Animale de companieRase de câini de pază foarte loiali, ciobănescul alb elvețian

Rase de câini de pază foarte loiali, ciobănescul alb elvețian

Cainele ciobanesc alb elvetian este o rasa din Elvetia. Este foarte potrivit drept caine de paza, caine pentru familie, caine de companie sau de serviciu deoarece are un temperament puternic, este atent, curajos si echilibrat, precaut si capabil sa se adapteze la orice situatie. Este foarte activ, iar ca aspect fizic se remarca prin silueta armonioasa si eleganta. Are un comportament docil, iubitor, intelegator, nu pune probleme in intretinere.

Are capul si botul frumos si bine proportionate, ochii migdalati, putini oblici, cu irisul de culoare maronie sau cafenie. Urechile sunt mari, de forma triunghiulara, tinute mereu drepte. Coada este lunga, purtata mai mult in jos, iar intregul corp este acoperit de blana alba cu par de lungime medie si lunga, des si bine stratificat.

Femela este intotdeauna mai mica decat masculul, are inaltimea la greaban de 55-61 cm si greutatea de 25-35 kg. Masculul are inaltimea la greaban de 60-66 cm si greutatea de 30-40 kg.

Este un caine de companie foarte loial membrilor familiei din care face parte, jucaus si iubitor cu copiii. Fata de persoanele straine este rezervat, iar cand exista un pericol real poate fi chiar agresiv. Comparativ cu alti caini este usor de dresat, foarte curios si blajin, receptiv la afectiune. Foarte inteligent, ascultator, ii place sa fie atent la tot ce spune stapanul sau, foloseste semnale vocale pentru a-i raspunde, este sociabil si se intelege bine cu alti caini de companie.

In Canada si SUA ciobanescul alb elvetian a fost recunoscut ca o rasa distincta, ea fiind importata in Elvetia la inceputul anilor ’70. Cel mai important exemplar este un mascul nascut in anul 1966, numit Lobo, care a avut un rol decisiv in dezvoltarea si evolutia acestei rase. In Elvetia rasa a fost recunoscuta in anul 1991. In tara noastra aceasta rasa a fost adusa prima data in anul 2005.

Ciobanescul alb elvetian se aseamana foarte mult cu ciobanescul german doar ca este putin mai subtire, nu atat de robust ca acesta.

Video – Ciobanescul alb elvetian:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.