Timp liberMersul cu ATV-ul - un hobby și un sport plin de adrenalină,...

Mersul cu ATV-ul – un hobby și un sport plin de adrenalină, citește sfaturile noastre

Multe persoane sunt de parere ca mersul cu un ATV este periculos insa, in realitate, aceasta activitate s-a transformat pentru alte persoane intr-o pasiune plina de adrenalina si intr-un sport pentru toate varstele.

Despre ATV – intre sport si hobby

Daca va intrebati ce inseamna ATV, ei bine ATV este acronimul de la All-terrain vehicle, in traducere un vehicul destinat tuturor tipurilor de teren. Asa cum este descris de catre Institutul National de Standarde al Americii, un ATV este un vehicul pe patru sau pe trei roti, cu un loc comod si cu un ghidon pentru a mentine mai bine controlul. Asadar, dupa cum insusi numele sugereaza, un ATV poate fi condus pe orice tip de teren, insa distractia este maxima in momentul in care acesta este condus off-road, fiind chiar interzisa folosirea sa pe strada in foarte multe tari.

Despre aparitia acestor vehicule atat de interesante putem spune ca primele ATV-uri au aparut la inceputul anilor ’70 si aveau sase roti, dupa care Honda a introdus ATV-urile pe trei roti si cu locuri mai confortabile. Considerandu-se ca ATV-urile pe trei roti nu sunt deloc sigure, cei de la Suzuki au introdus modele foarte apreciate de ATV-uri pe patru roti, chiar daca modelele sport au fost concepute tot de Honda.

Initial, ATV-urile au fost concepute in scop recreational, insa ele si-au prezentat utilitatea si pentru fermieri si agricultori care le foloseau pentru a se deplasa cu o mai mare usurinta prin zonele mai greu accesibile cum ar fi zonele de deal si munte sau drumurile accidentate. Insa, treptat, din ce in ce mai multe persoane au devenit tot mai pasionate de aceste vehicule si de zonele pe care le puteau accesa, fapt pentru care au fost puse bazele unor adevarate competitii, lucru care a dus, dupa cum era de asteptat, la aparitia unui sport in adevaratul sens al cuvantului.

Competitiile de motocross pe ATV sunt foarte interesante si pline de adrenalina, ele fiind organizate fie la nivel local, fie la nivel national.

Un hobby pentru toate varstele

Mersul cu ATV-ul reprezinta una dintre cele mai interesante activitati outdoor si este o pasiune potrivita pentru orice varsta, putem spune pentru intreaga familie. Este adevarat ca investitia intr-un ATV bun si in echipamentul potrivit, care sa ofere siguranta, poate fi destul de mare, insa si beneficiile sunt pe masura.

mersul cu ATV

Care sunt avantajele acestei pasiuni

Inainte de toate, aceasta activitate este practicata in aer liber si permite oricui sa exploateze mediul inconjurator si chiar si cele mai inaccesibile locuri. Drumetiile pe munte cu un ATV sunt pline de adrenalina insa in acelasi timp, necesita o foarte buna atentie, echilibru, forta si coordonare a miscarilor, toate acestea fiind, de asemenea, imbunatatite.

Este o activitate placuta, plina de dinamism si energie, in care intregul corp este implicat. Aceasta activitate poate fi practicata atat de catre adulti, cat si de catre cei mai mici, copiii dovedindu-se in cele mai multe dintre cazuri adevarati maestri ai ATV-urilor.

Sfaturi pentru incepatori

Daca doriti sa imbratisati aceasta pasiune, nu va grabiti sa va achizitionati un ATV fara a sti cum functioneaza. Incercati sa va inscrieti la un curs in cadrul caruia sa intelegeti cum functioneaza un ATV. Este indicat ca mai ales cei mici sa urmeze un curs pentru ca in cazul lor riscurile sunt mai mari si acestia trebuie sa stie ce sa faca in anumite situatii, dar mai ales trebuie sa invete care sunt principalele tehnici si reguli.

Exista foarte multe modele de ATV-uri, asa ca incercati sa gasiti care este modelul care se potriveste cel mai bine personalitatii si cerintelor dumneavoastra. Daca alegeti un ATV pentru un copil, indreptati-va atentia catre un vehicul care sa ofere siguranta maxima.

Alegeti un echipament potrivit, un costum sigur, manusi si incaltaminte adecvata si nu uitati de casca de protectie care este obligatorie.

Tratati mersul cu un ATV ca pe o activitate serioasa si incercati sa respectati toate regulile pentru a nu va pune santatea in pericol sau pentru a nu afecta intr-un anumit fel integritatea mediului inconjurator. Daca aceste mici reguli vor fi respectate veti putea avea parte de aventuri de neuitat in natura chiar si in zonele greu accesibile.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.