Animale de companieLansări în 2020: primul Cântec de Crăciun pentru câini și filmul "A...

Lansări în 2020: primul Cântec de Crăciun pentru câini și filmul „A Christmas Gift From Bob”

Mai multe studii au arătat modul cum câinii reacționează la muzică. Concluzia cercetătorilor a fost că muzica clasică în special are succes la câini. Află în acest articol mai multe aspecte despre efectul muzicii asupra acestor animale de companie, care este prima piesă de Crăciun pentru câini lansată în acest an și de ce este atât de apreciat de fani filmul „A Christmas Gift From Bob” (2020).

Navigare rapidă în articol:

 1. Ce muzică preferă câinii
 2. Primul cântec de Crăciun pentru câini
 3. Filmul „A Christmas Gift From Bob” (2020)

1. Ce muzică preferă câinii

Cercetările arată că muzica are un impact asupra câinilor, aceștia reacționează diferit la muzica clasică, rock sau heavy metal. Bunăstarea câinilor poate fi îmbunătățită prin expunerea la diferite tipuri de muzică.

Conform unui studiu de pe ingenta.connect.com, muzica clasică are un efect calmant asupra câinilor fără adăpost. Studiul s-a realizat pe un număr de 50 de câini; aceștia au fost expuși la 5 tipuri de stimulare auditivă, timp de 4 ore. Rezultatele studiului au fost:

 • Activitatea câinilor și lătratul lor a fost diferit la fiecare stimulare auditivă.
 • Muzica clasică a avut un efect calmant asupra lor, i-a determinat să stea mai liniștiți; această formă de stimulare auditivă este benefică pentru câini, le induce un comportament relaxant, care este apreciat de unii potențiali cumpărători care vor un animal de companie, pe care să-l țină cu ei în apartament.
 • Muzica pop este de asemenea preferată de câini, ei stau mai liniștiți când o aud.
 • Muzica heavy metal i-a încurajat pe câini să latre mai mult timp, deci să fie agitați.
 • Muzica reggae are un efect bun asupra câinilor; s-a constatat că animalele sunt mai vesele când aud acest stil de muzică.

Câinii au preferințe individuale de muzică

Studiile cercetătorilor realizate pe un număr de 38 de câini au arătat următoarele aspecte:

 • După câteva zile, sau după cel mult o săptămână, efectul calmant al muzicii clasice se diminuează la câini. Acest efect îl are și muzica pop, asupra acestor animale.
 • Câinii de 8 ani preferă muzica mai liniștită.
 • Câinii reacționează foarte bine la muzica reggae.
 • La câinii care au ascultat balade rock sau muzică reggae, cercetătorii au observat o reducere a nivelului de stres. Concluzia a fost că aceste stiluri îi poate calma și le poate elimina stresul și starea de agitație.
 • Oricât de mult le-ar plăcea un anumit gen de muzică, dacă ascultă prea mult (de exemplu întreaga zi) câinii se plictisesc și latră.

2. Primul cântec de Crăciun pentru câini

Compania Tails, renumită pentru producerea de hrană pentru câini, a lansat în acest un cântec de Crăciun pentru câini. Despre piesă, cei care au compus-o au spus că este „bazată pe sunete și zgomote ce produc o stare de bucurie la câini, cum este muzica reggae care îi face să dea din coadă”.

Vezi aici un video cu această piesă de Crăciun pentru câini:

S-ar putea să te intereseze și articolul: Sărbătorile de iarnă alături de familie și de câine – Ce să-i oferi câinelui de Crăciun.

3. Filmul „A Christmas Gift From Bob” (2020)

Mulți oameni au așteptat cu nerăbdare acest film – „A Christmas Gift From Bob” – deoarece este o continuare a filmului „A Street Cat Named Bob” din anul 2016.

Cei care nu au văzut filmul din 2016 și vor să-l vizioneze, pot găsi filmul online și pot vedea un trailer la film pe YouTube. Bob este o pisică fără stăpân, care căuta un loc cald unde să doarmă.

Filmul din 2016 a fost realizat după cartea scriitorului James Bowen. Acesta și-a scris memoriile în cartea intitulată „A Street Cat Named Bob, and How He Save My Life„, care a fost publicată în anul 2012 și a devenit un bestseller.

Cartea scriitorului James Bowen

În ambele filme, rolul lui James Bowen este interpretat de actorul din Marea Britanie Luke Treadaway.

În primul film – „A Street Cat Named Bob” din anul 2016  – este vorba despre un muzician – James Bowen –  care cântă la chitară pe stradă pentru a-și câștiga existența și care luptă să scape de dependența de heroină printr-un program, la un centrul de dependenți de droguri din Tottenham. El găsește pe stradă o pisică lovită la un picior, o duce la medicul veterinar, o tratează și apoi constată că pisica s-a atașat de el și îl urmează peste tot. Încet se obișnuiește cu ea, îi pune numele Bob și călătoresc împreună peste tot. Prietenia cu Bob l-a ajutat pe James Bowen să scape de viciile sale, în ceea ce privește consumul de droguri.

În al doilea film – „A Christmas Gift From Bob” apărut pe 6 noiembrie 2020 – fanii își pot da seama și din trailer că povestea continuă. Rolul lui Bob însă este jucat aici de alte pisici, care seamănă perfect cu acesta. Bob, cel real, a fost însă prezent pe platourile de filmare.

Vezi aici un trailer la filmul „A Christmas Gift From Bob (2020)„:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.