Animale de companieRase de câini - Griffon Bruxellois

Rase de câini – Griffon Bruxellois

Acest câine este foarte inteligent, loial, îndrăzneț, iubitor și activ. Este considerat un animal de companie extraordinar pentru că în compania lui nu te plictisești niciodată. Cei care au un Griffon Bruxellois trebuie să înțeleagă că acest animal nu este ușor de păcălit, el fiind activ și inteligent. El trebuie iubit, îngrijit cu atenție și dragoste și respectat de asemenea.

Ca personalitate, Griffon Bruxellois este un animal mic, drăgălaș, care este ușor de iubit de către toți membrii familiei. Este ușor de dresat, el ascultă comenzile și se descurcă bine în activități în care trebuie să-și folosească inteligența.

El provine din Belgia și în prezent este foarte popular și în Anglia. Numele său vine de la orașul de origine – Bruxelles, Belgia. În perioada secolului al XV-lea acest câine era ținut în case pentru a extermina șobolanii. Treptat el a devenit foarte popular printre aristocrați datorită aspectului său simpatic și a personalității sale plăcute.

În prezent, Griffon Bruxellois este o rasă folosită și în terapie, în rol de câine de susținere, pentru că este foarte prietenos și intuitiv. Este un animal de companie potrivit pentru copii, dar și pentru bătrâni.

Griffon Bruxellois – Cum arată?

Ca aspect, Griffon Bruxellois este un câine mic, cu o față simpatică, cu blana aspră și strălucitoare, neagră, roșcată, maro-roșcată sau cafenie. Blana sa nu este foarte groasă, de aceea el poate fi sensibil la frig, mai ales dacă temperaturile sunt mai scăzute. Medicii veterinari spun că ar trebui îmbrăcat cu haine potrivite lui, iar abia apoi scos la plimbare pe timp de iarnă.

Are greutatea de 3,2-5 kg și poate costa chiar mai mult de 1.000 de dolari. Nasul său este plat, părul de pe cap este mai lung comparativ cu cel de pe corp, gura este ușor curbată, iar dinții proeminenți.

Personalitatea sa este interesantă, temperamentul vesel, alert, în general este un câine foarte curajos deși mic de statură. Acest câine se atașază foarte mult de stăpân și îl urmărește oriunde, chiar și la baie. El este fericit să aibă mereu stăpânul în preajmă și să-i acorde atenția sa.

Este inteligent, activ, robust, sănătos, poate trăi în jur de 14-16 ani mai ales dacă primește o îngrijire corespunzătoare. Părul acestui câine trebuie îngrijit în mod frecvent, pentru că este subțire și tinde să se încurce destul de ușor. În acest scop se poate folosi o perie și astfel să fie îngrijit de 2-3 ori pe săptămână.

Medicii veterinari spun că acest câine poate avea în cursul vieții sale probleme la ochi, inimă, șolduri, rotule. Despre el s-a spus că are scheletul robust poate alerga rapid, are corpul bine echilibrat și mușchii dezvoltați. Fiind un câine activ are nevoie de multă mișcare și de plimbare în aer liber. Dacă este ținut mai mult în apartament și duce o viață sedentară, atunci trebuie scos la plimbare de 2 ori pe zi, cel puțin câte 10-15 minute, sau trebuie lăsat să se joace în interior, pe terasă ori în balcon.

Griffon Bruxellois este un câine bun pentru familie

Acest câine este prietenos, iubitor, vesel, un animal de companie ideal pentru familiile cu copii. În plus, el nu se îmbolnăvește des, suferă de puține boli în viața lui; este un câine plin de viață, energic, interesat de plimbări în aer liber și de alergat în natură.

Griffon Bruxellois este și un animal de companie potrivit pentru persoanele singure, pentru oamenii în vârstă. El poate fi luat și în vacanță cu familia, deoarece este un câine ascultător, care va fi admirat și adorat de alte persoane. Se înțelege bine și cu alte rase de câini, de aceea nu va crea probleme când va fi plimbat prin parcuri sau în alte locuri din oraș. Dacă este antrenat cum trebuie, atunci poate fi dus fără probleme și în zone urbane mai aglomerate.

Când este într-o stare dificilă sau se simte rău, acest câine poate părea supărat mai ales că are și un pic de mândrie, astfel el poate deveni un pic morăcănos și încăpățânat. În general, acest câine este plin de umor, fapt pentru care îi face pe toți cei din jurul său să râdă. Fiind un câine de talie mică are nevoie de plimbări scurte și de anumite jocuri care pot să-i consolideze sănătatea fizică și psihică.

Cei care aleg un Griffon Bruxellois drept animal de companie trebuie să se înarmeze cu răbdare și să înțeleagă că trebuie să-și facă neapărat timp pentru el. El este un câine jucăuș, drăgălaș, dar are și o latură mândră și încăpățânată, este în general un animal inteligent. Un alt aspect important este că are nevoie de un mediu în care se poate juca, deci ar fi bine să fie crescut de o familie ce locuiește la o casă cu grădină.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.