Bucurați-vă de avantajele unei drumeții în sezonul cald

0
43

V-ați săturat de stresul zilnic și de viața agitată de la oraș? Dacă da, atunci plecați undeva la munte, faceți o drumeție, refugiați-vă într-o zonă turistică confortabilă. Lăsați grijile acasă și bucurați-vă de numeroasele oportunități de petrecere a timpului liber activ, într-o drumeție minunată. Există numeroase zone frumoase în țara noastră, în care puteți călători și multe argumente în favoarea relaxării, care vă pot ajuta în luarea unei decizii, de a pleca.

Navigare rapidă în articol:

  1. Principalele 7 motive să faceți o drumeție
  2. Sfaturi utile în drumeție

1. Principalele 7 motive să faceți o drumeție

Aveți condiție fizică, iubiți natura și vă place să călătoriți? Acum este momentul să faceți câteva drumeții montane, mai ales dacă aveți și 1-2 săptămâni de concediu. Există diferite tipuri de activități pentru a vă bucura de natură, dar drumețiile sunt cele mai plăcute și ușor de savurat.

Iată câteva motive care vă vor convinge să plecați la drum:

Mersul pe jos

Mersul pe jos este una din cele mai obișnuite activități în aer liber. Scopul în drumeție este de a merge pe jos, de a urca dealurile și munții, de a vă bucura de peisajele minunate și de a interacționa cu natura.

Vă bucurați de natură și de exercițiul aerob

În zonele montane, cu siguranță veți avea parte de peisaje superbe și de multe provocări în aer liber. Puteți face chiar și trasee turistice mai complicate, dacă aveți abilitățile adecvate. Mergând pe cărări de munte, veți face un exercițiu aerob care este foarte bun pentru prevenirea obezității și a bolilor legate de stilul de viață sedentar.

Aer curat

Scopul drumeției este de a interacționa cu natura și de a vă bucura și de aerul curat. Deși traseul este mai lung, această activitate vă poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Ciripitul păsărilor, răcoarea și parfumul pădurii, aerul curat sunt doar câteva dintre acestea.

Reducerea stresului

Stresul poate afecta organismul în multe moduri, în primul rând duce la scăderea imunității. Cu cât stresul este mai intens și mai lung, cu atât corpul suferă mai mult. Un efect foarte frecvent al stresului asupra corpului este fără îndoială, slăbirea rezistenței sale la factorii de mediu, a capacității de a lupta cu virusurile și bacteriile. Imunitatea organismului este foarte importantă, deci trebuie să aveți grijă de ea și să vă feriți de stres.

În drumeție, aveți posibilitatea de a vă relaxa în natură, de a scăpa de stres, de tensiunile nervoase, de grijile vieții de zi cu zi și de a vă bucura de liniștea locurilor pe care le veți cutreiera.

Turismul este un sport

Dacă faceți drumeții este ca și cum ați face un antrenament cardio, de intensitate moderată. Pentru asta este bine să aveți un traseu care să includă și dealuri, urcușuri și coborâșuri. Mersul pe pante crește gradul de tensiune pe oase, este foarte eficient pentru formarea și consolidarea sistemului osos.

Trekking-ul în natură, pe suprafețe denivelate antrenează mușchii, îmbunătățește sănătatea și echilibrul. Trekking-ul se face în zone montane și are ca scop mersul pe jos, deci ar putea fi considerat o activitate care se află undeva între alpinism și drumeție.

Vă bucurați de viață

Pe măsură ce vă plimbați în sânul naturii, pe dealuri, podișuri, munți, vă puteți bucura pe deplin de viață, de natura pe care o vedeți la fiecare pas. Pentru drumeție, nu aveți nevoie de prea multe lucruri, doar de câteva haine și obiecte specifice acestei activități. Nu uitați totuși de echipamentul de ploaie, pentru că în zonele montane, vremea se poate schimba cu ușurință. În timpul verii aveți nevoie și de măsuri de combatare a insectelor, sau de medicamente pentru înțepături.

Citește și:  Cum să ai un câine mai fericit în ziua de astăzi?

Faceți fotografii frumoase

Drumețiile au multe atracții wow, pe care nu le puteți experimenta de obicei, așa că profitați de fiecare ocazie să faceți și fotografii frumoase. Drumețiile au un efect relaxant asupra psihicului, veți avea senzația că sunteți fascinați de peisaj, de sunetele și mirosurile din mediul natural. Toate acestea vă pot îmbunătăți sănătatea fizică și mentală.

2. Sfaturi utile în drumeție

Mulți oameni au ajuns să sufere de anxietate, din cauza știrilor despre pandemia de coronavirus, de aceea este important să facă un concediu în natură, să se relaxeze și să-și îmbunătățească sănătatea. Pentru asta, ar fi indicat să țină cont și de câteva sfaturi, pentru a se simți mai bine atunci când sunt la drum.

Protejați-vă de razele ultraviolete (UV)

Luați-vă măsuri de protecție împotriva arsurilor solare, vara, când mergeți în drumeție. Dacă v-ați hotărât să mergeți la munte și veți ajunge într-un loc mai înalt, este posibil să aveți nevoie neapărat de protecție solară. Soarele puternic, vara, poate crește riscul de a avea piele aspră, pete și pistrui. Prin urmare, pentru a vă proteja pielea, folosiți o cremă hidratantă cu SPF 30, pentru a vă menține sănătatea și frumusețea pielii dvs.

Feriți-vă de căpușe

Înțepăturile de căpușe sunt mai frecvente în lunile de vară. Acestea sunt considerate foarte neplăcute (deoarece pot fi purtătoare de boli, bacterii, virusuri, agenți patogeni, iar unele pot transmite boala Lyme sau encefalita de căpușe) și deci este bine să vă feriți de ele.

Căpușele trăiesc pe pajiști, în iarba înaltă, pe dealuri, grădini, în zone împădurite, stufoase; ele parazitează pe animale și oameni și se hrănesc cu sânge. Pentru a vă proteja de căpușe, purtați haine de drumeții, de culoare deschisă, cu pantaloni și mâneci lungi.

Hidratarea

O hidratare bună este una din cele mai importante premise pentru o sănătate bună în drumeție și nu numai. Apa stimulează procesele metabolice, încetinește îmbătrânirea, menține capacitatea mentală și fizică în formă, hidratează organismul. Deshidratarea apare atunci când pielea și-a pierdut culoarea, elasticitatea și strălucirea. Pentru a avea o prospețime, o sănătate bună și un ten radiant, este bine să aveți grijă de echilibrul hidric sănătos, intern și extern.

Recomandat este să vă hidratați înainte de drumeție, pe parcursul ei și după drumeție. Luați-vă suficientă apă la drum, de preferat apă de izvor, pentru a bea ori de câte ori simțiți că vă este sete. Vara, este foarte cald și aveți nevoie de mai multă apă. Hidratarea este foarte importantă pentru a preveni insolația, de aceea nu uitați să vă hidratați suficient atunci când sunteți plecați mult timp la drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.