Timp liberPlanet Earth: A Celebration, 2020 – Minunea lumii naturale

Planet Earth: A Celebration, 2020 – Minunea lumii naturale

Sir David Attenborough, compozitorul Hans Zimmer și raperul britanic Dave au realizat un nou film documentar, numit „Planet Earth: A Celebration. Acesta este o continuare a documentarelor „Planet Earth II” și „Blue Planet II„. Data de difuzare pe BBC a acestui „New Planet Earth” a fost aleasă 31 august 2020. Durata filmului este de 58 de minute.

Navigare rapidă în articol:

 1. Planet Earth: A Celebration
 2. Despre filmele Planet Earth

1. Planet Earth: A Celebration

Planet Earth: A Celebration” cuprinde 8 părți în care sunt prezentate cele mai interesante secvențe despre fauna sălbatică din cele două serii „Planet Earth II” și „Blue Planet II. Filmul te poartă într-o călătorie din Africa de Sud în Norvegia, în Chile și Oceanul Indian. Povestea este despre modul în care animalele depășesc adversitățile din viața lor pentru a supraviețui și prospera. Cu alte cuvine, filmul este un mesaj de speranță transmis umanității în aceste vremuri ale pandemiei.

Ca și în celelalte documentare, narațiunea este realizată de Sir David Attenborough, care împreună cu Hans Zimmer și raperul Dave ne invită să respectăm mediul, în numele protejării biodiversității. Apelul lansat este către publicul din întreaga lume, cu privire la urbanizarea necontrolată, prin care se continuă distrugerea de ecosisteme întregi.

Acest documentar remarcabil vine la timp, în contextul pandemiei, pentru a ne ridica starea de spirit; ne prezintă o călătorie în întreaga lume, în cele mai sălbatice locuri de pe Pământ, pentru a descoperi cele mai spectaculoase animale sălbatice.

„Viața sălbatică poate fi o sursă de inspirație pentru noi toți. Animalele s-au adaptat întotdeauna la mediul lor în schimbare”, a spus Sir David Attenborough.

Filmul reunește câteva povești uimitoare din renumitele documentarePlanet Earth II” și „Blue Planet II„. El este de fapt o declarație a sa pentru lumea naturală. Filmul va apărea în cinematografele din Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Islanda, Suedia, Finlanda, Danemarca, Australia, Noua Zeelandă. Cu siguranță în timp va ajunge și în cinematografele din alte țări ale lumii.

Secvențele din „Planet Earth II”

Planet Earth: A Celebration” a preluat din seria „Planet Earth II” secvențe precum:

 • Leii din Namibia care sunt la vânătoarea de girafe
 • Păsările flamingo care dansează în zonele cu lacuri sărate din Chile
 • Viața unei femele leopard-de-zăpadă care își protejează puii de pericolele din Himalaya
 • Lupta pentru supraviețuire a unei iguane marine care este urmărită de șerpii din Galapagos.

Secvențele din „Blue Planet II”

În „Planet Earth: A Celebration” apar următoarele secvențe din „Blue Panet II”:

 • Viața delfinilor care înoată în apropierea coastei Africii de Sud
 • Lupta dintre o caracatiță și un rechin cu dungi (specia Poroderma africanum) din regiunile de coastă din Africa de Sud
 • Peștii prădători trevally gigant ce prind pești din Oceanul Indian; aceștia au capul mare, corpul aplatizat, solzi mici argintii și coada ascuțită
 • Balenele orca și balenele cu cocoașă care se hrănesc în fiordurile din Norvegia.

Muzica din film

Muzica documentarului „Planet Earth: A Celebration este spectaculoasă, unică, este realizată de:

 • Compozitorii Hans Zimmer și Jacob Shea
 • Orchestra Concernului BBC și muzicianul Dave care cântă la pianul cu coardă.

Hans Zimmer a scris partituri muzicale și pentru celelalte serii de film – „Planet Earth II” și „Blue Planet II”.

Dave a spus că a fost foarte încântat să se alăture lui Sir David Attenborough și Hans Zimmer pentru că întotdeauna a fost un mare fan al filmelor despre lumea sălbatică și de istorie naturală. El și-a dorit enorm să contribuie prin talentul său la acest film magnific ce sărbătorește natura și planeta Pământ.

Sir David Attenborough speră ca acest film să fie la fel de impresionant cum a fost și pentru cei implicați în realizarea lui.

Vedeți aici un video despre „Planet Earth: A Celebration:

2. Despre filmele Planet Earth

Sir David Attenborough este o legendă vie, este omul care a învățat generații de oamenii să privească cu atenție mediul înconjurător și să iubească natura. În toate documentarele realizate, prin vocea sa deosebită ne-a spus povești reale, iar acest lucru este într-adevăr minunat. Sir David Attenborough are o voce calmă, uneori puțin ironică, pe care trebuie să o asculți, pentru că este o adevărată plăcere. În cariera sa strălucită, el a fost supranumit „marele comunicator” și „profesorul fără egal”.

Prevenirea dezastrelor naturale

Sir David Attenborough și-a dorit, prin toate aceste filme, să ne prezinte frumusețea lumii naturale și să avertizeze că este necesar să ne schimbăm comportamentul pentru a preveni dezastrele provocate de schimbările climatice, de proporții catastrofale asupra planetei noastre. „Trebuie oprită risipa de orice fel, deci și de energie, plastic și alimente. Eșecul reducerii emisiilor va avea consecințe ireversibile asupra vieții pe Pământ, cauzate de topirea gheții arctice, care va duce la creșterea temperaturilor. Trebuie oprite aceste dezastre”, spunea Sir David Attenborough într-un interviu acordat pentru BBC.

Topirea gheții din Oceanul Arctic va cauza schimbări climatice. Regiunea arctică are un rol cheie în reglarea oceanelor și a climei. Fauna va fi afectată, iar aici nu este vorba doar despre foci și urșii polari. Subțierea solului permanent înghețat de la Polul Nord va afecta grav ecosistemele și va duce la eliberarea unor cantități imense de gaze cu efect de seră. În Alaska, efectele topirii au produs alunecări de teren din cauza topirii bulgărilor de gheață din sol și au dus la căderi de copaci. Fenomenul este numit „pădurea beată”, cauzat de alunecarea solului.

Planet Earth

Cunoștințele lui Sir David Attenborough despre lumea naturală rămân la fel de interesante, relevante și prețuite de oameni; el a adus lumea naturală în casele publicului din întreaga lume, de zeci de ani, și o face și acum prin documentarul „Planet Earth: A Celebration„.

Oamenii din întreaga lumea îl adoră pe Sir David Attenborough. Cred că nu există cineva care să nu-l placă pe celebrul naturalist, care a prezentat atât de minunat în filmele sale viața sălbatică de pe Pământ. Cu siguranță multor oameni le-a schimbat viziunea asupra lumii sălbatice și asupra mediului natural.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.