DiverseCum să obții un loc de muncă nou? Ce candidați caută angajatorii?

Cum să obții un loc de muncă nou? Ce candidați caută angajatorii?

Pentru a avea succes la un interviu, în scopul de a obține un loc de muncă bun, este bine să afli ce cred oamenii de la resurse umane despre candidați, cum analizează CV-urile, ce pretenții au.

Navigare rapidă în articol:

  1. Care este secretul oamenilor care își iubesc afacerile sau jobul
  2. Ce candidați caută angajatorii
  3. Care este profilul oamenilor de succes

1. Care este secretul oamenilor care își iubesc afacerile sau jobul

Pentru a afla secretul oamenilor de succes, ar trebui să urmărești interviuri cu ei, să le afli strategiile financiare, să citești cărți despre atingerea unor obiective în viață și despre dezvoltarea unei cariere.

La baza succesului la interviu, stau 3 lucruri – asta spun specialiștii:

  • Realizarea unui CV bun, care să nu aibă lacune; acesta are un rol important la interviu
  • Dacă ai prea multe joburi trecute în CV ceea ce arată schimbarea frecventă a profesiilor, nu este bine, pentru că vei crea acea impresie de om imprevizibil, inconștient, nehotărât
  • Evitarea greșelilor la interviu este importantă, capacitatea de a te concentra și de a-ți arăta punctele forte.

Angajatorii au nevoie de oameni cu personalități puternice, hotărâți, ambițioși, atunci când este vorba de un nou post în compania lor. Ei promovează locul de muncă, apoi analizează CV-urile care încep să vină. Selecția se face destul de simplu, inițial în funcție de CV.

Un CV spune o poveste și este bine ca aceasta să trezească interesul angajatorului, să-l facă curios să-l cunoască pe candidat. Dacă acesta captează atenția angajatorului, va fi chemat la interviu. În caz contrar, este posibil ca CV-ul să ajungă la coșul de gunoi.

Specialiștii spun despre o serie de greșeli care trebuie evitate, dacă vrei să ai o carieră strălucită. Iată care sunt acestea, mai ales când vine vorba de CV:

  • Un candidat va fi considerat bun, dacă are un CV impecabil și recomandări bune
  • Un candidat va fi bun de luat în seamă, dacă are un CV adecvat, câteva locuri de muncă schimbate și câteva joburi de tip casier, vânzător, chelner, etc.
  • Un candidat va fi considerat slab, dacă are un CV cu lacune, fără recomandări.

2. Ce candidați caută angajatorii

Cei de la resurse umane caută în general două tipuri de candidați:

  • Cel care are multe abilități și care știe să atingă mai ușor succesul. Acesta este un candidat care are de obicei succes la interviuri și în activitatea sa. El are studii în domeniu, diplomă la o facultate de top și încredere în forțele proprii.
  • Cel care este bătăios, ambițios, care este nevoit și știe să lupte împotriva adversității și să-și atingă scopul dorit. Acesta are o personalitate puternică și merită cu siguranță măcar un interviu.

De obicei angajatorii preferă al doilea candidat, care este mai bătăios. De ce? Pentru că în opinia lor, un candidat care a avut mereu succes este posibil să creadă că anumite activități la locul de muncă vor fi sub demnitatea lui. Cel bătăios, care a avut mai multe experiențe, va înțelege mai bine munca temporară și nu va avea nicio problemă să facă și activități care sunt sub nivelul său de pregătire.

Din experiența lor, primul candidat este posibil să fie nemulțumit de job și la un moment dat să-și dea demisia.

Un alt aspect pe care îl au în vedere angajatorii este acela că bătăiosul va fi un angajat foarte bun și ambițios, mai ales dacă va ajunge la un moment dat, după atât de multe încercări, să aibă și el succes. Cu siguranță va ști să aprecieze efortul depus de el și să-și păstreze jobul obținut.

De regulă, mulți oameni de succes au început de jos și au fost în postura candidatului bătăios. Astfel de persoane reușesc în viață. Multe ajung să-și împlinească visele, să-și atingă scopul dorit.

3. Care este profilul oamenilor de succes

Majoritatea oamenilor de succes nu provin neapărat din familii bogate. Aceștia au avut diferite experiențe în copilăria lor, unii chiar au simțit lipsa de bani, sărăcia, abandonul, eșecul, decesul unei persoane dragi, lipsa dragostei, efectele unei educații oferite de un tată alcoolic, dificultăți de învățare și altele. Asta nu i-a oprit la vârsta de adult să-și schimbe viața.

Deși toate aceste traume pot genera stres, totuși ele pot duce la schimbare, dezvoltare, ambiție și transformare. Oamenii de știință au numit acest lucru dezvoltarea posttraumatică. Ei au descoperit prin studiile lor, că multe persoane care au suferit în copilărie au reușit să aibă mai târziu o viață împlinită, prosperă și sănătoasă. Există copii care au crescut în orfelinate și totuși au reușit în viață ca adulți.

Ei au știut să accepte trecutul lor și să fie conștienți că pot face o schimbare în viață. Speranța într-o viață mai bună i-a ajutat să ia decizii și să-și schimbe încet viața. Experiențele din viață i-au maturizat și i-au făcut mai puternici, mai ambițioși, mai bătăioși. Dorința de a reuși i-a făcut să învețe, să se dezvolte, să evolueze, să obțină cunoștințele necesare, pentru a avea o profesie și a deveni independenți financiari. Această tărie de caracter i-a ajutat să aibă mai mult succes în viață.

Un om bătăios va ști să caute soluții la orice, să facă ceva pentru a obține rezultate mai bune. Tenacitatea acestui om este de apreciat, ea îl va ajuta să nu se lase înfrânt.

Dezvoltarea abilităților pentru atingerea succesului

Oamenii își dezvoltă anumite abilități în viață, care le oferă avantaje în anumite domenii. De pildă, un om care are dificultăți de comunicare poate deveni un bun ascultător și poate fi mai atent la detalii. Oricine poate deveni foarte bun într-o anumită activitate, în care depune muncă, efort și este ajutat și de abilitățile pe care și le-a dezvoltat de-a lungul anilor.

Sunt femei care au ajuns modele de succes pornind de la un job controversat în ziua de azi, la studiouri unde fetele erau numite modele la webcam. Persoanele care se întreabă dacă este angajarea videochat legală, pot fi sigure că vor lucra la astfel de studiouri cu un contract. Din orice job poți învăța ceva care îți va ajuta în viață, orice experiență contează, mai ales dacă îți aduce și siguranță financiară.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.