Animale de companieCum te ajută o pisică să învingi singurătatea și să găsești bucuria

Cum te ajută o pisică să învingi singurătatea și să găsești bucuria

Singurătatea este greu de suportat de unii oameni, mai ales dacă aceștia sunt mai în vârstă. Durerea singurătății provine din caracterul naturii noastre, dorința de intereacțiune umană fiind perfect normală și corectă. O pisică este un animal de companie cu adevărat prețios, mai ales pentru simplul fapt că poate ajuta oamenii să depășească momentele de anxietate, depresie, singurătate. A avea o pisică este cu adevărat grozav, dar și o responsabilitate.

Având un animal de companie conectat cu noi, care să ne iubească într-un mod simplu și să se bazeze pe noi, poate avea un impact pozitiv asupra sănătății psihice. În unele cazuri, animalul de companie devine foarte important pentru stăpânul lui, încât el este iubit ca un copil de acesta.

O pisică este un animal de companie care poate umple golul emoțional al unui om singur, oferindu-i o stare de bine și un sentiment de normalitate. Acest animal poate atenua singurătatea, poate reduce stresul și anxitatea unui om trist sau apatic.

Pentru cei care se luptă cu singurătatea, adoptarea unei pisici poate fi o idee bună, având în vedere că acest animal de companie este drăgălaș, afectuos, poate aduce bucurie în viața oamenilor. Simpla prezență a unei pisici este reconfortantă, ea poate da un sens vieții unui om singuratic.

O pisică te poate iubi simplu, cu adevărat

Fiecare pisică își arată iubirea față de stăpân, într-un mod care ține de temperamentul ei. Unele pisici au tendința de a-și petrece toată ziua alături de stăpân, altele prețuiesc independența și se lasă alintate doar din când în când. Unele pisici își urmăresc stăpânul pas cu pas, altele se prefac uneori că nu-l văd, sau că nu-l aud pentru că dorm.

Problema dragostei unei pisici pare a fi complicată, însă există anumite semne care trădează acest sentiment:

Pisica obișnuiește să aducă mici cadouri stăpânului, atunci când îi pasă de el. Ea are plăcerea de a vâna și de a aduce prada stăpânului, arătându-i astfel că ea se gândește la el și vrea să-i facă un cadou.

Spre deosebire de câini, pisicile sunt mai reticente și nu comunică oricând și cu oricine. Dacă o pisică aleargă spre tine, toarce și îi place să stea în poala ta, asta este un semn că te place. Dacă atunci când stăpânul intră într-o cameră și pisica lui se oprește din ceea ce face și aleargă la el, toarce și se alintă pe lângă picioarele lui, acesta este un semn că ea îl place.

Pisicile comunică mult și cu ochii. De exemplu, dacă o pisică este speriată, ea poate evita stăpânul, iar dacă ea este furioasă, poate avea un comportament de intimidare, respectiv ține privirea fixă și începe să mârâie. Pisicile pot comunica și prin mișcarea cozii. Ele își ondulează vârful cozii, acesta fiind un semn de interes și afecțiune.

Alte semne care arată simpatia unei pisici

Alte semne care arată faptul că o pisică are o legătură cu stăpânul ei, sunt: toarce, își arată burtica și se lasă mângâiată, are încredere și se alintă pe lângă picioarele stăpânului, premite acestuia să-i pună mâna pe cap, ceea ce demonstrează starea ei de relaxare și de iubire.

O pisică își arată simpatia față de un om, prin simplul fapt că vrea să fie în compania lui. Nu este vorba de mângâiere, ci mai ales de simpla prezență, de a sta în aceeași cameră și de a fi din când în când băgată în seamă.

Obrajii pisicii au multe glande care produc miros și care reprezintă mijloace de comunicare. Dacă o pisică vrea să-și atingă obrajii de picioarele unui om, asta arată că ea încearcă să arate că acel om înseamnă ceva pentru ea. Acesta este felul ei de a spune că acel om este prețios pentru ea.

Unele pisici își arată afecțiunea prin mieunat, ele sunt mai vocale, își transmit starea de spirit astfel. Ele miaună diferit atunci când sunt supărate și diferit atunci când cer mâncare.

Un semn de afecțiune la pisică este și mișcarea capului, uneori subtil, ceea ce înseamnă încrederea și dorința de a consolida legătura. Și obiceiul pisicii de a spăla stăpânul pe mână, sau pe păr, arată că are o legătură mai specială cu acesta și gestul ar trebui înțeles ca atare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.