Timp liberCare sunt cele mai sigure metode de a procura primi pești de...

Care sunt cele mai sigure metode de a procura primi pești de acvariu pentru primul tău acvariu ca acvarist începător

Cand vine vorba despre procurarea pestilor de acvariu, in special acvaristii incepatori sunt in mare impas deoarece nu stiu de unde este cel mai sigur sa isi procure pestii exotici pentru popularea primului acvariu. Exista si cazuri in care speciile pe care acvaristii mai avansati le doresc pentru acvariul lor sunt mai dificil de procurat deoarece fie sunt greu de intretinut fie sunt specii rare, ceea ce reprezinta o alta problema pentru pasionatii de acvaristica.

Mai mult decat atat, procurarea pestilor de acvariu nu reprezinta singura problema care ii nelinisteste pe acvaristi, ci si achizitionarea hranei poate reprezenta in unele situatii un motiv de ingrijorare.

Pentru pasionatii de acvaristica, achizitionarea pestilor de acvariu trebuie sa reprezinte una dintre cele mai placute si interesante activitati. Este foarte important ca, inainte de procurarea pestilor, acvaristii sa se documenteze cu privire la acestia si sa se decida asupra speciilor pe care doresc sa le achizitioneze. Inainte de achizitionarea pestilor acvariul trebuie pregatit cu atentie in conformitate cu necesitatile pestilor care il vor popula.

Foarte multi acvaristi incepatori gresesc atunci cand vine vorba de achizitionarea si popularea primului acvariu considerand ca, pentru inceput, calitatea acvariului, a apei si a celorlalte componente, precum si locul de unde sunt achizitionati pestii nu sunt factori importanti.

Din contra, acestia se numara printre cei mai importanti factori care influenteaza reusita fiecarui acvarist aflat la inceput. Acvaristii profesionisti recomanda ca cei incepatori sa isi procure pestii de la prieteni si alte cunostinte pentru a avea certitudinea ca pestii sunt sanatosi si nu vor exista probleme pe viitor. Insa exista si situatii in care acvaristii incepatori nu gasesc speciile dorite la prieteni si atunci ei sunt nevoiti sa le procure de la magazinele de specialitate.

Lumea colorata a pestilor este atat de captivanta incat acvaristii, indiferent de nivelul lor, se decid cu greu asupra speciilor care sa le populeze acvariul. Asadar, la intrarea intr-un magazin specializat, acvaristul trebuie sa stie ce specii de pesti doreste sa isi achizitioneze. Ajuns in pet-shop, acvaristul incepator trebuie sa se asigure ca pestii sunt sanatosi, iar comunicarea cu vanzatorul din magazinul de specialitate este vitala.

pești de acvariu

Acvaristul trebuie sa se asigure de cat timp sunt tinuti pestii in magazin si sa observe conditiile in care sunt tinuti. Mai mult decat atat, vanzatorul trebuie intrebat daca pestii provin din captivitate sau provin din mediul lor natural, daca au avut probleme in trecut sau daca alti pesti din acvariul comun au avut probleme.

Comunicarea cu vanzatorul nu este totul. Acvaristul, desi este incepator, dupa cum am spus si anterior, trebuie sa se documenteze inainte de a achizitiona o anumita specie de pesti pentru a recunoaste daca un exemplar are sau nu anumite probleme. Acvaristii trebuie sa acorde o mare atentie felului in care pestii arata, starii branhiilor si a inotatoarelor; coloritul pestelui de acvariu este un bun indicator al starii sale de sanatate.

Dupa alegerea exemplarelor dorite este de preferat ca acvaristul sa se asigure ca vanzatorul va folosi pentru punga de transport apa din acvariul din care provin pestii respectivi. Dupa ce pestii au fost pusi in punga, acvaristul trebuie sa ii studieze atent si sa se asigure ca sunt exemplarele dorite.

Transportarea pestilor trebuie realizata cu foarte mare atentie, iar vanzatorul trebuie sa pregateasca atent exemplarele alese de catre acvarist pentru a face fata drumului pana la noul acvariu. Daca este vorba de exemplare mari, acestea vor fi transportate in pungi mai mari, deoarece daca vor fi inghesuiti exista posibilitatea sa se striveasca intre ei. In cazul pestilor care prezinta tepi, dublarea sau chiar triplarea pungilor este foarte importanta.

Este foarte important ca acvaristul care tocmai si-a procurat pestii sa se asigure ca, in timpul transportului, pestii nu vor fi deranjati de lumina, de aceea punga sau pungile in care sunt transportati pestii pot fi puse ulterior in pungii de hartie. Se pot folosi chiar si cutii, mai ales in cazul in care pestii sunt transportati cu masina.

Ajunsi in noua “casa”, pestii vor fi tinuti in carantina, adica intr-un acvariu diferit fata de cel principal, pentru ca pestii sa se poata acomoda si pentru a se hrani. Acvaristul va lasa punga in care sunt asezati pestii sa pluteasca pe suprafata apei din acvariu pentru ca apa din ambele recipiente sa ajunga la aceeasi temperatura. Dupa aceea, pestii vor fi introdusi treptat in acvariu.

Asadar, este foarte important ca acvaristii sa acorde o mare importanta procurarii exemplarelor, mai ales daca este vorba de primul acvariu. Acestia trebuie sa evite pe cat posbil sa isi achizitioneze pesti care provin din acvarii unde au putut vedea exemplare moarte sau bolnave, cu corpul acoperit de pete. Achizitionarea unor exemplare sanatoase, care se afla in standardul speciei, reprezinta intr-o mare masura reusita oricarui acvarist incepator.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.