In materie de design interior, accentele metalice si oglinzile se numara printre vedetele anului 2013 asa ca in randurile care vor urma va vom prezenta cateva sfaturi pentru a tine pasul cu moda si pentru a aduce locuintei dumneavoastra un strop de stralucire.
Accentele metalice se potrivesc oricarui tip de decor interior, bineinteles in cazul in care sunt alese corespunzator. Stilurile vintage, contemporan, rustic, traditional sau minimalist sunt caracterizate prin prezenta accentelor metalice. Acestea pot caracteriza obiectele de mobilier, accesoriile si decoratiunile, precum si tesaturile si pot fi argintii, aurii sau aramii.
Alegerea accentelor metalice potrivite pentru designul abordat in locuinta dumneavoastra nu este un pas chiar atat de simplu, insa rezultatele va vor coplesi de-a dreptul prin eleganta si stralucirea lor. De aceea, in randurile care vor urma, va vom prezenta cateva caracteristici ale principalelor metale pe le puteti folosi in decoratiunile interioare.
De ce sa alegeti alama?
In articolul despre trendurile anului 2013 in materie de design anterior v-am menionat faptul ca alama este unul dintre metalele dominante ale anului 2013. Alama este un metal cu o istorie interesanta, ce se potriveste perfect unui decor clasic, antic, vintage, retro, victorian, exotic sau romantic. Alama este metalul care va oferi caldura locuintei datorita coloritului sau iar un alt avantaj il reprezinta accesibilitatea, fiind un metal foarte ieftin. Nu este necesar sa introduceti neaparat elementele metalice, ci puteti adopta culoarea alamei iar efectul va fi cu siguranta incantator.
Cum puteti folosi aceste accente metalice in locuinta? Alama este adesea folosita pentru confectionarea ramelor pentru oglinzi, tablouri sau fotografii, mai poate fi utilizata pentru crearea unor obiecte de mobilier cum ar fi mesele de cafea sau scaunele, dar si pentru confectionarea unor parti ale accesorilor de iluminat. De asemenea, statuetele, sfesnicele si vasele decorative confectionate din alama sunt cu adevarat deosebite si pot fi integrate armonios in cadrul unui decor plin de caldura.
Alama poate fi imbinata creativ cu alte metale in culori calde, cum ar fi aurul si bronzul.
Accente argintii
Accentele argintii se potrivesc mult mai bine unui design minimalist sau, din contra, unuia design glamour, deoarece argintiul, culoarea rece a lunii, se caracterizeaza prin simplitate, insa in acelasi timp este o culoare puternica. Locuinta decorata cu accente argintii va fi cu adevarat stralucitoare si va atrage privirile prin simplitatea si luminozitatea ei. Elementele argintii pot fi armonis imbinate in cadrul oricarei incaperi, iar mai multe informatii despre cum puteti folosi argintiul in decoratiunile interioare puteti afla citind acest articol.
Cuprul – cel mai vechi metal
Cuprul reprezinta cel mai vechi metal descoperit si folosit vreodata de catre oameni. Acesta are un rol deosebit de important atat in arhitectura, cat si pentru designul interior, fiind un metal plin de caldura, potrivit oricarui tip de design interior, fiind foarte apreciat in acest domeniu inca din secolul al XVII-lea.
Auriul – eleganta si caldura
Aurul este metalul asociat Soarelui, asociat caldurii si luxului. Accentele aurii va pot transforma caminul intr-o adevarata locuinta regala. Aurul este un metal ce vibreaza si ofera caldura oricarei locuinte. Poate fi imbinat creativ cu albul sau cu negrul, sau cu unele culori neutre, cum ar fi bejul si cremul. Materialele cu fir de aur sunt si ele foarte apreciate si ideale pentru a fi utilizate in cadrul unui design elegant.
Alegerea accentelor metalice in functie de incapere
Fiecare incapere a locuintei dumneavoastra are caracteristici diferite si chiar daca un anumit tip de design interior domina intreaga locuinta, in privinta accentelor metalice aveti posibilitatea de a jongla in functie de tipul fiecarei incaperi in parte.
In camera de zi, accentele metalice pot fi transpunse in numeroase moduri: puteti opta pentru o vopsea in culori metalice sau pentru tapet. De asemenea, obeictele de mobilier pot avea si ele accente metalice, mai ales daca sunt imbinate cu sticla sau pielea, in cazul in care adoptati un décor modern. Iar obiectele decorative metalice pot fi de toate felurile, de la rame pentru tablouri si fotografii, pana la sculpturi, sfesnice si fructiere.
In dormitor, accentele metalice se pot regasi in ramele paturilor, in tablia acestora. Pentru aceasta camera se opteaza, de cele mai multe ori, pentru metale calde, insa argintiul este cel care poate aduce un strop de prospetime si luminozitate acestei camera. De asemenea, materialele textile pot avea si ele imprimeuri metalice, la fel si tapetul. Iar in privinta obiectelor de décor, ramele si obiectele de iluminat pot fi cel mai bine caracterizate prin prezenta accentelor metalice.
In bucatarie lucurile par sa se simplifice deoarece foarte multe elemente ce isi au locul in bucatarie sunt metalice. Decorul poate fi completat cu accesorii metalice pentru bar sau obiecte decorative.
Si in baie accentele metalice pot fi usor abordate. Bateriile si robinetii, piciorusele cazii, suporturile pentru prosoape, sapun sau periute de dinti si chiar si etajerele pot fi realizate din metale specifice designului abordat.