Timp liber10 experiențe îndrăznețe pe care le poți încerca în 2022

10 experiențe îndrăznețe pe care le poți încerca în 2022

A venit și valul V al pandemiei, dar parcă nu este la fel de fioros precum precedentele. Având în vedere că Omicron provoacă simptome mai puțin grave, unii experți sunt de părere că această criză sanitară nu va mai dura foarte mult, așa că este posibil să avem libertate mai mare de mișcare chiar din anul 2022.

Până atunci, ne facem încălzirea și îți recomandăm 10 experiențe „îndrăznețe” în afara granițelor, pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când îți faci planuri de vacanță.

Giza (Egypt): Inaugurarea Muzeului „Grand Egyptian”

Egiptul a devenit una dintre destinațiile favorite ale românilor. Acolo se va inaugura cel mai mare muzeu din lume dedicat unei singura civilizații, cea egipteană. Grand Egyptian Museum va fi deschis în Giza, oraș din care pot fi văzute cu ochiul liber piramidele, aflat la 40 de minute de condus de capitala Cairo. În muzeu vor fi expuse 50.000 de artefacte, printre care 5.000 de piese recuperate din mormântul lui Tutankamon (inclusiv masca regelui).

O călătorie cu trenul Regiojet, de la Praga la Bruxelles

Dacă nu vă place să stați în loc, puteți face o călătorie mai lungă cu trenul Regiojet, pe ruta Praga (Cehia) – Bruxelles (Belgia), via Dresda (Germania), Berlin (Germania) și Amsterdam (Olanda). Dacă nu rezistați, vă puteți odihni într-unul dintre luxoasele vagoane de dormit. Totuși, este vorba despre un drum de 800 de kilometri.

Sydney (Australia): Se pune în scenă „Fantoma de la operă”

Sydney (Australia): Se pune în scenă „Fantoma de la operă”

„Fantoma de la operă”, creația lui Andrew Lloyd Webber, va fi pusă în scenă în Sydney Harbour, în luna martie. Regizorul Simon Phillips și designerul Gabriela Tylesova, doi dintre cei mai respectați oameni de teatru din Australia, muncesc din greu pentru ca reprezentația să fie un succes absolut. Încă se mai găsesc bilete!

Londra (Anglia): ‘The Burnt City’

Desigur, nu trebuie un motiv special ca să vizitați Londra, dar să știți că acolo, în perioada 22 martie – 28 august, are loc show-ul nonconformist „The Burnt City” – „Întoarcerea teatrului Punchdrunk”. Ultimul eveniment major marca Punchdrunk a fost „The Drowned Man (Înecatul)”, pus în scenă în urmă cu opt ani.

Noul spectacol are loc în două foste clădiri militare, fiind o adaptare a două tragedii grecești din perioada Războiului Troian.

Barcelona (Spania): Primavera Sound festival

Festivalul Primavera Sound se întoarce în Barcelona în acest an și se anunță mai spectaculos ca niciodată. Organizatorii promit să dea muzica la maxim în cea mai tare petrecere de pe plajă, care va dura nu mai puțin de 11 zile, de pe 2 până pe 12 iunie. Printre artiștii care au confirmat participarea se numără the Gorillaz, Dua Lipa, DJ Harvey sau Nick Cave & The Bad Seeds.

Odense (Danemarca): Deschiderea muzeului Hans Christian Andersen

Odense (Danemarca): Deschiderea muzeului Hans Christian Andersen

Odense este la 90 de minute de mers cu trenul de la Copenhaga, dar este o oră și jumătate care „merită” pierdută pe drum, pentru că acolo va putea fi vizitat muzeul dedicat faimosul scriitor Hans Christian Andersen. Dacă veți decide să mergeți acolo, veți pătrunde în lumile unor povești cunoscute pe tot globul: Prințesa Zăpezii, Rățușca cea urâtă, Mica Sirenă.

Taipei (Taiwan): Deschiderea Taipei Performing Arts Center

Taipei (Taiwan): Deschiderea Taipei Performing Arts Center

Taiwanezii au întârziat cu șapte ani inaugurarea centrului de 59.000 de metri pătrați, dar promit că vizitatori vor fi dați pe spate. Construcția aflată în vecinătatea unei stații de metrou arată ca o prăjitură de dimensiuni colosale. Printre dotările impresionante se numără două săli de teatru, una de 1.500 de locuri și una de 800 de locuri.

New York (SUA): Muzeul de pe Broadway

În vară va fi inaugurat muzeul de pe Broadway, prima instituție dedicată acestui simbol al Americii. Ce artist nu își dorește să ajungă să performeze pe Broadway? Muzeul are trei secțiuni: una în care este surprinsă evoluția teatrului de-a lungul timpului, una care ilustrează dezvoltarea artei de pe Broadway și una „de culise”, despre profesioniștii care fac ca show-ul să nu se oprească niciodată.

Almere (Olanda): Floriade Expo 2022

Almere (Olanda): Floriade Expo 2022

Cu vernisajul pe 14 aprilie, Floriade Expo 2022 nu este o simplă expoziție de flori, ci este un eveniment cum rar poate fi văzut. Tema centrală va fi reprezentată de „orașele verzi”, un concept în continuă dezvoltare. Pe lângă mii de soiuri de flori, vizitatorii vor se vor plimba printre cascade artificiale și vor asista la programe culturale și artistice.

Novi Sad (Serbia): Capitala europeană a culturii

Novi Sad (Serbia): Capitala europeană a culturii

Ultima recomandare vizează Serbia, țara vecină de la Sud-Vest. Novi Sad, al doilea oraș ca mărime și importanță după Belgrad, este Capitala europeană a culturii în acest an. În acest context, acolo vor avea loc peste 1.500 de evenimente în care vor fi implicați peste 4.000 de artiști. Printre punctele de atracție se numără o expoziție realizată cu lucrări ale copiilor într-o fostă fabrică de paste, transformată în „stație culturală”. (Mlin Cultural Station).

În Vojvodina (o suburbie a orașului) există și „Rumenska Cultural Station”, în care vor putea fi admirate exponate produse în „Rumenska Cultural Station”. Locația ușor de reținut. Probabil că ați auzit de echipa de fotbal Vojvodina Novi Sad, despre care se mai scrie pe site-urile de sport și pe site-urile de ponturi pariuri sportive.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.