Nunți și mireseSfaturi pentru mire înainte de nuntă, începând de la costumul de ocazie

Sfaturi pentru mire înainte de nuntă, începând de la costumul de ocazie

Nunta este un eveniment special pentru mire, el este întotdeauna entuziasmat de acest eveniment. Pentru nuntă el își dorește să aibă costumul perfect și să pregătească toate detaliile, astfel încât totul să fie foarte frumos. Află în acest articol cum se alege costumul de ceremonie și care sunt sfaturile pentru mire înainte de nuntă.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum alegi costumul de mire?
  2. Alte sfaturi pentru mire – Accesorii la costumul de nuntă
  3. Tradiții – Ce trebuie să facă mirele în ziua nunții?
  4. Metode de relaxare pentru mire înainte de nuntă

Cum alegi costumul de mire?

Costumul de mire

În ziua de azi, totul este posibil, de aceea și costumul de mire poate fi ales după gustul mirelui, el decide care model îl avantajează și care culoare îi place mai mult. Dacă ai decis să te căsătorești în curând și ești în căutarea unui costum de mire pentru nuntă, cel mai bine este să afli principalele tendințe la costume de mire 2019.

În acest an designerii recomandă costumele de ceremonie clasice albe și negre, costumele Tuxedo, dar și modele de costume din catifea, din material tweed, stofe scumpe și mătase tip jacquard. Culorile în tendințele modei pentru costume de mire sunt: gri, verde-închis, bej, albastru regal, violet, roz-deschis, violet, galben, portocaliu, maro și roșu burgund.

Un costum de mire întunecat arată întotdeauna grozav, este foarte elegant și plin de rafinament. Dacă alegi un costum Tuxedo vei arăta cu adevărat solemn și îl vei purta doar la nunta ta. Dacă optezi pentru un costum de ceremonie elegant, un costum tip business, îl poți purta și cu altă ocazie.

Pentru a avea cel mai bun costum mire te sfătuim să alegi unul din colecția de costume de ceremonie Grazie Filipeti care este un brand 100% românesc, include doar costume în trend, din materiale de calitate înaltă, care sunt făcute impecabil de o echipă se specialiști, designeri și croitori profesioniști. Astfel de costume se fac și la comandă, pe dimensiunile clientului (așa haina se va așeza perfect pe corp), sunt costume de nuntă, costume de ocazie, costume tip business.

Alte sfaturi pentru mire – Accesorii la costumul de nuntă

Accesorii pentru costumul de mire

Pentru a avea o ținută elegantă contează și accesoriile mirelui – cravata, papionul, acul de cravată, eșarfa, butonii, ceasul, pălăria, jobenul, pantofii, cureaua. Vesta este un articol vestimentar care trebuie să fie elegant, la fel ca și costumul de mire. La ea se asortează cravata, papionul și lavaliera.

Papionul se folosește mai ales la smoking sau la frac. La aceste costume nu se poartă vestă, se alege un brâu care va fi perfect asortat cu un papion elegant. Sunt costume la care brâul are un aspect deosebit, modern și nu neapărat tradițional.

Acul de cravată are rolul de a fixa acest accesoriu și trebuie asortat cu butonii de la manșete.

Ceasul este un accesoriu deosebit pe care unii bărbați îl folosesc neapărat la acest eveniment.

Pantofii trebuie să arate impecabil, este bine să fie noi. La ei se asortează perfect o curea mai ales dacă se optează pentru un costum de ceremonie deosebit, un costum tip business foarte frumos.

Tradiții – Ce trebuie să facă mirele în ziua nunții?

Cererea in casatorie, traditie

Înainte de nuntă, tradiția spune că mirele trebuie să meargă la părinții fetei și să o ceară pe aceasta de soție. Acest obicei  – pețitul fetei – apare în toate zonele țării dar este respectat mai puțin de miri în ziua de azi, nu se mai practică decât foarte rar. De obicei mirele nu mai cere oficial mâna fetei, acest moment special se petrece între ei doi. Cei care respectă tradițiile, țin cont și de acest obicei.

Un alt lucru important este alegerea nașilor pentru nuntă. Aceștia trebuie să fie oameni deosebiți, prieteni apropiați, pentru că vor deveni părinții spirituali ai mirilor. Mirele va cumpăra un cadou pentru ei, spre a-i răsplăti pentru că au acceptat să le fie nași.

În ziua nunții, nașul este cel care îl va bărbieri în mod simbolic pe mire, asta reprezintă una din tradițiile de nuntă.

La nuntă mirele trebuie să ureze bun venit tuturor invitațiilor, să fie atent cu toți, să îi întâmpine cu bucurie și să le mulțumească pentru urările primite și că au acceptat să-i fie alături la acest eveniment. La petrecerea de nuntă mirele trebuie să se ocupe de oaspeți, să treacă pe la toate mesele cu mireasa, să ciocnească un pahar cu vin și să facă fotografii cu ei.

Metode de relaxare pentru mire înainte de nuntă

Fitness pentru relaxare

Puțin sport poate ajuta în relaxare! Un program de fitness zilnic are un efect bun asupra organismului, reduce stresul și îmbunătățește calitatea somnului. Un efect bun asupra organismului îl are și dușul cald care este recomandat dimineața și seara înainte de culcare. Iată câteva idei de fitness pentru mire, pentru a fi în formă în ziua marelui eveniment.

Odihna și somnul înainte de nuntă sunt obligatorii pentru că deja se știe că atât mirele cât și mireasa sunt foarte stresați din cauza acestui eveniment. Ei au un nivel ridicat de cortizol în organism – hormon de stres – și de aceea este posibil ca acesta să le provoace insomnie sau tulburări de somn. Recomandat este să bea câte un ceai cald, să facă o baie fierbinte, să recurgă la tehnici de relaxare prin care să poată să scape de tensiune și stres și astfel să doarmă mai bine, să aibă somnul mai odihnitor și mai sănătos.

Masaj de relaxare pentru mire

Masaj de relaxare pentru mire

După cum este și normal, înainte de nuntă mirele și mireasa sunt foarte emoționați. Pentru a se liniști mirele poate apela la câteva tratamente SPA sau la un masaj de relaxare pentru a scăpa de stres, de stările de tensiune și de nervi.

Sunt terapii SPA pentru bărbați pe care le poate alege mirele și care îl ajută să se relaxeze, să alunge emoțiile acumulate din cauza acestui eveniment important din viața lui. Masajul este foarte important în cadrul terapiilor SPA, este frumos și relaxant.

Un masaj de relaxare este o alegere foarte bună pentru a avea o stare de bine și de calm. Este recomandat un masaj facial, un masaj de relaxare pentru corp sau un masaj al tălpilor.

Alte terapii SPA pentru mire sunt: manichiura, pedichiura, îngrijirea tenului și altele. În general bărbații adoră să fie răsfățați, să facă tratamente faciale și corporale care să-i ajute să arate mai bine ca în zilele obișnuite când sunt prea stresați. Sunt multe servicii SPA care îi oferă mirelui o stare de bine, sentimentul că este perfect pregătit pentru această ocazie specială din viața sa.

Petrecerea burlacilor

Petrecerea

Petrece puțin timp cu prietenii înainte de nuntă! Acesta este un mod foarte eficient de distracție înainte de nuntă, de relaxare și de a obține o stare confortabilă.

Petrecerea burlacilor nu trebuie să aibă loc neapărat noaptea, într-un restaurat, într-un bar sau club de noapte, ea poate fi organizată din timp și poate fi de mai multe tipuri, sunt multe opțiuni de distracție:

  • Poți face o petrecere în aer liber, într-un loc frumos în natură, la munte, la mare, în Delta Dunării
  • Poți participa la un eveniment sportiv, la un meci de fotbal de exemplu
  • Poți petrecere o seară la bowling, la cazino
  • Poți merge cu prietenii la un restaurant, la un concert sau alt tip de eveniment distractiv
  • Poți face o mică vacanță în străinătate, doar 2-3 zile într-un weekend și altele.

Citește aici și alte idei pentru a scăpa de stres înainte de nuntă.

Cum să nu fii nervos în ziua nunții?

Moment amuzat la nunta

Foarte important este să te concentrezi pe ceea ce trebuie să faci, pe momentul prezent. De exemplu atunci când ești alături de mireasa ta în biserică, la ceremonia religioasă, este bine să nu te mai gândești că oamenii se uită la tine și că îți analizează fiecare reacție sau gest. Acesta este cel mai important moment din viața ta și trebuie să-l trăiești cât mai frumos.

Încearcă să gândești pozitiv, să nu-ți pierzi încrederea în tine din cauza emoțiilor.

Fii atent la ceea ce trebuie să faci, la mireasă, nu da atenție la alte lucruri din jur, la ceea ce fac invitații, mai ales în momentele cele mai importante de la nunta ta – ceremonia religioasă, momentul de la starea civilă, sau atunci când faci fotografiile de nuntă.

Ține cont de faptul că este nunta ta, că totul trebuie să fie cât mai frumos, iar invitații au venit să se bucure și ei alături de tine de acest eveniment, deci nu are rost să te mai stresezi. Faptul că ești nervos este absolut normal deoarece nunta este un pas mare în viața ta, iar emoțiile nu lipsesc atunci când ești foarte fericit.

Dacă trebuie să ții un discurs pentru invitați, este bine să-l pregătești din timp și eventual să-l repeți în fața oglinzii acasă, astfel ți-l vei aminti mult mai ușor la nuntă, în momentul respectiv. Nu trebuie să-ți faci mari probleme dacă vei greși ceva pentru că este normal să ai emoții, iar bărbații care se află printre invitați te vor înțelege, știu prin ce treci și nu vor face nimic altceva, decât vor zâmbi sau cel mult se vor amuza.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.