Mituri despre rochia de mireasă, vezi ce simboluri s-au creat în jurul căsătoriei

0
710
Mituri despre rochia de mireasa, Foto: jjkellybridal.com

Fiecare eveniment important din viata oamenilor este caracterizat de o simbolistica aparte, iar miturile care s-au testut in jurul acestora nu sunt nici ele putine la numar. Si cum casatoria reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din viata unui individ, atat din punct de vedere social, cat si din punct de vedere personal, in jurul simbolurilor nuntii s-au creat de-a lungul timpului numeroase mituri. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta care sunt cele mai cunoscute mituri despre rochia de mireasa.

Mituri-despre-rochia-de-mireasa-300x300.jpg1. Doar miresele virgine se pot casatori in rochie alba de mireasa!
Acesta este cel mai cunoscut mit legat de rochiile de mireasa. Albul are o simbolistica aparte fiind culoarea asociata puritatii, insa albul a fost asociat pentru prima data unei rochii de mireasa in timpul casatoriei Reginei Victoria. In mod normal, rochia de mireasa regala era argintie, insa Regina Victoria a dorit ca prin albul stralucitor al rochiei de mireasa pe care a ales-o sa scoata in evidenta statutul sau social. Incepand din acel moment, fiecare mireasa a inceput sa viseze sa se casatoreasca intr-o rochie alba de mireasa, iar miresele moderne isi pot alege orice culoare isi doresc pentru rochie.

Si tot legat de acest mit se mai spune ca doar la prima casatorie miresele pot purta rochia alba de mireasa, tot din aceleasi considerente. De fapt, miresele pot purta orice culoarea doresc pentru rochia de mireasa indiferent daca se casatoresc o data, de doua sau de mai multe ori.

2. Rochia de mireasa trebuie sa fie decenta si delicata!
Este adevarat ca rochia de mireasa trebuie sa fie foarte eleganta, insa acesta poate sa fie si sexy si foarte feminina. Este adevarat ca nu este indicat ca rochia sa fie foarte scurta si decoltata in acelasi timp deoarece poate deveni prea vulgara, insa este menita sa scoata in evidenta formele si trasaturile frumoase ale oricarei mirese.

Citește și:  Torturi de nuntă turcoaz, un desert elegant și versatil

3. Mirele nu trebuie sa vada rochia de mireasa inainte de ziua nuntii pentru ca altfel aduce ghinion.
Si acest mit este frecvent intalnit insa, in foarte multe dintre cazuri, mirele chiar are un cuvant de spus in privinta rochiei de mireasa. Doar miresele care doresc sa ii surprinda cu adevarat pe alesii inimilor lor vor tine rochiile departe de ochii mirilor pana in ziua nuntii.

4. Rochia de miresa trebuie sa ascunda burta unei mirese insarcinate!Mituri rochie de mireasa
Se spune ca nu este bine ca in ziua nuntii mireasa sa isi arate burta daca este insarcinata. Acesta nu este decat un mit care, daca este luat in serios, poate strica cea mai frumoasa zi a mireselor.

5. Pretul rochiilor de mireasa este mai mic in Romania decat in strainatate!
Nimic mai fals. Din strainatate va puteti comanda rochii cu adevarat deosebite si la preturi mult mai mici. Insa, este foarte important sa discutati cu o firma specializata pentru ca rochia sa fie realizata exact in functie de dimensiunile miresei.

6. Mireasa nu trebuie sa isi croiasca singura rochia de mireasa!
Se spunea ca o mireasa nu trebuie sa isi croiasca singura rochia deoarece fiecare impunsatura a acului va reprezenta cate o lacrima pe care o va va varsa in viitorul mariaj. Exista mirese foarte pricepute care doresc sa isi creeze rochia de vis dupa bunul plac si nu este nimic gresit in acest lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.