Relatia dintre om si cel mai bun prieten al sau, cainele, infloreste pe zi ce trece, desi omul nu va reusi niciodata sa invete ce inseamna cu adevarat loialitatea si prietenia de la prietenul sau necuvantator. Iubitorii si detinatorii de caini incearca sa realizeze cat mai multe activitati alaturi de patrupedele care au devenit deja membrii ai familiei. Activitatile outdoor sunt pe primul loc iar disc dogging pare sa fie un sport si o arta ce prinde contur si pe teritoriul romanesc, ducand relatia dintre om si caine la un nivel superior.
Disc dogging – sport si hobby
Disc dogging sau disk dog este inspirat de celebrul sport frisbee, doar ca cel de al doilea participant la joc este cainele. Insa, spre deosebire de frisbee in cadrul caruia stapanul pur si simplu arunca discul catre caine iar acesta trebuie sa il prinda si sa il aduca, disk dogging-ul este mult mai complex si presupune realizarea numitor trucuri.
Disc dogging-ul nu este o forma de dresaj, asa cum multi il percep eronat, ci este o pura forma de comuniune si relationare intre om si caine. A aparut la inceputul anilor ’70, dezvoltandu-se in paralel cu sportul anterior mentionat, iar un moment important in istoria disc dogging-ului a avut loc in anul 1974, atunci cand un student si cainele sau au facut un adevarat spectacol in timpul unui joc de baseball.
Tanarul a sarit ilegal gardul si a inceput sa ii arunce cainelui sau discurile zburatoare, spre entuziasmul spectatorilor veniti la meci. Desi tanarul a fost arestat la momentul respectiv, momentul a marcat inceputul acestui sport, deoarece din ce in ce mai multe persoane iubitoare si posesoare de caini au inceput sa il practice.
Disc dogging-ul este un sport deoarece are un puternic caracter competitiv, exercitiile si tehnicile fiind destul de variate. Insa, pe langa faptul ca este un sport, este un hobby plin de beneficii atat pentru dumneavoastra, cat si pentru patrupedul dumneavoastra.
Iata care sunt beneficiile practicarii disc dogging-ului:
• Este o activitate in aer liber ce presupune foarte multa miscare; veti reusi sa va mentineti in forma alaturi de cel mai bun prieten necuvantator;
• Cainele dumneavoastra va fi foarte fericit sa practice o asemenea activitate plina de energie. Va fi deschis sa invete cat mai multe lucruri si sa va surprinda cu devotamentul sau;
• Relatia dintre dumneavoastra si cainele dumneavoastra va deveni mult mai stransa si cu adevarat deosebita.
• Acest hobby va permite sa socializati. Chiar si o simpla iesire in parc alaturi de cainele dumneavoastra se va transforma intr-un adevarat spectacol pentru cei din jur.
• Este un hobby relaxant ce va va ajuta sa va destresati.
Sfaturi pentru incepatori:
Daca doriti sa imbratisati acest sport trebuie sa aveti o relatie stransa cu prietenul dumneavoastra patruped. Acesta trebuie sa cunoasca doar cateva comenzi si trebuie sa fie jucaus si in forma.
Cumparati-va discurile de frisbee in functie de cainele pe care il detineti deoarece nu toate discurile sunt potrivite pentru toti cainii. Nu ezitati sa cereti sfaturi persoanelor cu experinta si alegeti discurile din materiale de cea mai buna calitate si de marimea si greutatea potrivita.
Documentati-va si urmariti cat mai multe lectii online pentru a va inspira.
Luati-va toate masurile de siguranta pentru a nu va accidenta nici dumneavoastra, nici patrupedul. Faceti o mica incalzire, alergati putin prin parc inainte de a incepe exercitiile. Incepeti totul de la 0 si nu uitati de recompense. Cainele dumneavoastra va fi foarte fericit daca il veti recompnesa pe masura.