Chiar daca logodna si-a pierdut din semnificatii de-a lungul timpului si nu mai este oficilizata, inca mai exista cupluri care se logodesc oficial mergand la biserica alaturi de viitorii parinti spirituali si alaturi de cei dragi, si organizeaza o petrecere de logodna in cinstea uniunii spirituale dintre ei.
Logodna si importanta sa
Inca din timpuri indepartate, logodna a reprezentat un moment foarte important, avand diferite semnificatii de la o cultura la alta. In unele societati, logodna avea un scop strict oficial, prin care se anunta uniunea dintre cei doi viitori miri, iar in alte culturi, logodna avea o simbolistica aparte, reprezentand uniunea sufleteasca si iubirea. Traditia spune ca dupa oficializarea logodnei, presupusii viitori miri trebuie sa locuiasca impreuna pentru a se cunoaste mai bine si pentru a vedea daca pot convietui. In foarte multe cazuri, multe cupluri nu fac fata “testului” reprezentat de logodna, acestea despartindu-se din diverse motive.
In trecut, petrecerile de logodna erau organizate de catre parintii fetei, iar invitatii veneau ca la o petrecere obisnuita. Inelul de logodna a jucat si inca joaca un rol foarte important, simbolizand inca din Antichitate dragostea, loialitatea si uniunea sufleteasca dintre cei doi indragostiti care urmeaza sa isi uneasca destinele.
Logodna ar trebui sa fie un eveniment important pentru viata fiecarui cuplu care urmeaza sa isi uneasca destinele. Dar din lipsa de timp sau din alte motive, slujba de logodna este realizata chiar inaintea celei de casatorie. Insa, din fericire, inca mai exista cupluri care vor sa traisca la intensitate maxima fiecare moment al relatiei, si inclusiv logodna. Ceremonia religioasa de oficializare a logodnei este asemanatoare cu cea de cununie. La aceasta participa nasii, parintii celor doi si prietenii cei mai apropiati.
Petrecerea de logodna
Uniunea simbolica dintre cei doi indragostiti care urmeaza sa isi uneasca destinele este un prilej de bucurie, si de aceea trebuie tratat ca atare, adica prin organizarea unei intime si frumoase petreceri. Petrecerea de logodna nu trebuie sa fie una cu fast. In trecut se obisnuia ca aceasta petrecere sa fie organizata la unul dintre miri, insa acum este mult mai simplu sa se organizeze o astfel de petrecere intr-un mic local. Este o petrecere foarte intima, asadar pretentiile nu sunt mari; scopul acestei mici intalniri este ca indragostitii sa imparta cu cei dragi bucuria lor.
Organizarea pas cu pas a unei petreceri de logodna
Petreceerea de logodna este un prilej extraordinar pentru familiile celor doi indragostiti de a socializa si de a se cunoaste mai bine, si pentru prietenii apropiati de a petrece alaturi de viitori miri.
Este ideal ca viitori miri care isi sarbatoresc logodna sa se implice mai mult in aceasta petrecere, pentru a o insufleti si pentru a o face mult mai originala. Ca in cazul organizarii unei nunti, este nevoie de confectionarea unor invitatii, pentru a le aduce prietenilor din timp la cunostinta evenimentul care urmeaza sa aiba loc. Mai mult decat atat, realizarea unei liste cu invitatii care urmeaza sa participe la petrecerea de logodna va usura munca mirilor atunci cand vor organiza lista cu invitatii care vor participa la nunta.
In functie de buget, se va alege locatia si meniul. De preferat este sa nu se exagereze, chiar daca bugetul este unul generos. Logodna ar trebui vazuta mai mult dintr-un punct de vedere spiritual, iar petrecerea ar trebui sa fie una modesta, intima si traditionala. In acest fel, cele mai inedite surprize vor avea loc in timpul nuntii.
Localul este ales in functie de preferintele fiecarora. Creativitatea joaca un rol important, si cum toata lumea doreste sa fie unica, cuplurile nu ar trebui sa ezite in ceea ce priveste exprimarea parerilor cu privire la viitoarea petrecere. Oricine este liber sa vina cu idei, atat familiile celor doi, cat si prietenii apropiati. Importanta este atmosfera care va domina ritmul petrecerii.
Salonul in care urmeaza sa se tina petrecerea poate fi decorat in cele mai inedite feluri, prin aranjamente florale, baloane, inimioare sau decoratiuni mai romantice, care vor oferi un aer unic petrecerii.
Meniul trebuie ales din timp. Este de preferat ca acesta sa aiba o tematica aparte, adica sa fie ales ori un meniu traditional, pornind de la aperitive, pana la desert, ori unul exotic, in functie de preferinte si de serviciile oferite de restaurant. Bautura trebuie sa fie pentru toate gusturile, iar petrecerea trebuie incheiata printr-un desert deosebit.
Ca la orice petrecere, muzica joaca si ea un rol foarte important. Este o metoda excelenta de a exersa horele obligatorii de la nunta si de a observa gusturile in materie de muzica ale invitatilor pentru ca la petrecerea de nunta sa fie toti multumiti.
Cadourile!
Petrecerea de logodna nu este o petrecere la care cadourile sunt necesare. Cu toate acestea, unele persoane ofera cate o mica atentie viitorilor miri. Multe persoane isi pun intrebarea daca sa ofere sau nu un cadou celor doi indragostiti in timpul acestei petreceri.