste frumoas la suprafata si capata o culoare maronie uniforma, aveti grija sa nu ardeti painea pentru ca va trebui sa o luati de la capat. Cand este gata scoateti painea din cuptorul incins, pentru a opri procesul de ardere si dati-o printr-un blender pana cand obtineti un pesmet fin. Amestecati pesmetul obtinut cu faina pana cand obtineti un amestec omogen pe care il distribuiti uniform pe o farfurie intinsa;
- Alegeti orezul, indepartati-i boabele degradate, apoi spalati-l in mai multe ape pentru a indeparta faina de orez. Lasati orezul la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare timp de jumatate de ora. Scurgeti apoi orezul si puneti-l la fiert in apa cu un praf de sare. Lasati orezul sa fiarba acoperit, pana cand bobul sau se inmoaie bine. Verificati din timp in timp gradul de fierbere al bobului de orez, dar si cantitatea de apa. Bobul de orez isi mareste volumul pe timpul fierberii si are tendinta de a consuma apa in care se fierbe, odata ramas fara apa el se va afuma. Cand bobul de orez este complet fiert, lasati-l la scurs intr-o strecuratoare;
- Spalati ardeiul capia, taiati-l pe jumatate, indepartati-i cotorul, nervurile albe din interior si eventualele seminte. Spalati din nou ardeiul, de acesta data si la interior, apoi lasati-l sa se scurga. Sectionati ardeiul in cubulete de dimensiuni egale;
- Desfaceti conserva de naut si lasati nautul sa se scurga intr-o strecuratoare;
- Dati parmezanul pe razatoarea cu ochiuri mici;
- Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati ardeiul taiat in cubulete anterior. Caliti ardeiul la foc potrivit pana cand se inmoaie bine, iar cantitatea de apa rezultata din deshidratarea sa se reduce la minim. In continuare adaugati orezul fiert si scurs bine, impreuna cu nautul din conserva. Condimentati cu sare si piper dupa gust si lasati amestecul sa se caleasca la foc mediu spre mic timp de un sfert de ora, amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea orezului de tigaie. La final adaugati parmezanul dat pe razatoare anterior si pastrati preparatul pe foc pana cand parmezanul se topeste in totalitate si determina legarea compozitiei. Indepartati tigaia de pe foc si lasati preparatul sa se raceasca;
- Bateti oul bine cu un praf de sare pana cand capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul;
- Formati din compozitia de orez, ardei, naut si parmezan pregatita anterior snitele pe care le treceti prima data prin amestecul de faina si pesmet preparat in casa, apoi prin oul batut cu sare si la final inca o data prin amestecul de pesmet si faina. Asezati snitelel formate pe un platou intins si lasati-le sa se odihneasca timp de zece minute;
- Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei, lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie adaugati snitelele formate anterior. Prajiti snitelele pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti. Cand sunt gata scoateti snitelele pe o hartie absorbanta de bucatarie achizitionata din comert pentru a indeparta excesul de ulei;
- Serviti snitelele cat sunt calde pentru ca sunt mult mai gustoase. Le puteti adauga alaturi legumele preferate.
Snitelele din orez reprezinta un preparat inedit si foarte gustos pe care va recomandam sa il incercati, in mod sigur gustul sau o sa va cucereasca si il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.
Va dorim: Pofta buna!