Nunți și mireseInelul de logodnă al prințesei Diana, află povestea de dragoste

Inelul de logodnă al prințesei Diana, află povestea de dragoste

La inceputul anilor 1980, nu a existat nicio alta bijuterie care sa reprezinte o poveste de dragoste romantica mai bine ca inelul de logodna al printesei Diana. Printesa de Wales a cucerit inima publicului, iar gustul sau deosebit in materie de pietre pretioase a devenit un simbol al sentimentului regal pe care fiecare mireasa doreste sa-l aiba in ziua nuntii.

In februarie 1981, timida Lady Diana Spencer a fost aruncata in centrul atentiei dupa cererea in casatorie a printului Charles, aceasta devenind viitoarea sotie a mostenitorului coroanei britanice. Anuntul oficial al logodnei a fost facut pe data de 24 februarie 1981, iar cuplul a inceput imediat pregatirile pentru nunta deceniului. Aceasta nunta este inca vie in memoria tuturor datorita aspectului de basm pe care l-a avut: tesaturi de matase, flori in cascada, o procesiune regala si o printesa frumoasa care saluta publicul ce o adora.

Avand in vedere toate detaliile extravagante ale nuntii, s-ar putea presupune ca inelul de logodna al printesei Diana a fost pus in umbra de stralucirea ocaziei, insa acesta nu a fost cazul. Superbul inel a fost un punct de atractie pe tot parcursul logodnei cuplului si a fost zarit de multe ori deoarece Diana a participat la diverse functii oficiale datorita noului sau statut. Lumea intreaga a privit cu admiratie tendintele de stil ale acestei Cenusarese transformata in printesa, iar prima tendinta pe care a urmat-o publicul a fost designul inelului de logodna.

Lucruri mai putin stiute despre inelul de logodna al printesei Diana

Initial, printul Charles a facut cererea in casatorie fara un inel de logodna, insistand ca Diana sa ia in considerare implicatiile rolului de sotie a sa, inainte de a accepta – ca un cuplu aflat constant sub supravegherea publicului, la care se adauga presiunea de a oferi un mostenitor. Totusi, Diana avea nevoie de putina incurajare si, dupa ce a zis “Da”, firma de bijuterii Garrad i-a prezentat o selectie de inele de logodna din care sa aleaga. Diana a ales un inel de logodna cu un safir oval, care avea 18 carate si era inconjurat de 14 diamante mici grupate intr-un decor elegant.

Spre deosebire de multe alte inele de logodna ale celebritatilor, atunci cand publicul se intreaba care a fost pretul inelului si bijutierii nu pot dezvalui acest lucru, pretul inelului de logodna al printesei Diana nu a fost un secret. Acest inel a fost o bijuterie ce putea fi gasita in catalogul firmei de bijuterii Garrard si putea fi achizitionat de oricine pentru pretul coplesitor de 28 000 de lire sterline (in 1981).

nunta Printesa Diana

La inceput, inelul de logodna a cauzat putina agitatie, atat in randul familiei regale, cat si in randul populatiei generale, cand s-a descoperit faptul ca acesta nu fusese creat in mod special pentru Diana. Totusi, preferintele viitoarei mirese au fost mai puternice decat acele preocupari, iar safirul a devenit un simbol elegant al angajamentului dintre cei doi.

Firma de bijuterii Garrard

O familie care este obisnuita sa plateasca mii de lire pe bijuterii deosebite nu apeleaza la orice designer care sa se ocupe de satisfacerea acestor nevoi, mai ales cand este vorba de ceva atat de important ca un inel de logodna. Firma de bijuterii Garrard a fost bijutierul oficial al monarhiei britanice inca din anul 1843 si a proiectat bijuterii personale si publice de mare complexitate si prestigiu pentru Casa Regala.

Firma de bijuterii Garrard a fost responsabila pentru mentinerea frumusetii si bogatiei bijuteriilor coroanei, inclusiv resetarea pietrelor, iar munca sa a inclus modelarea coroanei Reginei Maria in anul 1911 (la incoronarea acesteia), precum si lucrul cu celebrele pietre Cullinan. Prin urmare, in ciuda faptului ca inelul de logodna al printesei Diana fusese ales dintr-un catalog, acesta era totusi o bijuterie distinctiva si demna de a fi remarcata ca fiind una dintre cele mai faimoase bijuterii din lume.

Influenta printesei Diana de-a lungul timpului

In ciuda destramarii casniciei dintre printul Charles si printesa Diana si a mortii tragice a acesteia, care a avut loc in august 1997, stilul sau unic continua sa fie influent, mai ales in ceea ce priveste bijuteriile. Alegerea unui safir, mai degraba decat a traditionalului diamant, a deschis calea pentru inelele de logodna incrustate cu alte pietre pretioase, crescand popularitatea acestora in randul populatiei generale. Astazi, reproduceri ale acestui inel sunt disponibile la multi bijutieri si, desi nu reflecta calitatea si dimensiunile exacte ale inelului de logodna original, acestea sunt usor de recunoscut datorita influentei printesei Diana.

O reproducere a acestui inel poate fi realizata din pietre pretioase sau semipretioase, sau se pot utiliza cristale. Cele mai ieftine reproduceri costa intre 40 si 80 de dolari, in functie de marimea totala a inelului si de calitate, in timp ce reproducerile care folosesc pietre pretioase reale sunt mult mai costisitoare (depinde de calitatea safirului si a diamantelor utilizate). Printesa Diana a avut o influenta destul de mare asupra modei, stilului si designului, incepand cu inelul sau de logodna. Astazi, viitoarele mirese se pot simti mai bine atunci cand incalca traditia si aleg modele neobisnuite in ceea ce priveste inelul de logodna.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.