Rețete culinareCeai de Ginkgo biloba – Fructele arborelui sunt folosite la gătit

Ceai de Ginkgo biloba – Fructele arborelui sunt folosite la gătit

În China, fructele de Ginkgo biloba sunt folosite în gastronomie. Află în cele ce urmează ce proprietăți benefice are Ginkgo biloba, de ce este recomandat ceaiul de Ginkgo biloba pentru sănătatea organismului și cum se utilizează fructele acestui arbore.

Navigare rapidă în articol:

  1. Fructele de Ginkgo biloba în gastronomie
  2. Ceai de Ginkgo biloba
  3. Tinctura de Ginkgo biloba

1. Fructele de Ginkgo biloba în gastronomie

Fructele de Ginkgo biloba sunt de forma unor mici caise ori prune galbene și sunt folosite la gătit în țările asiatice. Acestea se coc la sfârșitul toamnei, iar recoltarea se face după primul îngheț. Au o crustă galbenă, cărnoasă, cu miros caracteristic. Sâmburii de la fructe se separă de pulpă și se pun la uscat.

Fructele de Ginkgo biloba au denumirea de nuci de Ginkgo și sunt folosite drept condiment, pentru aroma lor picantă, specifică. Ele se găsesc în magazinele din China și Japonia. Se folosesc în gastronomie, în amestec cu legume, cartofi prăjiți, castane, orez, ciuperci.

Acestea conțin:

  • Proteine, apă, carbohidrați, grăsimi
  • Vitamine (A, B1, B2, B5, B6, B9, C, PP)
  • Acizi grași Omega-3 și Omega-6
  • Acid myristic, stearic, palmitic
  • Acid linoleic, linolenic, palmitoleic, acid Omega-9 (oleic, gadoleic)
  • Aminoacizi – lizină, arginină, valină, metionină, histidină, leucină, izoleucină, fenilalanină, treonină, triptofan, glicină, serină, alanină, acid aspartic, acid glutamic, cisteină, tirozină, prolină
  • Magneziu, potasiu, fosfor, sodiu, calciu, fier, zinc, mangan, cupru.

Nucile de Ginkgo biloba au următoarele beneficii:

  • Ajută la formarea oaselor, a dinților, la regenerarea celulară
  • Facilitează creșterea imunității organismului
  • Curăță organismul de toxine, stimulează detoxifierea ficatului
  • Combat îmbătrânirea prematură a corpului
  • Îmbunătățesc metabolismul și digestia, stimulează absorbția acizilor grași nesaturați
  • Normalizează tensiunea arterială și nivelul de colesterol din sânge
  • Au acțiune pozitivă asupra sistemului cardiovascular
  • Stimulează formarea de globule roșii, cresc hemoglobina
  • Ajută la buna funcționare a sistemului nervos
  • Induc o stare de bine prin stimularea producerii de serotonină.

Fructele de Ginkgo biloba – nuci de longevitate

Aceste nuci sunt folosite în China pentru longevitate. Despre ele se spune că oferă vitalitate organismului și cresc speranța de viață.

Ele se recomandă persoanelor care au anumite simptome și probleme de sănătate precum:

  • Oboseală, tulburări hormonale
  • Dureri de cap, amețeli, migrene
  • Diabet zaharat, iritabilitate, anemie
  • Stare de rău generală, anxietate, obezitate
  • Dependență de alcool și nicotină.

Despre fructul de Ginkgo biloba, cercetătorii au spus că are efect bactericid, ajută în tratamentul bolilor infecțioase respiratorii. Infuzia din fructe de Ginkgo biloba poate ameliora mâncărimea și pecinginea. Fructul are gust dulce, acrișor, astringent, calmează tusea și simptomele de astm. De asemenea, aceste fructe au efect bun în caz de febră și tuberculoză. Ajută la reducerea poftei de mâncare și inhibarea bacteriei Mycobacterium tuberculosis.

Rețete culinare cu nuci de Ginkgo biloba

În China și țările asiatice, nucile de Ginkgo biloba sunt folosite la gătit. De obicei pulpa fructelor se fierbe. Ea se amestecă în sosuri, la preparate culinare din legume, ciuperci și carne, în terci de orez, supe și altele. De asemenea, nucile pot fi consumate coapte sau prăjite. Ele se utilizează și conservate, la prăjituri, în băuturi.

Supă de orez cu nuci de Ginkgo biloba

Se folosesc următoarele ingrediente: 3 căni de apă, o cană orez, 500 g roșii, 50 g unt, 10 nuci de Ginkgo biloba, sare și o legătură de pătrunjel verde.

Se prepară astfel:

  • Se fierbe orezul în apă
  • Se adaugă o parte din orez într-o tigaie cu unt topit, se amestecă, se călește puțin
  • Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se dă un clocot
  • Apoi se pune această compoziție în oala de supă cu restul de orez fiert
  • Se adaugă pătrunjel tocat, puțină sare și nucile de Ginkgo biloba.

Terci cu orez și nuci de Ginkgo biloba

Se folosesc următoarele ingrediente: 200 g orez, o mână de nuci de Ginkgo biloba, 2 bucăți de carne de pui, 6 ciuperci Shiitake, un litru de supă de pui, 50 g ghimbir, sos de stridii, sos de soia, ulei de susan, sare și piper după gust.

Se prepară astfel:

  • Se fierbe orezul în supă de pui
  • Se taie carnea de pui felii și se călește în ulei de susan, într-o tigaie, la foc mic
  • Se adaugă ghimbir ras, ciupercile taiate, puțin sos de soia și sos de stridii
  • Se pune și orezul, iar apoi nucile de Ginkgo biloba și se amestecă
  • Se condimentează cu sare și piper și apoi terciul este gata, se servește cald.

Nucile de Ginkgo biloba nu trebuie consumate de femeile însărcinate sau care alăptează, de persoanele cu ulcer duodenal și boli grave ale creierului, accident vascular cerebral, atac de cord.

Supă de pui cu varză chinezească și nuci de Ginkgo biloba

Această supă ajută digestia, previne cancerul de colon, cancerul intestinal și are proprietăți laxative. Varza chinezească are fibre, are acțiune detoxifiantă, îmbunătățește digestia.

Se folosesc următoarele ingrediente: 500 g carne de pui, apă, 3 fire ceapă verde, o mână de fructe de Ginkgo biloba, puțin ulei, o varză chinezească, două bucați de varză Bok Choy, sare după gust.

Se prepară astfel:

  • Se pune carnea de pui la prăjit într-o tigaie cu ulei, apoi se adaugă peste ea un bol mare cu apă și 2-3 fire de ceapă verde pentru a fierbe la foc moderat și a obține supa de pui
  • Supa se fierbe cam 40 de minute, timp în care se îndepărtează spuma
  • Se pregătesc fructele de Ginkgo biloba pentru gătit, se decojesc și se spală cu apă
  • Se spală varza chinezească cu apă, se scurge și se taie pe lungime, în 6 bucăți
  • Se pune varza la fiert în apă clocotită cu puțin ulei timp de 1 minut și apoi se scurge de apă
  • Într-o oală se pune zeama de la supa de pui, varza și nucile de Ginkgo biloba și se fierbe timp de 15 minute
  • Apoi se adaugă și varza Bok Choy și se fierbe puțin
  • La final se pune și carnea de pui și se servește caldă.

2. Ceai de Ginkgo biloba

Frunzele de Ginkgo biloba se folosesc la ceai, infuzie, tinctură, decoct. Ele se pot administra și sub formă de pudră.

Ceaiul de Ginkgo biloba se prepară astfel:

  • Se adaugă o lingură de frunze mărunțite la 250 ml apă clocotită
  • Se lasă la infuzat timp de 3 minute
  • Se strecoară și se bea.

Acest ceai din Ginkgo biloba are proprietăți benefice pentru sănătate:

  • Ajută la eliminarea depresiei
  • Stimulează memoria și funcțiile cognitive
  • Previne boala Alzheimer
  • Îmbunătățește circulația sângelui
  • Scade riscul de agregare a trombocitelor
  • Îmbunătățește sănătatea inimii și vederea
  • Are acțiune excelentă asupra sistemului nervos.

Decoctul se realizează la fel ca ceaiul, se folosește o linguriță cu frunze de Ginkgo biloba și 250 ml apă fierbinte. Se fierbe decoctul 15 minute, se strecoară și se bea.

Extract de Ginkgo biloba

Frunzele de Ginkgo biloba se pot administra și sub formă de pulbere. Ele se găsesc în farmacie și la plafar sub formă de extract, capsule și tablete.

Extractul de Ginkgo biloba are următoarele beneficii:

  • Combate tulburările de memorie și concentrare
  • Îmbunătățește funcția creierului
  • Reduce inflamația, tusea și astmul
  • Combate tinitusul, anxietatea
  • Scade riscul de boală Alzheimer, boală Parkinson
  • Previne formarea cheagurilor de sânge și blocarea vaselor de sânge
  • Scade riscul de infarct miocardic acut
  • Normalizează tensiunea arterială.

3. Tinctura de Ginkgo biloba

Tinctura de Ginkgo biloba are efect vasodilatator, antioxidant, antitrombotic, antialergic și este utilizată în medicină. Ea are numeroase proprietăți și anume:

  • Crește tonusul și elasticitatea pereților vaselor de sânge
  • Este recomandată în neuropatii, tulburări ale sistemului circulator și nervos
  • Ajută în ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi, fragilitate capilară, vene varicoase
  • Subțiază sângele, ajută circulația sanguină a țesuturilor creierului
  • Îmbunătățește memoria, concentrarea, acuitatea mentală
  • Încetinește dezvoltarea bolii Alzheimer.

Tinctura de Ginkgo biloba se realizează din 6 g pulbere de frunze de Ginkgo biloba proaspete și un pahar de alcool de 65% vol (realizat prin fermentarea și distilarea cerealelor). Aceste ingrediente se pun într-un borcan, se lasă să stea timp de 14 zile, la un loc întunecat, apoi tinctura obținută se poate folosi. Se administrează câte 15 picături înainte de masă.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.