Mancare rapida, usoara si gustoasa… pentru zile aglomerate sau o cina usoara.
E potrivita pentru vegetarieni, cei care tin post sau, pur si simplu, pentru cei care doresc o mancare revigoranta.
Ingrediente orez cu sos de legume – preparat de post
- o cana orez
- o ceapa mare
- un ardei
- 2 rosii
- conserva de ciuperci
- patrunjel
- ulei
- sare, piper
Mod de preparare
Curatam legumele, ceapa o maruntim in robotel, ardeii ii taiem fasiute, rosiile decojite le taiem in bucati mici.
Intr-un wok incingem uleiul, adaugam ceapa, o calim un pic dupa care adaugam fasiile de ardei, adaugam un pic de apa si, acoperit, asteptam sa se inmoaie ardeii.
Adaugam bucatiile de rosii, amestecam si adaugam orezul, acoperim din nou pentru 10 – 15 minute pana ce incepe sa se rumaneasca orezul; condimentam cu putina sare si piper si adaugam apa aproape cat sa se acopera ingredientele; acoperit, lasam pe foc fara sa amestecam.
Dupa 15-20 de minute adaugam ciupercile, amestecam si dupa 5 minute lasam jos de pe foc.
Codimentam daca este cazul, presaram cu partunjel tocat marunt si servim orezul cald.