Dragoste și relațiiConținutul complet al unui document cu toate drepturile într-o relație

Conținutul complet al unui document cu toate drepturile într-o relație

Un subiect comico-tragic este cel legat de drepturile intr-o relatie… Cateodata, cand cineva incepe o relatie serioasa de cuplu, intr-un timp incredibil de scurt, parca devine o alta persoana pe care prietenii apropiati de-abia o recunosc. Ce s-a intamplat cu persoana aceea nebunatica, care facea ce avea chef exact cand avea chef, amuzanta si fara griji? Parca deodata a imbatranit si vorbeste doar despre responsabilitate si viitor… Si prietenii dau vina, bineinteles, pe noul partener, pe care il transforma intr-o creatura fara sentimente care le-a furat sufletul prietenului lor drag si l-a subjugat, facandu-l un sclav fara propria sa vointa…

Intr-adevar, in multe relatii, partenerul care domina, cel care detine puterea il schimba pe celalalt fara macar sa-si dea seama, il face sa se adapteze propriilor dorinte si nevoi. Exista o zicala interesanta: “in dragoste, exista mereu o persoana care iubeste si o persoana care se lasa iubita”. Ei bine, persoana care este mai indragostita, cea care ar parasi totul pentru relatia sa este cea care pierde… De aceea, ar fi chiar util un mic document care sa contina toate drepturile intr-o relatie pe care ambii parteneri sa fie nevoiti sa le respecte!

drepturi-partener-cuplu-300x199.jpgCam cum ar arata:

Contract drepturile intr-o relatie

Data _________

Incheiat astazi intre :
Cuplul Vasile – Ana, cu sediul in ….., reprezentat legal de domnul Vasile si doamna Ana, in calitate de beneficiar si
Vasile, avand CNP……… si seria de la CI ……, in calitate de partener unu si
Ana, avand CNP ………. si seria de la CI……., in calitate de partener doi

Obiectul contractului:
Obiectul prezentului contract il constituie drepturile intr-o relatie de care se bucura ambii parteneri in beneficiul cuplului lor pe durata nedeterminata.
Durata contractului
Prezentul contract de colaborare se incheie pe o durata de … ani si intra in vigoare de la data semnarii prezentului contract.
Drepturile partenerilor intr-o relatie
a) Dreptul de a fi tu insuti. Fiecare partener se bucura de dreptul de a-si pastra neschimbate preferintele, hobby-urile si obiceiurile cotidiene. Singurele exceptii de la acest drept o pot constitui acele activitati/ hobby care ar putea dauna cuplului. Fiecare parte are obligatia sa treaca aici acea/acele activitati: …………………………………………………………………………………………….; Orice incercare de schimbare a preferintelor sau a hobby-urilor unei parti care nu sunt incluse in paragraful anterior constituie o incalcare a drepturilor intr-o relatie si va fi sanctionata corespunzator.
b) Dreptul de alegere libera in societate. Fiecare partener are dreptul de a-si mentine relatiile actuale de prietenie si de a-si consolida altele in functie de propria preferinta, fara a necesita aprobarea celeilalte parti. O prietenie nu poate fi interzisa sau sabotata de catre una dintre parti decat in conditii de maxima urgenta si cu dovezi palpabile. Un exemplu de acest tip l-ar constitui dovada ca partenerul a avut anterior o relatie de natura sexuala cu unul dintre prietenii actuali si astfel cererea de anulare a prieteniei este acceptata si viabila. O motivatie de tipul „nu imi place prietenul X” nu este considerata suficienta pentru depunerea unei cereri de anulare a prieteniei vreunei parti.
c) Dreptul de libera exprimare. Drepturile intr-o relatie implica faptul ca fiecare parte are libertatea de a spune sincer si fara restrictii orice ar simti, gandi sau dori in orice moment, fara ca partea a doua sa aiba dreptul de a-l intrerupe. De asemenea, fiecare poate spune deschis ceea ce il deranjeaza fara ca partea a doua sa aiba dreptul de a reactiona violent.
d) Dreptul de a ramane tacut. Fiecare parte se bucura de asemenea de dreptul de a tacea, iar partea doi nu are libertatea de a-l obliga sa vorbeasca in situatia in care partea intai doreste sa nu isi imparteaseasca gandurile sau sentimentele sale. Acest drept este anulat doar in conditii critice, de exemplu atunci cand una dintre parti este prinsa in flagrant delict de sabotare a relatiei.
e) Dreptul de veto. Fiecare parte are dreptul de a contesta decizia partii a doua, in conditiile in care aceasta decizie a fost luata fara participarea sa si nu ii ofera avantaje. Toate deciziile trebuiesc discutate in prealabil de catre ambele parti pana a fi puse in aplicare. Cand o parte isi exercita dreptul de veto, a doua parte nu se bucura de libertatea de a reactiona violent.
f) Dreptul la o zi libera. Drepturile intr-o relatie se refera si la faptul ca fiecare parte are dreptul de a se bucura saptamanal de o zi/ seara libera in afara caminului cuplului si fara participarea celeilalte parti. Activitatile desfasurate in cadrul acestei zi sunt alese de catre partea respectiva, insa fara a neglija punctul e) si anume dreptul de veto al partenerului. Activitati care nu sunt acceptate in exercitarea acestui drept sunt acele activitati care ar putea sabota cuplul ca beneficiar-prim al prezentului contract. Fiecare parte are obligatia sa noteze care sunt acele activitati.

g) Dreptul „primului venit”. Acest drept este exercitat de partea care ofera sediul cuplului-beneficiar. Asadar, partea a carui locuinta este folosita drept sediu are dreptul de a-si pastra locuinta in functie de preferintele sale, cu decoratiunile proprii si cu mobilierul propriu. Sunt acceptate schimbari facute de partea doi doar in cazul in care acestea au fost in prealabil discutate de catre ambele parti si aprobate in comun. Exceptiile de la acest drept il constituie acele accesorii care ar putea sabota cuplul: postere cu persoane atractive sexual pentru una dintre parti, reviste porno si alte decoratiuni de acest gen.

Incetarea colaborarii; Litigii
a) Prezentul contract poate inceta in orice moment cu o notificare si cu o explicatie concreta;
b) Litigiile contractului vor fi solutionate pe cale amiabila; in cazul in care acest lucru nu este posibil, partile au obligatia sa prezinte litigiul unei a treia parti care sa medieze conflictul;
c) Prezentul contract – drepturile intr-o relatie – a fost redactat in 2 exemplare, cate unul pentru fiecare parte.

Asa ar arata un contract care sa detalieze drepturile intr-o relatie! S-a omis partea cu obligatiile partilor, dar pe acelea sigur le stiti cu totii! Pentru a face acest contract complet, puteti adauga si sanctiunile corespunzatoare incalcarii fiecarui drept! Semnati-l amandoi si vedeti cat timp reusiti sa-l respectati!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.