Animale de companiePisicile sunt cele mai iubite animale de companie din lume – Iată...

Pisicile sunt cele mai iubite animale de companie din lume – Iată de ce!

Alături de câini, pisicile sunt cele mai iubite animale de companie din lume. Află în acest articol care sunt motivele pentru care pisicile sunt atât de speciale. Despre pisici se spune că sunt animale deosebit de frumoase, afectuoase și independente și că pot oferi numeroase beneficii ce pot îmbunătăți viața proprietarilor lor. Iată care sunt acestea!

Navigare rapidă în articol:

  1. Beneficiile vizionării unui videoclip cu o pisică
  2. Ce spun cercetătorii despre proprietarii de pisici
  3. Interacțiunea cu pisicile reduce stresul
  4. Copiii și pisicile
  5. Bărbații care au pisici sunt considerați mai atractivi

1. Beneficiile vizionării unui videoclip cu o pisică

Conform unui studiu recent, prezentat pe ScienceDirect, vizionarea unui videoclip cu o pisică simpatică poate oferi emoții pozitive oamenilor. Există numeroase videoclipuri cu pisici pe Internet, cu animale de companie. Cercetătorii consideră că videoclipurile cu pisici pot elimina stările negative ale oamenilor, oferindu-le o senzație de bine și de energie.

S-a constatat că oamenii reacționează bine emoțional la aceste videoclipuri, și de aceea ele au și un număr mare de like-uri. Pisicile sunt iubite de oameni pentru că sunt adorabile și oferă și multe satisfacții. Oamenii cred că sunt mai fericiți dacă au o pisică ca animal de companie, chiar dacă aceasta face de multe ori și pozne.

2. Ce spun cercetătorii despre proprietarii de pisici

În anul 2010 s-a realizat un sondaj, potrivit căruia oamenii care au pisici ca animale de companie, pot avea mai multe șanse să facă studii superioare, universitare. Studiul s-a făcut pe un număr semnificativ de oameni din Marea Britanie, care erau proprietari de pisici. Vezi aici mai multe aspecte despre aceste lucruri, se spune că pisicile sunt mai inteligente decât câinii, iar asta se poate crede și despre stăpânii lor.

Un alt studiu din anul 2014, realizat pe 600 de studenți, a arătat că tinerii care au pisici sunt mai inteligenți. Explicația este că pisicile necesită mai multă atenție și îngrijire decât câinii, de aceea oamenii sunt motivați să-și folosească mai mult capacitatea intelectuală.

3. Interacțiunea cu pisicile reduce stresul

Studiile oamenilor de știință arată că interacțiunea cu aceste animale de companie ajută în reducerea stresului și anxietății la oameni. De asemenea, oamenii care au o pisică adorabilă au un risc mai scăzut de a suferi de boli de inimă, cardiovasculare sau de atac de cord – arată un studiu de pe medicalnewstoday.com.

Despre pisici unii oameni spun că sunt animale „egoiste”, interesate doar de propria persoană, deoarece se trezesc dimineața devreme și cer de mâncare. Oamenii cred că pisicile nu țin cont de somnul stăpânilor și că le pasă doar de ele.

Există diferite povești nostime despre pisici, în care se spune de exemplu că ele vin la capul stăpânului și îi ating fața cu lăbuța, de parcă i-ar spune: „E timpul să te trezești și să-mi dai ceva de mâncare!” Și totuși, dacă sunt sau nu egoiste contează mai puțin pentru oamenii care le iubesc și le cred adorabile. Pentru ei este important că ele sunt pufoase și frumoase și fac parte din familie. Aceste animale le oferă afecțiune și le dă acel sentiment de a avea grijă de cineva.

Specialiștii consideră că pisica sesizează boala la om și încearcă să-l avertizeze. Despre acest animal se spune că este ca un „prim ajutor” în caz de boală. Pisica simte energiile negative și durerea stăpânului și se manifestă în așa fel, de parcă ar semnala asta. Unii oameni povestesc diferite situații, în care pisica s-a așezat aproape de zona dureroasă a stăpânului ei. În plus, ea poate simți boala chiar înainte cu două zile de debutul simptomelor.

Comportamentul lor este foarte interesant, de aceea oamenii le iubesc și le adoptă ca animale de companie. Se știe că pisica absoarbe energia negativă și deci echilibrează cumva biocâmpul uman în timpul bolii. Iată ce spun cercetătorii despre comportamentul pisicilor.

4. Copiii și pisicile

Conform celor spuse de cercetători, pisicile au un efect pozitiv asupra copiilor. Aceste animale de companie sunt potrivite pentru copii, pot fi în preajma lor de la vârstă fragedă. S-a spus că pisicile scad riscul la copii de a se îmbolnăvi și deci, de a lua prea multe medicamente în cursul vieții lor.

Cercetătorii au precizat că pisicile stimulează sistemul imunitar al copiilor, ceea ce este un lucru important mai ales în perioada copilăriei, când acest sistem este în formare. Dezvoltarea răspunsurilor imune la copii îi va proteja de factorii externi, de virusuri și bacterii.

Alte beneficii, oferite de aceste animale de companie, copiilor:

  • Pisicile oferă un sentiment de securitate copiilor
  • Sunt distractive și jucăușe
  • Ele oferă atenție copiilor, acel sentiment de care ei au mare nevoie
  • Schimbă stilul de viață al copiilor, îi face mai sociabili
  • Îi învață pe copii să interacționeze cu un animal de companie
  • Aduce veselie în casă
  • Oferă copiilor un somn plăcut și odihnitor
  • Pisicile sunt atractive, prietenoase, afectuoase, răbdătoare față de copii.

Sunetele pe care le produce o pisică, când toarce, sunt relaxante asupra psihicului copilului.

5. Bărbații care au pisici sunt considerați mai atractivi

În ziua de azi poți vedea pe Facebook și Instagram foarte multe fotografii cu bărbați cu pisici. Se pare că linia de masculinitate și feminitate este oarecum mai estompată, fapt pentru care bărbații care se fotografiază cu animalul lor de companie au mare succes. Acum este mai interesant să vezi un bărbat cu o pisică, decât o femeie cu un animal de companie. Pe rețelele de socializare, fotografiile cu bărbați cu pisici au câștigat în popularitate.

Probabil multe persoane nu cred asta, însă un sondaj de opinie arată că femeile au spus despre bărbații care au animale de companie că sunt mai atractivi. Probabil s-a întâmplat asta pentru simplul fapt că bărbații, care au grijă de un animal, sunt considerați mai sensibili, mai iubitori, capabili să-și exprime sentimentele. Asta este foarte important pentru femeile din ziua de azi, care își doresc o relație cu un bărbat bun și nu cu unul care se remarcă prin violență sau masculinitate toxică.

Aproximativ 82% dintre femeile care au participat la acest sondaj cred asta despre bărbați, iar 90% dintre femei sunt de acord cu acest aspect.

Despre bărbații cu pisici s-a spus că sunt mai calmi și mai relaxați, câștigă mai bine și au succes mai mare în dragoste – majoritatea au o relație stabilă.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. De acord. Pisicile sunt mai inteligente de cat unii bipezi. Sunt mai puternice. Nu fumeaza. Nu organizaeaza partide, greve, proteste. Nu consumă droguri, nu fumează. Nu consuma spirtoase. În comparatie cu ele – Omul sec XXI este fff vulnerabil, slab si neputincios. Iată de ce ele ne vin in ajutor.. O fac din dragoste Nu interese meschine de moment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.