Cei mai rezistenți pești de acvariu pentru începători

1
22290
Cei mai rezistenți pești de acvariu pentru începători

Atunci cand pasesc cu pasi timizi in tainele acvaristicii, acvaristii incepatori care nu vor sa dea gres isi pun numeroase intrebari, una dintre cele mai des intalnite fiind “care sunt cei mai rezistenti pesti de acvariu?”.

Este foarte important ca acvaristii incepatori sa acorde o mare atentie felului in care acvariul este amenajat, dar in primul rand asupra speciilor de pesti care populeaza pentru intaia oara acvariul unui incepator. Este de preferat ca orice acvarist incepator sa se documenteze temeinic inainte de a-si amenaja primul acvariu si de a-si achizitiona primii pesti.

Avand in vedere ca la inceput acvaristii nu sunt familiarizati cu nevoile pestilor si cu modul in care mediul acestora trebuie creat in acvariu in asa fel incat sa imite cat mai fidel mediul natural, se recomanda ca primii pesti de acvariu sa fie unii foarte usor usor de intretinut, putin pretentiosi din punctul de vedere al alimentatiei si reproducerii si foarte rezistenti.

Exista numerosi factori care influenteaza starea de sanatate a pestilor de acvariu si tocmai din aceasta cauza este de preferat ca acvaristii sa isi procure pentru inceput pesti rezistenti si mai putin sensibili. Duritatea apei din acvariu, temperatura acesteia, modul in care acvariul este amenajat, plantele care se regasesc in acvariu si lumina care il strabate se numara printre cei mai importanti factori care afecteaza starea de sanatate a pestilor din acvariu. Cu toate acestea, este bine ca un acvarist incepator sa se documenteze si in ceea ce priveste diferitele specii de pesti, deoarece nu toate speciile sunt compatibile si pot exista probleme grave care pot afecta viata intregului acvariu daca acest lucru se intampla.

Cei mai rezistenti pesti de acvariu

In general, speciile de pesti recomandate acvaristilor incepatori sunt si cele mai rezistente si in primul rand cele mai putin pretentioase, tocmai pentru a-l ajuta pe acvaristul incepator sa castige experienta suficienta pentru a-si putea popula acvariul si cu specii mai greu de intretinut, insa deosebite din numeroase alte puncte de vedere. De aceea, in randurile urmatoare, va vom prezenta care sunt cei mai rezistenti pesti de acvariu. Speciile pe care le vom prezenta, chiar daca au foarte multe caracteristici comune, sunt si diferite si scopul cresterii lor difera de la o specie la alta si fiecare acvarist este liber sa isi aleaga speciile in functie de preferinte.

pesti rezistenti de acvariu

O specie ideala pentru primul acvariu al incepatorilor este tetra negru. Pestele Tetra negru sau Gymnocorymbuscei mai rezistenti pesti de acvariu Gymnocorymbus ternetzi Ternetzi mai poarta si numele “tetra vaduva neagra”. Sunt pesti de acvariu foarte rezistenti insa nu este recomandat ca acvariul in care sunt tinuti sa fie populat si de specii mai agresive. Nu sunt deloc pretentiosi in privinta conditiilor din acvariu, sunt rezistenti la diferentele de temperatura (insa se recomanda ca acestea sa se evite pe cat posibil). Este bine ca acvaristul sa schimbe apa foarte des sau sa foloseasca un sistem de filtrare bun deoarece sanatatea acestor pesti este influentata in mare parte cei mai rezistenti pesti tetrazonade cat de curata este apa din acvariu. Sunt pesti prietenosi si au un aspect deosebit.

Citește și:  Cea mai productivă modalitate pentru pescuitul la calcan: practicat în Marea Neagră și Marea Azov

Pentru acvaristii incepatori care isi doresc foarte multa activitate in acvariu cel mai potrivit peste este Barbus tetrazona. Pestii care fac parte din aceasta specie sunt foarte activi, energici si jucausi, oferind un aer vesel intregului acvariu atat prin comportament, cat si prin coloritul deosebit. Sunt pesti foarte rezistenti atat in ceea ce priveste duritatea, valoarea pH-ului, cat si temperatura apei.

Pentru cei care doresc ca acvariul lor sa reprezinte un adevarat spectacol de culoare, Betta splendens sunt cei maicei mai rezistenti pesti betta splendens potriviti pesti. Acestia sunt nepretentiosi si sunt rezistenti la diverse conditii de mediu. Avand in vedere ca fac parte din familia pestilor cu labirint, prezinta un organ care le permite sa respire aer la suprafata apei in asa fel incat pot rezista fara probleme in ape in care cantitatea de oxigen este minima.

cei mai rezistenti pesti carasul auriuSe considera ca cei mai rezistenti pesti de acvariu sunt Carasii aurii, chiar daca exista si acvaristi care sustin ca speranta de viata a acestor pesti este foarte mica. Carasul auriu este un peste foarte rezistent atat in mediul natural, cat si in acvariu. Rezista la temperaturi foarte mici ale apei insa nu este bine ca schimbarile de temperatura sa se produca brusc. Sunt energici, jucausi si prietenosi, au un aspect deosebit si sunt ideali pentru acvaristii incepatori.

Un alt peste de acvariu rezistent este si Xiphophorus maculatus sau pestele platty. Acest peste nucei mai rezistenti pesti de acvariu platy este deloc pretentios si este foarte rezistent fiind un peste ideal pentru un acvarist incepator. Specialistii sunt de parere ca pestii platty au un comportament aparte si fiecare acvarist care alege ca aceasta specie sa ii populeze acvariul ar trebui sa ii urmareasca foarte atent comportamentul. Varietatea de culori este deosebita si tocmai din acest motiv platty se numara cei mai rezistenti pesti zebra danioprintre cei mai populari pesti de acvariu.

Si pestele zebra sau Danio rerio se numara printre cei mai rezistenti pesti de acvariu. Au un aspect interesant si nu sunt deloc greu de intretinut. Rezista la temperaturi mici insa se pot adapta cu usurinta si temperaturilor mai mari.

1 COMENTARIU

  1. Salut..am o intrebare,,sunt incepator,nu ma pricep la pesti.am luat din iaz,unde erau pesti rosii frumosi ,,cativa pui de pesti,,nu stiu ce rasa este,,in iaz erau si albii si rosii,patati cu alb ,,negru.cred ca sunt carasi rosii,,dar nu stiu puii ce rasa este,sunt ca puii obisnuiti,,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.