Casă și grădinăGreșeli frecvente în construirea casei, ce să eviți și ce trebuie să...

Greșeli frecvente în construirea casei, ce să eviți și ce trebuie să ții minte

Pentru a avea casa dorita si pentru a nu intampina probleme dupa ce constructia a fost inaltata, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva greseli frecvente in construirea casei.

Probabil veti spune ca orice casa este proiectata si construita de catre profesionisti, iar greselile nu isi au locul. Nimic mai gresit. Inca din stadiul de planificare, nici macar de proiectare, se pot strecura greseli si oricat de mici ar fi, ele se vor resimti in timp.

Una dintre cele mai frecvente greseli in construirea unei case este estimarea gresita a bugetului. Partea financiara este cea care conteaza cel mai mult atunci cand incepeti un astfel de proiect si tocmai pentru ca proprietarii nu au apreciat corect cheltuielile, foarte multe case au ramas neterminate.

Pentru a fixa un buget real, este necesar sa consultati site-uri si reviste de specialitate pentru a vedea care este situatia pietii constructiilor, ba puteti chiar sa contactati o persoana de specialitate care va va oferi toate informatiile necesare si va va ajuta.

Foarte multe persoane aleg sa isi construiasca locuinta fara a apela la o firma specializata, lucrand de cele mai multe ori cu persoane fara experienta, cu prieteni sau cunostinte, oferindu-se sa dea chiar ele cate o mana de ajutor chiar daca habar nu au despre ce este vorba, crezand ca vor reduce din cheltuieli.

greseli in construirea unei case

O mare greseala deoarece construirea unei case trebuie sa fie facuta intotdeauna cu persoane specializate in urma unui contract serios si foarte bine pus la punct. Si, credeti ca lucrand cu prieteni si cunostinte veti economisi? Din contra! Atunci cand va hotarati sa va construiti o locuinta, ideal ar fi sa investiti in materiale de constructie de calitate si intr-o echipa de profesionisti.

Plata in avans sau nestabilirea unei perioade concrete in care se va efectua plata catre echipa este o situatie frecventa. Si aceasta este o greseala comuna si este bine sa o evitati. Atunci cand incheiati contractul cu echipa care va efectua lucrarile, stabiliti din start perioada sau o data fixa la care se va efectua plata. Daca veti plati in avans, puteti avea surprize nu tocmai placute.

Alegerea unor materiale de constructii foarte ieftine poate avea ca rezultat o casa nesigura, incorect realizata. Dupa cum am mentionat si anterior, nu va zgarciti in momentul in care alegeti materialele de constructii, ci investiti in materialele de cea mai buna calitate.

Schimbari dupa finalizarea proiectului! Foarte multe persoane se razgandesc si doresc sa intervina in proiectul finalizat, aprobat si semnat de catre arhitect, chiar si dupa ce lucrarile au inceput. Fie ca vor sa mareasca o camera, sa ii schimbe pozitia sau sa schimbe pozitia usilor, a ferestrelor, orice schimbare pe care proprietarul o doreste poate aduce schimbari nefavorabile procesului de constructie. De aceea este bine sa nu va grabiti atunci cand realizati, alaturi de arhitect, planul casei, si este indicat sa va ganditi foarte bine asupra planului concret.

In ceea ce priveste proiectarea garajului in casa, desi aceasta metoda pare moderna si foarte practica, nu este tocmai indicata. Asadar, putem spune ca a proiecta o locuinta cu garaj la parterul casei este o greseala, deoarece spatiul acela poate fi folosit in alte scopuri mult mai practice, iar pentru masina se poate construi separat un garaj.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.