Dintre accesoriile miresei si ale domnisoarelor de onoare, cele pentru par joaca un rol special si trebuie alese cu foarte mare atentie. Coronita din flori reprezinta un accesoriu cu adevarat inedit, elegant si nu in ultimul rand natural, insa mai multe detalii despre acest accesoriu si despre cum puteti crea chiar dumneavoastra o coronita din flori pentru ziua cea mare veti afla citind randurile care urmeaza.
De ce coronite din flori?
Cornitele din flori sunt, dupa cum am mentionat si anterior, foarte elegante si ele se potrivesc de minune oricarei tematici deoarece florile reprezinta accesoriul caracteristic oricarei nunti.
Insa, chiar daca aceste coronite se potrivesc oricarei tematici, sunt indicate pentru o nunta rustica, pentru una vintage sau pentru o nunta de vara in aer liber deoarece sunt naturale si caracterizate prin simplitate si puriate. Ele sunt perfecte pentru un look romantic, natural si foarte sic.
Coronitele din flori sunt originale! Spre deosebire de alte accesorii pentru par, cum ar fi agrafele si clasicele diademe cu ajutorul carora poate fi prins voalul, coronitele din flori sunt unice si foarte personale.
Se potrivesc aproape oricarui tip de coafura fiind ideale pentru miresele care doresc sa isi lase parul desfacut in ziua nuntii, coafandu-l in bucle mari, dar si celor care opteaza pentru un coc simplu, sau pentru o impletitura rustica.
Coronita din flori poate fi alcatuita din aceleasi flori precum buchetul miresei, sau poate fi alcatuita din alte flori care sa se potriveasca perfect cu cele ale buchetului, intre cele doua elemente existand o deplina armonie.
Cum sa creati o coronita din flori?
Chiar daca puteti sa apelati la serviciile unei florarese iscusite pentru a va realiza coronita din flori pentru ziua cea mare, puteti face chiar dumneavoastra acest lucru fara prea mult efort.
Veti avea nevoie de:
• florile preferate, proaspete cu o tulpina de aproximativ 7 cm
• o foarfeca foarte buna
• un cleste
• sarma rezistenta (o puteti procura chiar din cadrul florariilor)
• panglica in culoarea preferata pentru a inveli sarma.
Pentru inceput, masurati circumferinta capului si taiati o bucata de sarma cu un cm mai mare decat circumferinta pentru a o prinde stabil si pentru a fixa florile fara a le inghesui. Este important ca acesta coronita sa nu fie foarte stramta, dar nici foart larga, ci potrivita.
Dupa acest pas incepeti si imbracati sarma in bucata de panglica aleasa.
De indata ce ati realizat si acest pas, incepeti sa formati mici buchetele din florile alese, buchetele pe care le veti lega tot cu o bucata din panglica respectiva.
Dupa ce ati creat micile buchetele de flori incepeti sa le fixati cu foarte mare atentie pe exteriorul sarmei, in pozitie inclinata. Strangeti-le foarte bine pentru ca exista posibilitatea sa se desprinda cu usurinta si coronita nu va mai avea acelasi aspect.
In acest fel ati creat un accesoriu unic, original si plin de personalitate pe care il veti purta cu drag in cea mai frumoasa zi a vietii.
Sfaturi:
Coronitele din flori pot fi adaptate in functie de sezon. Daca doriti sa fiti o mireasa nonconformista puteti adauga si elemente inedite, in functie de anotimpul in care va casatoriti. De exemplu, daca va casatoriti primavara, puteti folosi si crengute inflorite de cires sau chiar delicioasele fructe in cazul in care nunta are loc la sfaristul primaverii sau la inceputul verii. Daca nunta are loc toamna, nu trebuie sa renuntati la coronite daca iubiti florile pentru ca toamna ofera flori cu adevarat deosebite. Alaturi de acestea, puteti adauga coronitelor frunze in culorile specifice anotimpului.