Nunți și mireseNuntă fără stres – 6 sfaturi utile pentru a face față stresului...

Nuntă fără stres – 6 sfaturi utile pentru a face față stresului de la nuntă

Organizarea unei nunți poate fi aproape întotdeauna destul de stresantă. În acest articol puteți afla câteva sfaturi despre cum să eliminați stresul și să scăpați de griji înainte de nuntă. Prin urmare, pregătirea poate deveni mai puțin dificilă și enervantă, dacă respectați câteva reguli pentru a vă relaxa. Există soluții pentru mirese, pentru a-și păstra calmul și a elimina stresul care este teribil pentru toată lumea.

Navigare rapidă în articol:

 1. Meditația restabilește liniștea și calmul
 2. Exercițiile de Yoga
 3. Fă o pauză
 4. Renunță la ce nu poți schimba
 5. Plimbarea în natură
 6. Detoxifierea digitală

1. Meditația restabilește liniștea și calmul

Stresul de la nuntă apare din cauza unor situații care sunt percepute de mireasă ca fiind imprevizibile, solicitante, provocatoare, fără control. Uneori stresul produce un dezechilibru între ceea ce mireasa experimentează și capacitatea sa de a face față situațiilor.

Dezechilibrul stresează și mai mult corpul și mai ales psihicul și asta creează stări de agitație, nervozitate, irascibilitate. În anumite cazuri, când mireasa este expusă o perioadă prelungită la stres, ea se poate simți epuizată fizic și psihic și poate avea chiar și sistemul imunitar slăbit.

Pentru a elimina stările de îngrijorare, nervozitate, oboseală psihică, ea ar trebui să mediteze câteva minute zilnic, pentru a-și restabili liniștea și calmul. Meditația este o metodă excelentă pentru calmarea nervilor și pentru a scăpa de angoase și cantitatea neobișnuită de stres din timpul procesului de planificare și organizare a nunții.

Meditația o ajută pe mireasă să rămână calmă și sănătoasă în momentele de stres.

2. Exercițiile de Yoga

Și exercițiile Yoga sunt eficiente pentru a avea un sentiment de calm și relaxare, în orice moment al vieții, chiar și în ajunul acestei sărbători – nunta. De regulă, mireasa este mai stresată decât mirele înainte de nuntă, și în același timp este și conștientă de consecințele stresului.

În această perioadă, mireasa trebuie înțeleasă și menajată de rude, pentru că ea în perioada de pregătire a nunții se gândește la toate, ține cont de detalii și uneori ajunge să fie atât de stresată, încât nu mai are capacitatea de a se relaxa și deconecta de probleme.

Exercițiile de Yoga sunt de ajutor în ameliorarea simptomelor fizice și psihice de stres.

3. Fă o pauză

Pauzele sunt foarte importante atunci când situațiile devin stresante. Din când în când, este nevoie de o pauză pentru reducerea stresului și a anxietății.

Miresele au multe probleme de rezolvat pentru planificarea nunții și asta le face să aibă parte de stres și o întreagă nebunie, creată de diferite situații. Nu este ușor să faci față la prea multe probleme, de asta sunt importante pauzele.

4. Renunță la ce nu poți schimba

Există zile când lucrurile merg mai rău și asta produce stres și stări de nervi. Când ceva nu merge oricât te-ai strădui, este mai bine să renunți și să înțelegi că nu poți face nimic în acest sens. Prin urmare, acceptă situațiile pe care nu le poți schimba și continuă să iei alte decizii în ceea ce privește panificarea nunții.

Oamenii trebuie să accepte cu seninătate lucrurile pe care nu le pot schimba și să aibă curajul de a renunța. Când apar astfel de situații, ei pot totuși să facă ceva, să-și schimbe atitudinea față de ele. Eliberarea este un proces natural din viață, dar poate provoca și suferință în anumite situații. Oameni pot trăi experiențe pentru care nu sunt pregătiți și trebuie să învețe să facă față cu demnitate la ele.

A renunța la ce nu poți schimba este de fapt un act de curaj neegalat, pentru că uneori poate fi destul de greu să faci asta. Există situații când oamenii devin obsedați de unele situații și le vine greu să se elibereze și să meargă mai departe.

5. Plimbarea în natură

Natura este cel mai simplu medicament împotriva stresului. Orice mireasă poate face un pic de mișcare în natură pentru a deveni mai calmă și a scăpa de stres. Plimbarea în natură este cea mai banală metodă de eliminare a tensiunilor, a stărilor de anxietate, depresie și stres.

Numeroase studii ale cercetătorilor arată că:

 • Plimbarea în natură reduce simptomele stresului
 • Oamenii stresați se simt mai bine în natură și mai fericiți
 • Natura are efect bun în ameliorarea depresiei și a dispoziției rele
 • Oamenii sunt creați biologic pentru a petrece mult timp în natură, de aceea ea are efect bun asupra stării psihice și fizice
 • Stresul afectează capacitatea de atenție, iar prin plimbarea în natură, atenția este restaurată
 • Aerul proaspăt din natură are efect calmant asupra sistemului nervos
 • În natură este redusă tensiunea arterială și nivelul de hormoni de stres din organism.

6. Detoxifierea digitală

Uneori, când stresul este prea mare, este nevoie de puțină detoxifiere digitală. Asta înseamnă pentru o mireasă să închidă din când în când telefonul și calculatorul. Lumea digitală este interesantă, dar și copleșitoare. Creierul obosește din cauza fluxurilor nesfârșite de informații și are nevoie de odihnă.

În concluzie, pentru a te relaxa închide smartphone-ul pentru ceva timp și vei vedea cum scapi de stresul creat de acesta. Când stai multe ore pe smartphone (să verifici mesaje, email-uri, știri) ajungi să suferi de stres.

În ziua de astăzi, oamenii au o relație mult prea strânsă cu telefonul decât își dau seama și asta le poate afecta negativ sănătatea și viața. Ei pot suferi de stres, probleme cu somnul, dificultăți de concentrare și multe alte stări negative, fără să-și dea seama care este cauza.

S-ar putea să te intereseze și articolul: Tendințe la accesorii și coafuri pentru mireasă în 2020.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.