Sarcină & BebeIdei de cadouri pentru gravide și viitoare mămici, în 2023

Idei de cadouri pentru gravide și viitoare mămici, în 2023

Alegerea unui cadou pentru o femeie însărcinată poate fi însoțită de dorința de a prezenta ceva foarte frumos și util, capabil să facă o impresie minunată. Găsirea cadoului potrivit pentru o viitoare mămică nu este chiar dificilă, dacă se ține cont de anumite criterii de bază: interese, pasiuni, stil de viață, necesități ale gravidei, ocazie festivă.

Navigare rapidă în articol:

 1. Idei de cadouri pentru gravide
 2. Idei de cadouri pentru viitoare mămici

1. Idei de cadouri pentru gravide

Un cadou frumos poate fi o cutie cu suplimente de vitamine prenatale. Acestea se iau cu câteva luni înainte de sarcină, dar și în primele luni sau primul trimestru, pentru o sarcină sănătoasă.

Vitaminele în sarcină oferă multe beneficii:

 • Cresc nutrienții și fierul din organism
 • Sporesc producția de acid folic, ce previne defectele tubului neural în creșterea fătului
 • Mențin sănătatea la un nivel optim.

Cei mai importanți nutrienți pentru gravide sunt: vitaminele A, B, C, D, E, acidul folic, fierul, zincul, iodul și calciul.

Cărți pentru femei însărcinate

Cărțile de acest fel sunt preferate de femeile gravide, pentru că ele nu știu absolut totul despre naștere, despre îngrijirea corectă a unui bebeluș, sau despre cum să se pregătească pentru prima naștere.

În prezent, există multe cărți interesante pentru viitoarele mămici, care pot fi oferite în dar, cum ar fi:

 • „La ce să te aștepți când ești însărcintă” – Heidi Murkoff
 • „La ce să te aștepți în primul an de viață” – Heidi Murkoff
 • „9 luni” – Esther van de Paal, Courtney Adamo
 • „A Doua Sarcină. Ghidul Gravidei” – Penny Preston
 • „A fi mamă, misiune imposibilă?” – Maryse Villant
 • „O sarcină mai ușoară” – Emily Oster
 • „Spune STOP stresului prenatal!” – Susan Andrews
 • „Ghid de supraviețuire a tinerei mămici” – Mrie Thuillier.

Cadourile pentru femeile însărcinte sunt un gest de afecțiune și de atenție și deci ar trebui să fie însoțite și de un buchet de flori. Unele cadouri pentru femeile gravide pe care le-ai putea considera bune, ar putea fi de fapt nesigure sau nepotrivite. Spunem asta pentru că femeile însărcinate trebuie să evite anumite produse, cum sunt de exemplu cafeaua și anumite tipuri de machiaj. Lista de cadouri interesante poate cuprinde însă alte lucruri simple, frumoase și utile pentru gravide.

Aparate electrocasnice

Atât mama cât și copilul au nevoie de o alimentație echilibrată și de mâncare proaspăt pregătită. Pentru asta sunt necesare ale aparate electrocasnice care pot face munca în bucătărie mai ușoară, cum sunt de exemplu: blenderele, storcătoarele de fructe și altele. Un astfel de cadou este o alegere bună pentru o mămică.

În cazul femeilor gravide sunt potrivite și cadouri originale, mai neobișnuite, cum ar fi anumite produse realizate manual, sau unele dispozitive și gadget-uri mai interesante. Există un dispozitiv prin care o femeie gravidă își poate monitoriza sarcina, care este ușor de folosit și se numește Baby Kick. Acesta este conceput pentru mămicile însărcinate și poate monitoriza mișcările bebelușului în uter.

Alte idei de cadouri pentru gravide sunt:

 • Haine pentru gravide
 • Lucruri utile pentru gravide
 • Cadouri personalizate pentru gravide
 • Cadouri nou născut și mamă
 • Pernă pentru gravide și altele.

2. Idei de cadouri pentru viitoare mămici

Cărucioare copii și accesorii interesante

Un asemenea cadou este cu siguranță foarte util și considerat deasupra oricărui dar, mai ales dacă este un model ce a fost proiectat cu cele mai înalte standarde de siguranță, deci este de bună calitate.

Se pot oferi în dar și diverse accesorii pentru cărucioare copii, cum ar fi:

 • Husă de ploaie, impermeabilă, care este necesară pentru ca bebelușul să stea confortabil și uscat în cărucior, atunci când vremea se schimbă pe neașteptate
 • Tavă pivotantă de gustare ce se atașează de cărucior
 • Suporturi pentru pahare care se fixează ușor de cărucior
 • Un scaun suplimentar, cu suport reglabil, ce poate transforma un cărucior clasic în unul cu două locuri și care se potrivește cu modelul de cărucior.

O geantă de călătorie

Un astfel de cadou este util pentru orice călătorie. Desigur geanta trebuie să fie pe roți, ușor de transportat, să fie încăpătoare și impermeabilă, să aibă multe compartimente și mâner adecvat.

Jucării pentru copii mici

Majoritatea mamelor adoră jucăriile pentru bebeluși, deci acestea sunt idei grozave de cadou. Copiii au multă energie și au nevoie de multe jucării. Prin urmare, jucăriile oferite în dar vor fi binevenite, mai ales dacă sunt pentru distracție și pentru a dezvolta la cei mici abilități noi.

În ziua de azi, există în magazinele online diferite tipuri de jucării care sunt concepute de experți și care ajută dezvoltarea copiilor.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.