Dragoste și relațiiLucruri interesante pe care nu le știai despre oamenii înalți

Lucruri interesante pe care nu le știai despre oamenii înalți

Oamenii tind să perceapă bărbații mai înalți ca fiind mai atrăgători și mai masculini, iar femeile înalte sunt considerate mai deosebite, pentru că ies în evidență. Experții susțin că oamenii mai înalți sunt mai seducători, mai sănătoși, dominanți, optimiști și mai siguri pe ei. Află în acest articol care sunt motivele pentru care este bine să fii înalt.

Navigare rapidă în articol:

 1. Femeile înalte ar putea trăi mai mult
 2. Înălțimea a fost asociată cu stabilitatea în relații

1. Femeile înalte ar putea trăi mai mult

Conform unui studiu realizat de cercetătorii din Olanda, există un motiv pentru care este bine să fii înaltă, ca femeie. Mai exact, înălțimea are legătură cu durata de viață. Femeile care excelează în înălțime, au șanse mari să atingă vârsta de 90 de ani.

Studiul s-a realizat pe un număr de 8.000 de persoane – bărbați și femei care aveau vârsta cuprinsă între 55-69 de ani. S-a analizat înălțimea lor, indicele de masă corporală, activitatea fizică pe parcursul anilor, mai exact timp de 3 decenii, până ce au împlinit vârsta de 90 de ani.

Rezultatele studiului au arătat faptul că femeile care au înălțimea corpului de 1,70 m au șanse cu 31% mai mari să atingă vârsta de 90 de ani, decât femeile care au înălțimea corpului de 1,50 m.

Femeile înalte sunt admirate de bărbați, asta au spus majoritatea dintre participantele la studiu. Înălțimea tinde să atragă, le face pe femei să fie unice, să iasă în evidență. De regulă femeile care sunt înalte își doresc un partener în relație, care să fie mai înalt decât ele.

Cercetătorii au precizat și faptul că oamenii în vârstă încep să scadă în înălțime deoarece:

 • Cartilajul dintre articulațiile lor se uzează în timp, se diminuează cu trecerea anilor
 • Osteoporoza afectează și coloana vertebrală, o face să fie mai scurtă.

2. Înălțimea a fost asociată cu stabilitatea în relații

La bărbați, înălțimea corpului nu a fost asociată cu longevitatea. În cazul lor, cu ajutorul altui studiu realizat în anul 2017, pe un număr de 7.850 de persoane, respectiv cupluri care aveau peste 18 ani de căsătorie, s-a demonstrat faptul că înălțimea are legătură cu stabilitatea în cuplu.

Femeile sunt atrase de bărbații mai înalți și mai puțin de bărbații scunzi. Studiul a arătat că bărbații înalți fac femeile mai fericite. Un bărbat înalt este ca un magnet pentru femei.

Stima de sine

Explicația a fost că bărbații înalți au o stimă de sine mai mare, sunt mai încrezători, asta le oferă o stare de bine și astfel pot avea un caracter mai bun. În acest fel, ei pot să-și facă partenera de cuplu mai fericită. Stima de sine este foarte importantă când vine vorba de relații, dacă gândurile pe care le ai despre tine sunt pozitive, iubitoare, transmiți o stare de bine, iar oamenii din jur observă asta. Astfel de oameni atrag, cuceresc mai ușor femeile, deoarece par mai frumoși, mai relaxați și încrezători.

În general, oamenii care nu sunt mulțumiți de ei, care au o stimă de sine scăzută, tind să fie intimidați de atitudinea unor oameni încrezători și vor cu orice preț să-i bârfească sau să răspândească gânduri și idei „acre” despre aceștia în jur. Sunt conduși de invidie pentru aspectul și atitudinea pe care acei oameni o au și o transmit în jur. Stima de sine este foarte importantă, pentru că atunci când îți iubești sinele, ai tendința să te respecți mai mult și asta este observat de cei din jur.

Femeile preferă bărbații înalți

Când vine vorba de relații, femeile își doresc ca bărbatul să fie înalt, iar în plus au și alte cerințe pe care trebuie să le îndeplinească partenerul de cuplu.

În general, femeile preferă ca bărbatul să fie puțin mai înalt decât ele, cu câțiva cm, pentru ca ele să poată purta tocuri. Este vorba despre acele femei care măsoară înălțimea în conformitate cu tocurile înalte și nu cu înălțimea lor reală. Ele vor neapărat ca bărbatul să fie mai înalt decât ele, chiar și atunci când sunt cu pantofi cu toc înalt.

Ele se simt mai protejate și mai confortabil alături de un bărbat înalt, iar în plus îl consideră și mai atractiv. Unele spun că înălțimea nu contează, însă pe de altă parte consideră că se simt mai feminine cu cineva care este mai înalt ca ele. Multe nu spun că înălțimea ar fi o problemă, însă asta este senzația creată de un partener mai înalt. Bărbații înalți par mai protectori, oferă mai multă siguranță femeilor.

Cu cât îmbătrânesc, bărbații tind să acumuleze kg în plus; dacă sunt și mici de înălțime, asta îi face să fie și mai puțin atrăgători pentru unele femei.

Standarde diferite pentru atractivitatea fizică

Probabil părerile sunt împărțite când vine vorba despre înălțimea corpului. Cert este că fiecare persoană are propriile standarde legate de un om pe care vrea să-l întâlnească. Nimeni nu trebuie să se simtă trist, supărat sau indignat că o persoană caută altceva, că are propriile standarde.

Așa cum unii bărbați preferă femeile slabe sau femeile cu forme, tot așa și femeile preferă bărbații înalți mai mult decât pe cei scunzi.

Ideea este de a fi respectuos față de oameni, indiferent dacă se potrivesc sau nu standardelor tale pentru atractivitatea fizică. Nici femeile nu trebuie să ridiculizeze bărbații mici de statură, așa cum nici bărbați nu trebuie să ignore femeile care sunt mai corpolente, dacă le plac cele cu siluetă. Uneori aspectul fizic contează mai puțin, dacă persoana respectivă este compatibilă cu tine și este dragostea vieții tale.

Bărbații înalți au mai mult succes

Cercetătorii au precizat și faptul că bărbații înalți tind să aibă servicii mai bine plătite, sunt văzuți mai bine la locul de muncă, sunt considerați ca fiind mai capabili. În cazul bărbaților mai scunzi, s-a observat că aceștia tind să muncească mai mult pentru ca să obțină rezultatele dorite și de multe ori asta le consumă și din timpul liber. Ei acordă mai puțină importanță vieții personale, iar acest lucru îi face să nu fie la fel de experimentați în a avea o relație bună.

Prin urmare, înălțimea a fost legată și de venituri. Bărbații care sunt independenți și au mijloace financiare suficiente, reușesc să aibă relații mai fericite.

Ce cred femeile despre bărbații mici de statură?

Conform unui video de pe youtube, femeile înalte consideră că:

 • Bărbații înalți câștigă mai mulți bani pe an decât cei mici de statură
 • Femeile care au bărbați înalți se simt mai confortabil
 • Bărbații înalți se descurcă mai bine la cumpărături în supermarket, ajung mai ușor la produsele de pe rafurile de sus
 • Mulți dintre bărbații scunzi nu au nicio problemă să se întâlnească cu femei mai înalte decât ei, deși uneori le creează senzația că sunt mai puternice
 • O persoană care se afișează cu un bărbat mai înalt, care pare mai dominant, creează o impresie mai bună în societate; ea se simte mai confortabil
 • Înălțimea are legătură cu încrederea și stima de sine; o persoană mai înaltă va fi mai sigură pe ea
 • Bărbații înalți se descurcă mai bine în viață
 • Femeile înalte spun că s-au întâlnit cu bărbați mai mici de înălțime, însă nu s-au simțit tocmai confortabil. Ele recunosc faptul că și-au dorit întotdeauna să fie cu cineva de aceeași înălțime cu ele, sau chiar mai înalt decât ele.

Vezi aici acest video, despre ce cred femeile înalte despre bărbații scunzi:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.