Părinți și copiiImportanța grădinițelor și a centrelor ce oferă activități creative pentru copii

Importanța grădinițelor și a centrelor ce oferă activități creative pentru copii

Copiii trebuie să ia parte la activități creative pentru a se dezvolta armonios, așa că grădinițele și centrele care se ocupă cu dezvoltarea competențelor acestora reprezintă un pilon al societății de mâine.

În acest articol vom vorbi despre cât de importantă este dezvoltarea imaginației copiilor – ca ingredient natural în viața lor – încă din primii ani.

Cum creștem competențele copiilor

Educația copiilor începe de acasă, din familie, iar apoi este continuată în creșă, grădiniță, școală. Părinții pot oferi copiilor oportunități bogate să evolueze, de aceea apelează la grădinițe și centre care au activități creative pentru micuți.

Experții spun că este foarte important pentru un copil să fie creativ, inventiv, pentru că asta îl va ajuta în viață. Educația din grădinițe și centrele particulare poate îmbunătăți creativitatea copiilor și dezvolta diferite aptitudini. Asta este important în formarea lor, pe parcursul copilăriei, pentru că această perioadă a vieții va avea un rol în dezvoltarea lor ca adulți.

Psihologii consideră că părinții trebuie să-și dea copiii la grădinițele sau centrele particulare, care se concentrează asupra creativității celor mici.

Jocul

Jocul dar și activitățile în aer liber ajută în dezvoltarea abilităților copiilor, cum este de exemplu creativitatea. Copiii nu sunt creativi în mod automat, asta este ceva care trebuie instruit. Se poate spune despre copii, că au o înclinație spre a fi creativi de mici, însă ei pot deveni mai puțin creativi în copilărie dacă nu sunt impulsionați să viseze, să-și dezvolte imaginația, să fie inventivi.

Prin urmare, copiii au nevoie de educatori care să-i învețe să gândească și să acționeze în mod creativ și inventiv. Copiii trebuie obișnuiți cu astfel de lucruri de mici, să știe să caute oportunități, pentru că aceste capacități trebuie dezvoltate de la vârstă fragedă, altfel, mai târziu va fi mai greu.

Muzica și cântecul

Educatorii au o responsabilitate – aceea de a facilita întâlnirea copiilor cu muzica și cântecul. Muzica le aduce bucurie în suflet, de ceea copiii sunt fascinați de ea, de mici. Copiii trebuie să petreacă mare parte din zi ascultând muzică, deoarece asta le creează o stare de bine.

În plus, muzica, cântecul și dansul îi ajută pe copii să aibă mai multă încredere în ei, în propria valoare și le oferă o bucurie mai mare în viața de zi cu zi.

Despre educația copiilor

În prezent, oamenii trebuie să creeze educația copiilor începând de la inteligența emoțională, dar nu doar în sistemul de stat sau particular pentru copii. Și părinții trebuie să-i învețe pe copii cum să-și gestioneze emoțiile, nu doar educatorii din grădinițe. Copiii trebuie învățați de mici că toate acțiunile lor pot avea un efect asupra oamenilor din jur, fie el pozitiv sau negativ, de aceea ei trebuie să țină cont de emoțiile celor din jur. Acest aspect ar trebui pus și într-un sistem de educație.

Mulți părinți și-ar dori să existe în țara noastră o abordare structurată în primul rând la nivelul formării copiilor, din grădiniță și apoi din școală. Asta înseamnă să existe diferite cursuri pentru copii, cum sunt de pildă cele de comunicare, de gândire, de gestionare a emoțiilor și a comportamentului, de luare a deciziilor, de dezvoltare a imaginației, a intuiției și altele.

Aceste cursuri ar trebui făcute de persoane specializate, ideal ar fi să fie realizate de experți. În acest fel, copiii vor avea parte de un alt tip de educație, iar asta îi va transforma în alt tip de adolescenți și apoi în adulți mai competenți.

Comportamentul copiilor trebuie influențat și asta se poate face prin educație corectă, prin cursuri profesionale, nu doar prin lecturarea unor cărți. Părinții și cadrele didactice (educatori, învățători, profesori) trebuie să se gândească la modul cum livrează informațiile și educația acestor copii, încă din perioada anilor de grădiniță și apoi de școală.

Promovarea grădinițelor și a centrelor pentru copii

copii care se joaca pe covor

Pandemia a afectat grădinițele și centrele de tip after-school, învățământul în domeniul privat. La unele centre au crescut și taxele, asta a afectat și părinții. Impactul economic a fost mare asupra unui număr mare de grădinițe particulare. Mulți părinți au reziliat contractele cu anumite grădinițe, iar asta ar putea duce chiar la închiderea lor definitivă, evident dacă nu vor primi ajutor de la Stat.

Se dorește aplicarea unor măsuri concrete, mai bune, de ajutor financiar, pentru sprijinirea unităților particulare, pentru ca acestea să-și poată continua activitatea. Taxele la grădinițe au crescut din cauza implementării măsurilor suplimentare de siguranță, ca de exemplu: dezinfectarea suprafețelor, reorganizarea sălilor de clase, cu un număr mai mic, de copii. Taxele au ajuns să fie cu 10-15% mai mari comparativ cu cele de anul trecut.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.