Animale de companieCum oprești câinele să latre? - 5 sfaturi pentru mai multă liniște

Cum oprești câinele să latre? – 5 sfaturi pentru mai multă liniște

Ce faci dacă latră câinele tău în mod constant și locuiești la bloc? Dacă vrei să schimbi asta și să fii mai puțin stresant pentru vecini, ar trebui să afli motivele pentru care animalul tău latră atât de mult și metodele prin care poți să-l convingi să se oprească. Și totuși cum oprești câinele să latre? Iată care sunt cele 5 metode care pot ajuta:

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum oprești câinele să latre? Alege dispozitivul PetGentle
  2. Cum oprești câinele să latre? Învață-l să te asculte, să latre la comandă!
  3. Cum oprești câinele să latre? Probabil are nevoie de atenție și activitate
  4. Cum oprești câinele să latre? Nu-i pune botniță!
  5. Cum oprești câinele să latre? Elimină stimulii din jurul lui!

1. Cum oprești câinele să latre? Alege dispozitivul PetGentle

Mulți oameni sunt înnebuniți pentru că au un câine care se agită în mod exagerat atunci când vine cineva în vizită. Animalul devine energic, sare peste mobilă, aleargă prin casă și începe să latre în continuu deși i se spune să stea cuminte. Asta poate fi destul de obositor și pentru stăpân, care nu știe ce să facă pentru a-și calma câinele. Iată care este soluția oferită de producătorii de dispozitive pentru câini:

Atunci când latră excesiv câine tău, îl poți opri cu dispozitivul PetGentle. Comportamentul încăpățânat al câinelui poate fi controlat cu acest aparat, care emite un semnal conceput pentru gama auditivă a animalului. Are funcție cu ultrasunete care descurajează câinele să latre.

Acum nu mai trebuie să te enervezi de lătratul câinelui, poți alege acest dispozitiv PetGentle. Cei care nu au reușit să-și dreseze până acum câinele, pot utiliza acest dispozitiv care oprește animalul din lătrat. Medicii veterinari recomandă acest dispozitiv persoanelor care au câini și care nu mai găsesc nicio soluție pentru a face aceste animale de companie să tacă. Problema este că lătratul câinilor deranjează vecinii și asta duce la multe discuții sau chiar la reclamații.

PetGentle este cel mai simplu mod prin care îți poți antrena câinele să nu mai latre.

Cum se folosește? Se îndreaptă dispozitivul spre câinele care latră și se apasă pe butonul cu ultrasunete.

Aspecte importante despre PetGentle:

  • Nu este un dispozitiv violent pentru câine
  • Nu este deloc dureros pentru câine
  • Emite ultrasunete înalte pe care doar câinele le poate auzi
  • Nu emite ultrasunete care să-l copleșească, sau care să-l înnebunească pe câine
  • Ultrasunetele sunt doar incomode pentru câine și în mod clar îl fac să se oprească din lătrat.

Alte avantaje oferite de PetGentle

Acest dispozitiv este bun și pentru persoanele care se tem de câini, ce trec prin zone în care există mulți câini fără stăpâni, care latră pe stradă pentru a-și apăra teritoriul. PetGentle este și pentru câinii din afara casei, care sunt neprietenoși și gălăgioși. Unii câini latră exagerat noaptea și pot tulbura somnul oamenilor.

Alte avantaje oferite de aparatul PetGentle:

  • Are lumină LED care poate fi folosită și pe post de lanternă
  • LED-ul poate atrage atenția câinelui (care este tentat să latre sau să facă alte prostii); în acest fel el poate uita de lătrat și se liniștește
  • Prin urmare, atunci când se apasă pe Light și butonul ON, dispozitivul are rol și de lanternă.

Prețul unui dispozitiv este în jur de 40 dolari.

PetGentle – recenzii

PetGentle a dat rezultate la multe rase de câini: Ciobănesc german, Husky, Beagle, Golden Retriever, Yorkshire, Labrador și altele. Unii clienți spun că dispozitivul este eficient și la pisici.

Oamenii au împărtășit recenzii pe rețelele de socializare. Iată câteva dintre ele:

„Am un câine de rasă ciobănesc german care este tare încăpățânat. Am cumpărat un PetGentle și am reușit să conving câinele să se oprească din lătrat atunci când cineva trece prin fața casei noastre, sau din obiceiul de a fugi după mașini în timpul plimbărilor. Trebuie să spun că am fost uimită de rezultate. Câinele s-a oprit imediat din lătrat după ce am folosit dispozitivul. Aș recomanda acest dispozitiv oricui are o problemă similară cu câinele său.” (Anisa Johnson)

„Sunt dresor profesionist de mai bine de 20 de ani, iar PetGentle este pur și simplu cel mai impresionant produs pe care l-am văzut când vine vorba de dresajul câinelui. L-am văzut pentru prima dată la un show de câini, în urmă cu aproximativ un an, și deja am fost impresionat de eficacitatea sa și mai ales de faptul că nu provoacă durere acestor animale frumoase.” (Larry Steiner este dresor profesionist pentru animale de companie)

„Am comandat acest produs și funcționează. Trebuie doar să apăs pe buton și câinii mei nu mai latră. L-aș recomanda cu drag.” (Suellen Valia)

Alte păreri despre PetGentle

„Acest dispozitiv mi-a schimbat viața. Câinele meu lătra exagerat, încât nici nu puteam să vorbesc cu un vecin, când îl plimbam. De când folosesc dispozitivul, el încetează din lătrat.” (Penny Moody)

„Acesta este un dispozitiv uimitor și sunt foarte impresionată. Mama mea are un cățel pudel care latră în mod constant. Am folosit dispozitivul și animalul de companie a devenit blând. O singură dată a fost suficient. Acum, când începe să latre trebuie doar să-i arătăm dispozitivul, chiar fără să-l mai folosim și el devine cuminte și se oprește din lătrat. Le spun tuturor despre asta!” (Amy Dale)

„Am patru câini, doi dintre ei se comportă bine, ceilalți doi însă latră la orice! Eu am folosit dispozitivul și acum câinii nu mai latră fără rost. L-am folosit doar de două ori. Trebuie doar să-l arăt și ei nu mai latră când îl văd. Acest lucru funcționează uimitor.” (Kaylee Barnett Moore)

Există și alte dispozitive pentru câini și pisici.

2. Cum oprești câinele să latre? Învață-l să te asculte, să latre la comandă!

Lătratul excesiv și fără rost reprezintă una din cele mai frecvente probleme de comportament ale câinilor. Asta poate fi destul de enervant mai ales dacă locuiești la bloc. O metodă să oprești lătratul câinelui este să-l dresezi.

Iată cum îți poți dresa câinele să latre la comandă:

  • Cheamă un prieten la tine pentru asta
  • Imediat ce prietenul este la ușă și sună, trebuie să dai ordin câinelui să latre
  • Pentru a-l recompensa, îi dai ceva să mănânce, îl lauzi și îl mângâi
  • Astfel el va ști că a făcut ce trebuie și va asculta comanda stăpânului
  • După un timp câinele va ști să asculte, va lătra la comandă.

Acum trebuie să înveți câinele să se oprească din lătrat la comandă:

  • Folosești comanda prin care spui câinelui să latre
  • În timp ce latră îi dai comanda să se oprească
  • Îl recompensezi de îndată ce câinele s-a oprit din lătrat
  • Îl lauzi și îl tratezi cu blândețe
  • În acest fel câinele va învăța comanda aceasta și o va îndeplini cu siguranță.

Alte sfaturi:

Nu oferi recompense câinelui atunci când latră fără rost. Dacă dai o jucărie câinelui când latră excesiv și în momente nepotrivite, va înțelege că a făcut bine asta. Astfel de stimuli (diferite recompense, jucării, hrană care îi place, atenție, afecțiune, laude) îi distrag atenția dar îl fac să creadă că se comportă normal. În timp, problema se agravează pentru că animalul a fost încurajat prin jucării.

Câinele trebuie să fie răsplătit când are un comportament corect, când ascultă comenzile. El este un animal care face legătura între lătrat și recompense.

3. Cum oprești câinele să latre? Probabil are nevoie de atenție și activitate

Specialiștii spun că mulți câini, indiferent de rasă, au tendința de a lătra excesiv din cauza inactivității fizice. De exemplu, rasele mici de câini au nevoie de foarte multă plimbare, sunt foarte energici și dacă sunt ținuți în casă sau într-un spațiu mic au tendința de a lătra la orice.

Rasele de câini mici au nevoie de foarte multă activitate sau de plimbare, la fel ca și rasele de câini mari.

Pentru a preveni lătratul excesiv, câinele trebuie plimbat cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Ăsta este sfatul medicilor veterinari.

Câinele trebuie plimbat în natură, în parc, poate fi luat în weekend și chiar în vacanță, când se merge la mare sau la munte, la pescuit sau la pădure. Atât timp cât animalul de companie este iubit și luat la plimbare, pentru a se mișca și a-și consuma energia, el va fi mai relaxat, mai fericit, va lătra mai puțin.

Această metodă de a-ți trata câinele poate rezolva multe probleme de comportament ale animalului, chiar și lătratul excesiv.

4. Cum oprești câinele să latre? Nu-i pune botniță!

Botnița poate opri un câine să latre, dar are o serie de dezavantaje. Botnița poate opri câinele să bea apă, să mănânce, să gâfâie. După cum se știe băutul apei și gâfâitul sunt metode prin care câinele își reglează temperatura corpului. Prin urmare, nu este indicat să pui botniță la câine.

Un alt lucru de care spun specialiștii este că botnița nu va dezvăța câinele să latre. Imediat ce câinele scapă de ea, el va lătra cât poate de tare. În general, botnița nu rezolvă comportamentul câinelui de a lătra în situații necorespunzătoare. Ea îl va împiedica să latre doar pe moment, atât timp cât o poartă. Totuși nu este bine să-l stresați prin această metodă, care nu corectează deloc acest comportament.

5. Cum oprești câinele să latre? Elimină stimulii din jurul lui!

Cum poți face asta? Uneori, este destul de simplu să elimini diferiți stimuli care fac animalul să latre, alteori nu.

Dacă animalul latră la pietoni, trebuie să-l plimbi în locuri mai retrase, în care nu circulă mulți oameni. Atunci când câinele latră la oameni care trec prin fața casei, îi puteți muta cușca în spatele casei.

O soluție este să-l învățați să nu mai latre la anumiți stimuli. De exemplu, dacă el are tendința de a lătra la persoanele care trec prin fața casei, îl puteți desensibiliza la asta. Iată cum se procedează:

  • Îl plimbați prin fața casei, îl lăsați să privească oamenii și îi dați comanda să stea liniștit și să nu mai latre
  • Apoi îl recompensați pentru că a executat comanda (cu ceva bun de mâncare, cu afecțiune și laude)
  • Dacă după un timp începe iar să latre, trebuie să îl tratați cu indiferență, să nu-l mai recompensați, astfel încât să înțeleagă că nu a procedat bine
  • Câinele face legătură între recompense și lătrat.

De ce latră câinele?

Foarte important este să înțelegeți de ce latră câinele. El poate avea diferite motive:

  • La câini, lătratul este o formă de comunicare cu alte animale. Ei latră pentru a spune ceva.
  • Câinele latră și din plictiseală sau atunci când suferă de anxietate. El poate face și alte pozne: zgârie mobila, roade covorul, papucii, etc.
  • Atunci când se simt singuri, câinii latră mult, monoton și prelung.
  • Dacă este lăsat mai mult de 5 ore singur, acasă, este posibil să latre excesiv.
  • Cățelușii au obiceiul de a lătra mult pentru că nu au pe cineva în preajmă – stăpânul sau alt animal de companie.
  • Câinii mici au tendința de a lătra foarte mult atunci când sunt speriați. Dacă percep ceva ca pe o amenințare ei încep să latre excesiv. Pot fi speriați de alți câini sau alte animale, de oameni, de obiecte sau zgomote diferite.
  • Anumite zgomote din casă (cum sunt cele de la radio sau televizor) pot stresa după o lungă perioadă de timp câinele și acesta începe să latre excesiv. Prin urmare, nu lăsați televizorul pornit pentru a distrage atenția câinelui, pentru că acesta îl poate face să latre și mai tare după un timp.
  • Câinii latră când vor ceva: să iasă la plimbare, să mănânce, să bea apă, să atragă atenția stăpânului și altele.
  • Ei latră atunci când sunt bucuroși, când își văd stăpânul, când primesc o jucărie nouă sau ceva delicios de mâncare, când sunt duși la plimbare.
  • Cel mai adesea câinii latră excesiv când își apără teritoriul (casa, grădina, cușca, bolul cu mâncare, jucăriile și altele). Ei nu permit altui câine sau animal să pătrundă pe teritoriul lor. Prin lătrat el vrea să sperie intrusul, pentru că îl vede ca pe o amenințare.

Lătratul câinelui este și un semn de agresiune. El preferă să latre decât să atace direct, consideră că poate speria pe cineva prin lătrat.

Există câini care suferă de o boală numită demență canină. Aceștia uită unde se află, astfel latră fără un motiv anume și în mod excesiv. Acești câini au nevoie de multă atenție din partea stăpânului.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.