Animale de companie8 dintre cele mai răspândite rase de pisici

8 dintre cele mai răspândite rase de pisici

In intreaga lume si istorie a omenirii exista o multime de lucruri care ne atrag si de care suntem atrasi. Unul dintre aceste lucruri de care omul se ataseaza in special este animalul de companie. Aceste animale difera in functie de personalitatea fiecarui om, de ce prefera. Unul isi poate dori un caine sau o reptila, altul o pasare, multi dintre oameni prefera pisicile. Pisicile sunt foarte raspandite in lumea intreaga, iar dintre rasele de pisici cateva au devenit foarte populare si vom vedea mai jos care se bucura de glorie si faima.

Persana

O rasa de pisici care este foarte veche, fiind inca de la sfarsitul anilor 1800 cea mai populara rasa la fel ca in ziua de azi. Caracteristicile acestor pisici le fac sa fie ideale ca si animal de companie, fiind blande, jucause, usor de educat, caracteristici perfecte pentru un astfel de animal. Una dintre partile negative ale aceastei rase o reprezinta blana foarte lunga, insa cu o ingrijire atenta nu veti avea probleme cu ea.

Maine Coon

La fel ca pisicile Persane, si aceasta rasa este una foarte veche si sunt vanatori inascuti, scopul lor principal fiind vanatul soarecilor asa ca, daca vreti sa aveti un animal de companie bland si foarte afectuos, dar in acelasi timp si un animal feroce, aceasta rasa este ideala.

Exotic Shorthair

O rasa care se aseamana foarte mult cu cea Persana, dar singurul fapt care le difera este blana scurta. Pentru ca au blana asa de scurta, periajul nu este necesar zilnic ca la pisicile Persane, necesitand doar un periaj de doua ori pe saptamana.

Siameza

Una dintre cele mai active si mai galagioase rase de pisici din intreaga lume. Siameza este o rasa foarte populata careia ii place sa comunice cu stapanii lor si nu suporta sa fie ignorate, asa ca o sa vedeti de multe ori ca o pisica din aceasta rasa sa se dea pe langa voi sa o bagati in seama. Sunt niste pisici foarte loiale si usor de intretinut.

Abissiniana

Aceasta rasa de pisici este considerata ca fiind una dintre cele mai prietenoase rase din lume si un ideal animal de companie. Infatisarea lor nu este una foarte stralucita, avand blana foarte scurta si fiind foarte slabe ,insa sunt animale care se ataseaza foarte mult de stapanii lor si vor fi intotdeauna in apropierea acestora.

Ragdoll

Aceste pisici sunt printre cele mai mari pisici, cantarind intre 12 si 14 kg. Cu toate ca sunt asa de mari si intrec uneori anumite rase de caini, sunt foarte linistite. Au blana lunga, asa ca periajul zilnic este recomandat pentru a le mentine blana curata si frumoasa.

Birmaneza

Cu siguranta cei care au o astfel de rasa de pisici pot sa confirme ca sunt animale foarte iubitoare si de multe ori se vor tine dupa voi prin toata casa, doar sa primeasca putina afectiune. Birmanezele sunt pisici foarte frumoase cu ochii albastri si blana lunga, insa aceasta nu trebuie ingrijita foarte atent si face ca rasa sa fie printre preferatele multor iubitori de pisici.

American Shortair

American Shortair este una dintre cele mai recomandate pisici pentru a locui intr-o familie. Cu siguranta nu iti va crea probleme pentru ca se ataseaza foarte rapid de stapanii sai si chiar daca este o pisicuta asa de blanda, tot nu si-a pierdut instinctul vanatoresc, fiind un bun pradator de soareci.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.