Dragoste și relațiiDe ce bărbații înșeală mai mult decât femeile? 5 motive pentru care...

De ce bărbații înșeală mai mult decât femeile? 5 motive pentru care ei trișează

Despre bărbați se spune că le place diversitatea feminină și chiar diversitatea sexuală și de aceea au o dorință mare de a fi cu multe femei. Totuși asta nu înseamnă că toți înșeală, se spune chiar că această problemă a bărbaților care trișează este puțin exagerată.

Fiecare femeie, care are o relație sau este deja căsătorită, ar trebui să fie atentă la acest aspect. Există studii care arată că 20-25% dintre bărbați și-au înșelat soțiile, din diverse motive. Psihologii spun că și femeile înșeală, însă în acest caz procentul este mai mic, de cel mult 20%. Totuși, psihologii cred că bărbații trișează mai des în relații.

Care sunt motivele pentru care bărbații trișează?

1. Temperamentul sexual al unui bărbat este diferit

În unele cupluri, poate exista o nepotrivire a temperamentului sexual. Acesta este un motiv pentru care bărbatul caută plăcerea în altă parte. Temperamentul la om se definește ca un set de caracteristici psiho-emoționale și sexuale, prin viteza de apariție a sentimentelor și puterea lor.

Temperamentul sexual este definit ca o combinație de caracteristici fizice și fiziologice ce sunt înnăscute, ale corpului, cu proprietăți dobândite ale sistemului nervos, care duc la un comportament în sfera sexuală. Temperamentul sexual este asociat cu factori genetici și caracteristici ale dezvoltării din copilărie. Psihologii disting mai multe tipuri de constituție sexuală la oameni.

Temperamentul sexual poate fi slab, mediu sau puternic. Bărbații care au un temperament sexual puternic au tendința de a înșela, nu le este frică să filtreze, să atragă atenția asupra lor, să dezvolte alte relații. Pentru unii intimitatea contează foarte mult și sexul este scopul lor în viață. De regulă, astfel de bărbați sunt dezamăgitori, infideli, filtrează și răspund la flirt, cunosc cu ușurință femei și nu evită să-și exprime sentimentele.

Despre un bărbat care nu are autocontrol și nu știe să se rețină, se spune că nu are inteligență emoțională ridicată. La el, reacția imediată nu este mereu rațională și poate duce la acțiuni nesăbuite. Prin urmare, un astfel de bărbat este un partener dificil în căsătorie și poate aduce multe dezamăgiri unei femei.

2. Familia fără copii

Unii bărbați sunt nemulțumiți dacă soția nu poate avea copii și asta îi face să trișeze. Instinctul de procreare al bărbatului rămâne nesatisfăcut și din acest motiv pot să apară frustrări și astfel se dezvoltă și dorința de a încerca să aibă copii cu altă femeie.

Se pare că un bărbat poate avea și alte dezamăgiri precum:

  • Este nemulțumit de evoluția relației
  • A ajuns într-o etapă în care s-a instalat plictiseala și oboseala în relație
  • Și-a pierdut bucuria și interesul pentru relație
  • Este dependent de intimitatea fizică dar nu este mulțumit de parteneră
  • Nu se așteapta să aibă probleme de comunicare și de altă natură în căsătorie
  • Vrea o schimbare pentru că nu mai suportă rutina din relație și plictiseala din viața sa atât acasă, cât și la serviciu.

3. Suferințe din copilărie

Unii bărbați au avut o copilărie nefericită, iar asta îi face să aibă anumite traume. De exemplu, dacă tatăl unui bărbat a fost un exemplu rău în familie, este posibil ca el să fi copiat anumite comportamente: de a bea, de a înșela, de a trăi o viață ascunsă.

Dacă un bărbat a avut o familie în care mama făcea față singură tuturor dificultăților, atunci el, la vârsta adultă, are tendința de a ajuta femeile și de a avea mai multe iubite.

4. Dorința de a se regăsi

Un bărbat care este nefericit în relație, deoarece soția este cicălitoare, îl umilește, va căuta plăcere în altă parte, la altă femeie. În acest caz însă, el nu are nevoie de o amantă, ci mai degrabă de un psiholog pentru a vorbi. De multe ori, o amantă devine și iubită și prietenă pentru el pentru a vorbi.

5. Tentația sexuală din propriul trecut

Cercetătorii consideră că unii bărbați pot fi obsedați de anumite persoane din trecutul lor și de asta reacționează astfel, sunt tentați să reia relația din trecut. Ei își amintesc atracția față de anumite femei din trecut și vor să retrăiască acele momente. Se pare că din acest punct de vedere, bărbații reflectă mai mult asupra comportamentului lor sexual din trecut și au percepția unor impulsuri relativ mai puternice și mai dese, comparativ cu femeile.

În cazul bărbaților, capacitatea lor de a folosi autocontrolul este mai scăzută ca la femei și de aceea impulsurile lor sexuale sunt mai puternice. Asta face ca bărbații să înșele mai mult decât femeile.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.