Animale de companieCe trăsături de personalitate au pisicile?

Ce trăsături de personalitate au pisicile?

Majoritatea oamenilor privesc cu plăcere pisicile, le tratează bine și nu încearcă să le alunge. Unor oameni însă, le este mai greu să se ateșeze de pisici, din cauza trăsăturilor de personalitate pe care le au aceste animale. Ei cred că pisicile au doar interes de a primi hrană și nu sunt atât de iubitoare precum cățeii. Statisticile arată faptul că oamenii dependenți de alcool nu iubesc pisicile. Se pare că astfel de oameni sunt mai irascibili și asta creează un stres la pisici, iar ele la rândul lor devin agitate. Emoțiile negative față de pisici sunt resimțite și de acestea.

Cei care au deja astfel de animale de companie susțin însă că pisicile au un rol benefic în viața lor, în sensul că îi scapă de durerile de cap, de stres, le reduce tensiunea arterială, îi vindecă de anumite boli asociate cu tulburările aurei energetice și le normalizează somnul.

Navigare rapidă în articol:

  1. Pisicile sunt mai pretențioase decât câinii
  2. Sentimentul de atașament la pisici
  3. De ce o pisică este un animal de companie bun

1. Pisicile sunt mai pretențioase decât câinii

Despre pisici se spune că folosesc diferite tactici pentru a obține ceea ce își doresc de la oameni. Ele sunt mai pretențioase decât câinii, chiar și atunci când este vorba despre îngrijire. Dacă totul este bine în familiile din care fac parte, pisicile dorm multe ore, mănâncă bine, se spală des, se joacă și sunt foarte ordonate.

Majoritatea pisicilor tinere își păstrează blana foarte curată, chiar în stare impecabilă. Odată ce ating o anumită vârstă, pisicile nu mai au capacitatea să se îngrijescă atât de atent ca înainte. Unele pisici pot crește și în greutate pe măsură ce îmbătrânesc, iar asta le face mai dificilă îngrijirea, pentru că nu ajung în anumite zone ale corpului să se spele.

Comparativ cu alte animale – cum sunt îndeosebi câinii – pisicile sunt mai pretențioase. Ele nu sunt întotdeauna dispuse la comunicare cu oamenii, uneori par că nu observă ce este în jurul lor, nu le pasă dacă sunt strigate pe nume. Câinii, dacă primesc o recompensă devin imediat interesați de oameni. Pisicile nu dau atenție recompensei întotdeauna, depinde de starea lor de dispoziție.

Pisica se naște cu dorința de a vâna. Pentru ea, vânătoarea este sensul vieții. Dacă o vei observa cu atenție, vei vedea că are tendința de a urmări, de a se piti, de a se pregăti să atace. În casă ea se comportă așa față de jucării sau diverse lucruri. În aer liber, ea va ataca păsările din jur dacă va avea ocazia. Cel mai bun loc pentru viața unei pisci este la curte, la o casă la țară, unde ea poate sta mult timp afară, pentru a explora la nesfârșit împrejurimile. Pisica este un animal independent, care urmărește prada și vânează.

2. Sentimentul de atașament la pisici

Pisicile se atașează de oamenii care le asigură adăpost și hrană. Ele au obiceiul de a vorbi miaunând și caută contact fizic cu unii oameni. Ele își ating stăpânii cu nasul, acesta fiind o modalitate prin care își arată prietenia.

Acest animal comunică cu oamenii dacă este obișnuit cu asta încă de la o vârstă fragedă. Prin mângâierea pisicii pe blăniță se reduce nivelul ei de cortizol, iar asta elimină stresul și relaxează.

În cazul în care o pisică trăiește într-o familie în care sunt mereu certuri și relații dificile, ea începe să fie nervoasă, nu mai are grijă de ea, are tendința de a zgâria și de a strica diferite lucruri din casă.

Toleranța unor pisici față de oameni este uneori foarte scăzută și asta se vede imediat din interacțiunea lor fizică față de aceștia. Ele par să fie mereu în alertă și neîncrezătoare. Construirea unei relații confortabile cu o pisică necesită cu siguranță mult timp și efort.

Majoritatea piscilor au personalitate puternică. Ele dacă se supără stau așa mult timp, nu le trece repede. Nu poți forța o pisică să uite ceva ce a deranjat-o. Trebuie să aștepți destul până când ea va face primul pas spre împăcare. Pisicile sunt animale încăpățânate și independente, au nevoie de spațiul lor personal și par să facă doar ceea ce vor și le place.

3. De ce o pisică este un animal de companie bun

Mulți oameni știu deja că pisicile sunt animale de companie bune. Chiar și studiile cercetătorilor arată acest lucru. Cercetătorii sugerează că proprietarii de animale de companie tind să fie mai sănătoși și mai fericiți decât oamenii fără pisici.

S-a dovedit că ținerea unei pisici ca animal de companie oferă multe beneficii:

  • Reduce stresul, anxietatea, depresia
  • Scade riscul de a suferi de hipertensiune arterială, de problme emoționale și psihologice
  • Oferă o stare de bine, pentru că aceste animale sunt blânde și iubitoare.

Cercetătorii spun despre efectul pozitiv pe care îl au pisicile asupra oamenilor. S-a dovedit că pisicile ajută oamenii în depășirea stresului. Oamenii care au pisici spun că aceste animale îi calmează și îi vindecă de singurătate. Ei se simt mai bine în preajma pisicilor și consideră că aceste animale le creează o atmosferă mai relaxantă și un sentiment de bine, de liniște, le reduce cu adevărat nivelul de stres și de anxietate.

Piscile sunt animale curioase, sunt exploratori neobosiți, au tendința de a adulmeca orice, oricând. Curiozitatea lor este un rezultat al eredității, dar și un obicei deprins de când sunt mici de a interacționa cu lucrurile din jur, cu sunete și mirosuri.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.