Timp liberJurnal personal vs. scrapbook, vezi care sunt diferențele dintre aceste două pasiuni

Jurnal personal vs. scrapbook, vezi care sunt diferențele dintre aceste două pasiuni

In cateva articole anterioare v-am prezentat ce inseamna pasiunea pentru scrapbooking, cum puteti realiza un scrapbook si care sunt temele pe care le puteti aborda pentru a va transforma amintirile surprinse de aparatul de fotografiat intr-o adevarata poveste. Insa, nu v-am prezentat niciodata ce presupune un jurnal personal fata de scrapbook, care sunt diferentele dintre acestea. Asa ca in randurile de mai jos se va da o lupta intre jurnal personal vs. scrapbook.

Jurnalul personal sau dreptul la intimitate

Cu siguranta multi dintre dumneavoastra ati avut la un moment dat un jurnal personal. Jurnalul reprezinta un prieten de nadejde, este locul in care toate emotiile, trairile, sperantele si experientele unei persoane sunt asternute cu zambete sau cu lacrimi pe hartia alba. Jurnalele personale au o istorie foarte interesanta, cel mai vechi jurnal personal datand din secolul al II-lea, acesta apartinand imparatului roman Marcus Aurelius.

Jurnalele personale au o mare importanta si pentru cultura asiatica, aceste forme de exprimare cunoscand o adevarata inflorire in perioada medievala, dar mai ales in timpul renasterii. Nu mic a fost numarul personalitatilor (conducatori, artisti) care si-au scris si publicat jurnalele, acestea avand si un rol important din punct de vedere istoric, fiecare soldat avand datoria sa isi tina propriul jurnal pe timp de razboi.

A scrie in fiecare zi intr-un jurnal personal este o activitate plina de beneficii, fiind considerata chiar un hobby.

Care sunt beneficiile jurnalului personal

Dupa cum am mentionat si anterior, jurnalul este un „prieten” de nadejde care asculta fara sa intrebe sau sa judece, fiind o inedita modalitate de cunoastere a propriei persoane indiferent de varsta.

Eliberarea problemelor, a gandurilor si a ideilor prin simpla scriere a acestora va poate ajuta sa scapati de stres si nervozitate.

Completarea intr-un jurnal personal va va ajuta sa va exprimati mai bine si sa formulati ideile clar.

Uneori se mai intampla sa uitati evenimente care v-au impresionat si care v-au marcat viata, insa cu ajutorul jurnalului personal veti putea reciti oricand ideile si gandurile frumoase pe care le-ati asternut pe hartie. Jurnalul personal este cel mai intim lucru si nimeni nu are dreptul sa va incalce intimitatea si sa va citeasca insemnarile. Spre deosebire de jurnal, scrapbook-ul poate fi admirat de catre toata lumea.

scrapbook
scrapbook

Scrapbook – un alt mod de a pastra amintirile vii

Scrapbook-ul reprezinta un jurnal al amintirilor in care fotografiile sunt elementele principale. Alaturi de fotografii, vederi, decupaje, bilete si scrisori, completarile personale ale persoanei care creeaza un scrapbook sunt si ele foarte importante. Insa spre deosebire de completarile din jurnal care sunt intime si foarte personale si care reflecta propriile ganduri, completarile din scrapbook pot fi de mai multe feluri: impresii de calatorie, idei despre anumitem momente, citate, poezii, etc.

Un scrapbook este mult mai interactiv spre deosebire de un jurnal, si va ajuta sa creati si sa va puneti imaginatia la lucru.

Jurnal sau scrapbook? Aceasta este intrebarea!

Avand in vedere diferentele dintre un jurnal personal si un scrapbook, o persoana le poate alege pe amandoua, fiecare dintre aceste hobby-uri fiind cu adevarat deosebite. Atat jurnalul cat si scrapbook-ul va pot ajuta sa sa va redescoperiti, sa va asterneti pe hartie propriile idei si amintiri, pe care le veti revedea cu multa emotie si entuziasm peste ani buni.

Exista si o forma ce combina jurnalul si scrapbook-ul si o puteti aborda pe aceasta, conditia fiind sa pastrati caracterul intim al jurnalului personal.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.