Timp liberPescuitul în Delta Dunarii, locuri unde sigur vei putea prinde ceva

Pescuitul în Delta Dunarii, locuri unde sigur vei putea prinde ceva

Pescuitul in Delta Dunarii are loc in fiecare an, canalele mai mici ale fluviului fiind cele mai cautate astfel de locatii. Cum in general, pestii se aduna pe bratele Dunarii la adapost, acestia se gasesc in numar si varietate mai mare decat in alte balti, lacuri si ape curgatoare. Canalele dezvoltate in anii `80 ajuta la stationarea bancilor de pesti care pot fi prinse mult mai usor de catre pescarii amatori si cei profesionisti. Nu degeaba in aceste ape se desfasoara si concursuri de pescuit de talie internationala!

In ceea ce priveste pescuitul pe Delta Dunarii, un loc propice de desfasurare este canalul Crisan Caraorman. Pe aceasta portiune de canal, curentii sunt moderati datorita adancimii mari cauzate de colmarea naturala a zonei. Canalul Crisan Caraorman prezinta parti delimitate in care pot fi gasite specii de pesti distincte: salau si somn in locul in care canalul se intalneste cu bratul Sulina, biban, salau si avat in baltile de unire a canalului cu Litcovul. La intalnirea Caraormanului cu alte brate si canale se pot prinde foarte bine stiuci, somni, crapi , carasi sau platica.

Si pe lacurile din jurul Deltei Dunarii se poate pescui cu sarg. Lacul Puiulet dintre bratele Sfantu Gheorghe si Sulina este adanc si comunica si cu lacurile din jurul sau, astfel ca permite pescuirea bibanului si a stiucii. De pe lacul Lumina, unul din cele mai cunoscute si dezvoltate din Delta Dunarii, se poate pescui stiuca ce se gaseste in zone specifice ale lacului in numar mare de exemplare.

Pe lacul Puiu se pot pescui mult mai multe specii, avand in vedere ca aceasta are legaturi cu mai toate speciile de pesti de la noi din tara, cele mai pregnante scoli fiind de salau, stiuca, somn sau crap. Lacul Bejan, paralel cu bratul Sulina, permite pescuitul in Delta Dunarii si are exemplare numeroase de biban, somn, crap, platica sau salau. Pe deasupra, varietatea pasarilor din aceasta zona, ajuta la inmultirea mai rapida a speciilor.

In ceea ce priveste lacul Rotund, lucrurile stau ceva mai dificil pentru pescarii amatori. Apele sunt tulburi, insa stiuca isi gaseste salasul si poate fi pescuita de catre cei mai stoici pescari.

Pescuitul în Delta Dunarii

Si garla Perivolovca permite pescuitul in Delta Dunarii, aceasta apa fiind mult mai bogata in vegetatie si avand curenti ceva mai moderati. In aceasta apa se poate pescui somnul, stiuca, salaul, crapul, bibanul, carasul, avatul sau rosioara. Lacul Cuibida (Cuibul cu Lebede) permite pescuirea stiucii si este dezvoltat din punct de vedere al pasarilor, putand fi observate aici o sumedenie de specii de pasari.

Pe lacul Chirilova, o apa bogata in vegetatie si fauna se poate pescui cu succes stiuca. Lacul Gorgostel, o reminiscenta a unui brat al Dunarii, prezinta si el specii importante de pesti care pot fi prinsi in undita. Malurile sale pline de vegetatie permit dezvoltarea exacerbata a stiucii. Si pe micul lac Lebedea poate fi pescuita stiuca, in special la lingurita.

Pe japsele din jurul garlei Perivolovca se pot pescui stiucile prin diferite tehnici, in functie de subspecia de stiuca si de tipul apei.

Pescuitul pe Delta Dunarii se poate face si pe canalele minore, avand in vedere ca acestea reprezinta o adevarata oaza de liniste pentru pesti. In special vara, acestia se aduna in ungherele racoroase ale apei, pentru ca mai apoi sa migreze catre lacurile din apropiere. Pe canalele Vatafu, Litcov, Puiulet-lumina si Puiu-Rosu se pot gasi linul, carasul, crapul, bibanul, avatul, rosioara, platica  sau stiuca.

Unul dintre canalele care au dus la formarea Deltei este Canalul Suez din partea de vest a dunelor, acesta fiind unul artificial, sapat de mainile omenesti prin anii `70. Acest canal are curenti redusi numai pe partea de nord, cea sudica fiind mult mai linistita. Ca atare, stiuca isi gaseste locul pe lungimea intregului lac, avand in vederea ca acestuia nu ii lipseste nici vegetatia mult dorita de acest peste.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.