Rețete culinareRețetă pentru sos bechamel - un sos alb pe bază de unt...

Rețetă pentru sos bechamel – un sos alb pe bază de unt și lapte

Acest sos are origine franceza si aparitia sa dateaza dinainte de anul 1651.

Sosul bechamel este un sos alb la culoare si este un fel de baza a altor sosuri obtinute prin adaugarea a altor ingrediente, de exemplu branza, mustar, marar etc. Se obtine din lapte, unt si faina.

Ingrediente sos bechamel – un sos alb pe baza de unt si lapte

  • 50gr unt
  • 1 lingura faina
  • 300ml lapte
  • sare, piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Punem laptele la fiert – sa fie fierbinte atunci cand amestecam ingredientele.

Intr-o craticioara topim untul la foc mic, adaugam faina si amestecam bine cu telul pana obtinem o crema, sa avem grija sa nu rumenim.

Turnam treptat laptele fierbinte, amestecand continuu pentru a se evita cocoloasele, treptat adaugam laptele ca si uleiul la maioneza: turnam putin lapte, invartim cu telul in sos, iar lapte, iar amestecam si tot asa pana se termina laptele; se fierbe sosul pana se ingroasa.

La final condimentam cu sare, piper si nucsoara dupa gust, pastram cald pana cand il folosim in mancare.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.