Animale de companieCum să folosești oțetul de mere pentru problemele câinelui? – Care sunt...

Cum să folosești oțetul de mere pentru problemele câinelui? – Care sunt beneficiile?

Oțetul de mere este un ingredient foarte popular în gastronomie, care este folosit și pentru animale de companie. Dacă te întrebi dacă este bun pentru sănătatea câinilor, răspunsul este DA. Oțetul de mere are numeroase proprietăți benefice, are efect de hidratare, previne iritațiile, mâncărimile, anumite infecții, boli și afecțiuni. Acest produs se comercializează sub diferite forme, în farmacii veterinare. De exemplu, el este un ingredient care poate fi găsit sub formă de pudră în unele produse farmaceutice, antinflamatoare și de calmare a durerii, care protejează și repară mucoasa gastrică a animalelor de companie.

Navigare rapidă în articol:

  1. Oțet de mere – Beneficii
  2. Cum se utilizează oțetul de mere la câini

1. Oțet de mere – Beneficii

Oțetul de mere are vitamine A și B, oligoelemente, acizi grași esențiali și alte elemente active. Are proprietăți antispastice, antiseptice, elimină bacteriile patologice și virusurile sistemului digestiv, reglează aciditatea din stomac, îmbunătățește aspectul blănii și oferă și alte beneficii pentru sănătatea animalelor de companie.

Alungă puricii și căpușele

Aciditatea oțetului de mere alungă cu siguranță puricii și căpușele. Pentru a-l folosi, se diluează întâi oțetul de mere cu apă. După ce s-a obținut o soluție corespunzătoare (care este un amestec de 50% oțet de mere și 50% apă), aceasta se pulverizează pe blana câinelui, mai ales atunci când acesta stă mai mult timp afară și poate fi agresat de căpușe în spațiul verde. Soluția poate fi pulverizată peste tot, dar trebuie evitate zonele sensibile, cum sunt ochii, botul, organele genitale.

Cu ajutorul acestui tratament naturist, vei observa că puricii vor dispărea de pe blana câinelui, iar căpușele nu se vor apropia de acesta. Uneori, distrugerea puricilor nu este completă dacă se folosește doar oțet de mere. Pentru eliminarea mai eficientă a puricilor sunt și alte opțiuni de tratament, care pot fi aflate de la un medic veterinar. Acestea includ produse sintetice, medicamente, dar și tratamente naturiste.

Elimină paraziții intestinali

În cazul în care câinele are viermi sau paraziți intestinali, poți folosi medicamente specifice recomandate de un medic veterinar sau poți utiliza și oțet de mere. Pur și simplu se adaugă puțin oțet de mere în apa de băut a câinelui, iar acest tratament va controla și elimina paraziții intestinali.

Despre oțetul de mere se spune că sprijină sistemul digestiv al câinelui. Oțetul ucide bacteriile nesănătoase, produce enzime și echilibrează acizii digestivi. Prin urmare, folosirea de oțet de mere în doze mici este o idee bună pentru sistemul digestiv al animalului. Medicii veterinari spun că oțetul de mere ajută și la refacerea florei intestinale, previne și tratează constipația, reglează aciditatea din stomac și promovează formarea enzimelor care distrug bacteriile patologice din tractul intestinal.

Crește imunitatea organismului

Alimentația corectă și anumite tratamente naturiste pot contribui la îmbunătățirea sistemului imunitar la câini. Nutriția variată și echilibrată este esențială, deci ea trebuie să conțină vitamine (A, B, C, D, PP), minerale (magneziu, iod, seleniu, zinc, calciu, fier, mangan), grăsimi, glucide, proteine.

Despre oțetul de mere se spune că ar putea combate anumite infecții, deci asta ar întări imunitatea. Oțetul de mere are proprietăți antimicrobiene, ajută în combaterea infecțiilor de E.coli și S.aureus. Prin prevenirea optimă a dezvoltării acestor infecții, se poate menține sănătatea animalului de companie.

Oțetul de mere ajută și în tratamentul infecțiilor tractului urinar, deci previne problemele vezicii urinare ce pot să apară la câini.

Și uleiul de oregano poate ajuta în tratamentul infecțiilor cu E.coli, pentru că acest produs este considerat un antibiotic natural, are acțiune antimicrobiană și antifungică. Alte remedii alternative sunt uleiul de arbore de ceai, uleiul esențial de eucalipt și uleiul de cocos. Aceste substanțe pot combate infecțiile cu stafilococi.

Calmează simptomele artritei

Aplicarea de comprese pe zonele dureroase, pe articulațiile afectate, poate ajuta în calmarea durerilor de artrită. De asemenea, și adăugarea de puțin oțet de mere în apa de băut a câinelui, ar ajuta în prevenirea simptomelor de artrită.

Ajută la gestionarea zahărulul din sânge

Oțetul de mere poate ajuta în controlul nivelului de zahăr din sânge și în gestionarea diabetului. De asemenea, oțetul de mere normalizează sângele, restabilește echilibrul acido-bazic adecvat, stimulează digestia, secreția de enzime digestive și de suc gastric, combate indigestia, constipația, are potasiu cu efect bun asura sistemului circulator.

Previne obezitatea

Mulți câini suferă de obezitate din cauza sedentarismului, a stresului, afecțiunilor sistemului nervos și endocrin. Obezitatea poate fi prevenită cu oțet de mere. Acesta reduce stresul oxidativ care ar putea duce la obezitate. Prin introducerea de oțet de mere în alimentația câinelui (în doze mici, în apa de băut) se poate reduce stresul oxidativ și bolile legate de obezitate, cum ar fi: boli cardiace, boli inflamatorii la articulații, afecțiuni ale ficatului și pancreasului, diabetul.

Ajută la curățarea urechilor la câini

Dacă animalul are mâncărime la urechi, atunci poți folosi oțetul de mere, care este un bun remediu. Se realizează o soluție din 50% apă și 50% oțet de mere și se înmoaie o dischetă de bumbac în soluție, iar apoi se șterge cu atenție urechile câinelui. Nu se insistă prea mult în interior, se șterg doar părțile vizibile ale urechii, fără a stresa animalul.

2. Cum se utilizează oțetul de mere la câini

Un lucru important este să nu dai niciodată oțet nediluat la câine. Acesta este prea acid și deci trebuie diluat cu apă înainte de a-l utiliza. De asemenea, nu trebuie utilizat în mod frecvent, ci doar ocazional, pentru că ar putea irita pielea la unii câini.

El este recomandat mai ales pentru a trata mâncărimile la câini. Oțetul are proprietăți antifungice și antiseptice și deci se poate folosi pentru piele și blană. Se diluează cu apă și nu se folosește niciodată pe răni deschise sau tăieturi. Când este vorba de o rană, cel mai bine este de discutat cu un medic veterinar, care va recomanda anumite produse antiseptice, ce ajută la vindecare.

Există și alte produse care pot calma mâncărimile pielii la câini. De exemplu, uleiul de pește reduce inflamația și simptomele unor alergii. Uleiul de cocos poate calma simptomele produse de anumite afecțiuni ale pielii, cum sunt senzațiile de uscăciune și mâncărime.

Dacă se folosește pentru uz extern, pentru curățarea unor lucruri pe care le folosește animalul, atunci oțetul de mere trebuie diluat cu apă, în raport de 1:3 (o parte oțet și 3 părți apă).

Există și suplimente orale de oțet de mere, care se utilizează în funcție de recomandările unui medic veterinar. La un câine care are greutatea corpului de cel puțin 6 kg se administrează o linguriță de oțet de mere, diluat în apă. La un câine de 18 kg se poate da 2-3 lingurițe de oțet de mere. În general, este bine de discutat cu un medic veterinar când vine vorba despre astfel de tratamente la câini. Dozele se stabilesc în funcție de rasă, de greutatea și vârsta câinelui.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.